TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çin Saatleri Parnis ve Corgeut Hakkında Bilgi ve Öneri?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Çin Saatleri Parnis ve Corgeut Hakkında Bilgi ve Öneri?

Mesaj scorpus » 11 Ara 2020, 20:32

merhaba arkadaşlar çin malı saat kullanan ya da bu konuda bilgisi olanlara birkaç sorum olacak.aliexpresten baktığımda 2 marka ön plana çıkıyor parnis ve corgeut.iki marka da birden fazla mekanizma kullanıyor.seagull miyota mekanizmalar için okuduğum yorumlar olumlu.parnisin şu modeli de gayet şık duruyor
https://tr.aliexpress.com/item/10000008788752.html?spm=a2g10.12010609.8148356.57.2c793affPlv9Sb
şimdi gelelim sorulara
1.seagull ve miyota sizce nasıl mekanizmalar.dayanıklılık uzun ömür dakiklik vs konularında nasıllar.bir de seikonun nh35 mekanizması var fazla bilgi bulamadım bu mekanizma hakkında
2.genel olarak parnis ve corgeut marka olarak nasıllar
3.parnis ve corgeut aynı malzemeleri kullanıyor gibi olmasına rağmen arada fiyat farkı var.aradaki farka değer mi
4.aliexpresten alış veriş yapanlar satıcıya karar verirken neye dikkat ediyorsunuz.mağazanın açılış tarihi ve takipçi sayılarına dikkat ediyorum ama dikkat etmem gereken başka konular var mı

bu arada bir d eböyle bir saat var nh35 mekanizmalı.bu saat sizce nasıl
https://tr.aliexpress.com/item/4001014964091.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.646991e6KaOQj0&algo_pvid=b0aae7a8-1d02-4944-82aa-67c659603e18&algo_expid=b0aae7a8-1d02-4944-82aa-67c659603e18-46&btsid=0bb0622f16077108933461405ecc28&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
cevaplar için şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
scorpus

Re: Çin Saatleri Parnis ve Corgeut Hakkında Bilgi ve Öneri?

Mesaj fbC » 12 Ara 2020, 09:57

Parnis genel olarak dünya genelinde sevilen bir marka, fiyatına göre makul saatler üretiyor diye düşünülüyor. Forumda da birkaç arkadaş kullanmıştı, konuyu görünce yorum yazacaklardır. Corgeut benimde merak ettiğim bir marka, railmaster homageı çok hoşuma gitmişti. Her iki markada bilinen markaların mekanizmalarını kullanıyor, bu sebebten alınabilir , fakat tercih durumunda malzeme kalitesini de değerlendirmek gerekir. Fakat iki markayı da henüz kullanma şansım olmadı.

NH35 sağlam bir mekanizma, çoğu microbrand tercih ediyor bu mekanizmayı. 41 saat güç rezervi var diye hatırlıyorum.

Bu markaların dışında aliexpresste san martin, heimdallr, steeldive, pagani design markalarına da bakabilirsin.
Kullanıcı avatarı
fbC

Mesaj syndrome23 » 12 Ara 2020, 10:42

Seagul, Miyota ve Nh35 gayet iyi mekanizmalar. Miyota ve Nh35 birer saatim var (tam hangi versiyonları hatırlayamıyorum) ikisinde de zaman tutma konusunda bir sıkıntı yaşamadım, gayet istikrarlı modeller. Ömür için ise konuşmam için erken ama genel olarak 3 mekanizma da hem burada hem 1-2 global forumda okuduğum kadarıyla beğeniliyorlar kendi düzeyleri için.

Atılan 2 saati de pek bilemedim. Parnis olayı zaten karışık (kötü demiyorum, karışık), diğerinde ise marka bile yok. Ben biraz mesafeli duruyorum böyle şeylerde. Firmanın durum ne olursa olsun ürettiği saate markasını adını basıp arkasında durabilmesi laızm bence :)

Saatler 100 dolar, vergi konusu tam nasıl oluyor bilmiyorum belki düşük çıkabilir normalden, ama 100 dolar bandında standart vergi ödenecekse birçok alternatif bulunabilir. Hatta bütçe biraz yukarı itilebilirse şöyle bir şey bile alınabilir
https://www.amazon.com/Orient-FAA02004B ... FMKB4CSFFM

google'a yazıp bulduğum fiyat bu, mutlaka daha uygun bulunur
Kullanıcı avatarı
syndrome23

Mesaj scorpus » 12 Ara 2020, 15:13

aliexpreste bazı markalara baktım.steeldive diye bir marka var.baktığım zaman onlar da aynı mekanizmayı kullanıyor kasanın malzemesi aynı ama yorumlarda kurma kolu başta olmak üzere dayanıklılıkla ilgili birçok şikayet var.belli ki işçiliği kötü.parnis daha bilindik ama daha pahalı ,corgeut daha uygun ama işçilik nasıl soru işareti
@syndrome23 linkte gösterdiğin saat güzel ama vergisiyle kargoyla diğerlerinin iki katına geliyor.parnis bile biraz tuzlu gelirken orient imkansız durumda :)
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj scorpus » 20 Ara 2020, 13:31

https://www.jomashop.com/invicta-watch-0422.html

merhaba arkadaşlar.şu saat hakkında bilgisi olan var mı?invicta hakkında fazla bilgim yok.nasıl bir markadır.ayrıca jomashoptan alışveriş yapan var mı?vergi ne kadar?aliexpresten alış verişlerde 30 40 tl civarı ile kurtulma ihtimali yüksek jomashop bu konuda nasıl acaba
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj fbC » 21 Ara 2020, 04:42

Birkaç ay invicta 8927ob kullandım, tam parasının saatidir, ne fazla ne eksik. Pişman olmazsın aldığına.
Vergi konusu her sitede aynı durum geçerli aslında, sitelerdeki fiyatlara vergi dahil değil ve şans işi. Forumda bazı arkadaşlara vergi çıkarken, bazı arkadaşlara sadece teslimat ücreti çıkmış, tamamen şans ve memurun o anki haline bağlı.
Sadece amazon ödeme esnasında vergiyi sizden tahsil eder, sadece kargo kapına gelince teslimat ücreti ödersin.
Kullanıcı avatarı
fbC

Mesaj scorpus » 21 Ara 2020, 14:16

fbC yazdı:Birkaç ay invicta 8927ob kullandım, tam parasının saatidir, ne fazla ne eksik. Pişman olmazsın aldığına.
Vergi konusu her sitede aynı durum geçerli aslında, sitelerdeki fiyatlara vergi dahil değil ve şans işi. Forumda bazı arkadaşlara vergi çıkarken, bazı arkadaşlara sadece teslimat ücreti çıkmış, tamamen şans ve memurun o anki haline bağlı.
Sadece amazon ödeme esnasında vergiyi sizden tahsil eder, sadece kargo kapına gelince teslimat ücreti ödersin.

cevap için teşekkürler.jomashopta bir çok üründe kargo ücreti var.baştan dikkat etmemiştim.kargo ve vergi ücretini ilave ettiğimizde fiyat olarak avantajı kalmıyor.bu durumda creationwatches daha iyi alternatif
Kullanıcı avatarı
scorpus

Mesaj syndrome23 » 10 Oca 2021, 23:03

fbC yazdı:Birkaç ay invicta 8927ob kullandım, tam parasının saatidir, ne fazla ne eksik. Pişman olmazsın aldığına.

Invicta hakkında duyduuğum en güzel yorum olabilir bu :D
Kullanıcı avatarı
syndrome23

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners