TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix vs Raymond Weil vs Frederique Constant

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Maurice Lacroix vs Raymond Weil vs Frederique Constant

Mesaj yunusrg » 27 Ara 2020, 12:57

Arkadaşlar herkese merhabalar

Başlıkta belirttiğim 3 markanın belirli modelleri değilde sizlerde ki marka algısı, kalitesi ve genel anlamda spesifik farkları açısında değerlendirmelerinizi bekliyorum. Bu üç marka tarihi açısından çok da eskiye dayanmıyor. Ayrıca fiyat skalaları da birbirlerine yakınlar. Bu 3 marka ya mı yönelmeliyim yoksa hamilton gibi markalarımı tercih etmeliyim.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
yunusrg

Re: maurice lacroix vs raymond weil vs frederique constant

Mesaj cihanmert » 27 Ara 2020, 13:57

Maurice aikon kullanan biri olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim. Raymond'a hep bi mesafeliyim birtürlü ısınamadım. Frederique bazı modellerini beğeniyorum ama üçü arasında kullandığım için tavsiyem maurice olur. Marka kalitesi olarak daha ağır ve göz doldurucu. Materyal olarak bana daha tok geliyor. Bu arada hamilton'da gayet güzel bir marka ondada ventura elvis xxl modelini cok severek kullandım. Tabi o biraz daha alışılagelmişin dışında bir model.
Kullanıcı avatarı
cihanmert

Mesaj gozdentunay » 27 Ara 2020, 14:25

Frederique -Maurice -Raymond Weil bu üç markayıda kullandım.Raymond hariç diğer iki marka ülkemizde daha çok tutulsada ben Raymond Weill freelancer chrono modelini kullandıktan sonra fikrim tamamen değişti.Üstelik yeni aldım hatta kutu açılışınıda forumda yaptık .Kasa kalitesi ,ağırlığı-işçiliği ,jubile bilezikteki bakla doluluğu ve koldaki duruşuyla ben çok beğendim ve zevklede takıyorum .Ancak Genel fiatlandırma olarakta diğer iki markaya nazaran maalesef Raymond Weil genelde sıfır olarak daha yüksek fiatlara satılmakta..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj yunusrg » 27 Ara 2020, 14:42

Peki dostlar siz olsanız bir hamilton mu tercih ederdiniz yoksa bu 3 markadan birinimi. Bana 10 bin bandına çıktıktan sonra nedense ml, rw, fc almak daha mantıklı geliyor. Sanki marka algısı bu saatlerde daha iyi. Yani şöyle özetlersem bu bu 3 marka bir longines yada oris ayarındayken hamilton sanki tissot yada seiko ayarında gibi geliyor.

Ayrıca rw freelancer ve ml pontos serileri gerçekten beğeniyorum.
Kullanıcı avatarı
yunusrg

maurice lacroix vs raymond weil vs frederique constant

Mesaj gozdentunay » 27 Ara 2020, 14:48

Hamilton bahsedilen 3 markanın horolojik geçmiş olarak fersah fersah üstünde bir markadır.Şahsi kanaatim Her modeli olmasa bile ikonik olmuş modelleri tercih edilebilir .Mesela bir pan europ -intramatic auto chrono yada Elvis ventura modelleri artık ikonik olmuş ve bu segmentte kolleksıyonda olması gereken modeller

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Re: Maurice Lacroix vs Raymond Weil vs Frederique Constant

Mesaj MrPandül » 27 Ara 2020, 15:39

hamilton tasarım olarak ve tarihi açısından benim için her zaman bir adım önde X-Wind modeli de gerçekten çok iyidir panda zaten efsane canlı görüp denediğinizde o kaliteyi ve hissiyatı seveceğinizi düşünüyorum hem klasik hemde spor modelleri çok kullanışlı
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj mrtkrks » 27 Ara 2020, 16:18

yunusrg yazdı:Peki dostlar siz olsanız bir hamilton mu tercih ederdiniz yoksa bu 3 markadan birinimi. Bana 10 bin bandına çıktıktan sonra nedense ml, rw, fc almak daha mantıklı geliyor. Sanki marka algısı bu saatlerde daha iyi. Yani şöyle özetlersem bu bu 3 marka bir longines yada oris ayarındayken hamilton sanki tissot yada seiko ayarında gibi geliyor.

Diver, chrono, pilot vs gibi kafanızda spesifik bir klasman belirlemediyseniz ve sadece marka kararı vermeye çalışıyorsanız aşağıdaki sıralama size biraz yardımcı olacaktır. Listeyi tamamen bu markalar arasında bir marka bilinirliği araştırması yapılsa sıralama nasıl olurdu diye düşünerek yaptım.

Tag Heuer
Longines
Oris
Maurice Lacroix
Frederique Constant
Raymond Weil

10k’nın karşılığında sizi her anlamda tatmin edeceğini düşündüğünüz birkaç saat belirleyebilirseniz sonrasında içinden seçmesi çok daha kolay olacaktır.
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj yunusrg » 27 Ara 2020, 16:21

mrtkrks yazdı:
yunusrg yazdı:Peki dostlar siz olsanız bir hamilton mu tercih ederdiniz yoksa bu 3 markadan birinimi. Bana 10 bin bandına çıktıktan sonra nedense ml, rw, fc almak daha mantıklı geliyor. Sanki marka algısı bu saatlerde daha iyi. Yani şöyle özetlersem bu bu 3 marka bir longines yada oris ayarındayken hamilton sanki tissot yada seiko ayarında gibi geliyor.

Diver, chrono, pilot vs gibi kafanızda spesifik bir klasman belirlemediyseniz ve sadece marka kararı vermeye çalışıyorsanız aşağıdaki sıralama size biraz yardımcı olacaktır. Listeyi tamamen bu markalar arasında bir marka bilinirliği araştırması yapılsa sıralama nasıl olurdu diye düşünerek yaptım.

Tag Heuer
Longines
Oris
Maurice Lacroix
Frederique Constant
Raymond Weil

10k’nın karşılığında sizi her anlamda tatmin edeceğini düşündüğünüz birkaç saat belirleyebilirseniz sonrasında içinden seçmesi çok daha kolay olacaktır.

Bu listeye hamilton nereden giriş yapar hocam.
Kullanıcı avatarı
yunusrg

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners