Rolex daha ne yapsın simetrik olanı da koymuş, asimetrik olanı da. İsteyen istediğini alsın demiş. Ben simetri hastası olmadığım için, tarihe saatten bakma alışkanlığım da olduğundan, her zaman tarih göstergeli modeli tercih ederim. Simetri hastası olsam da diğerini alırdım.MrJingles yazdı:Sürekli dikkatimi çeker oldu. Mesela en bilinen örneklerden biri Rolex Submariner. Mis gibi saatin kenarına alakasız bir şekilde tarih göstergesini yapıştırıp güzelim simetrik yapının içine ediliyor. Dalgıç saati alayım diyorum hangisine baksam kenarında tarih göstergesi. Koyun da en azından simetrik dursun. Gün göstergesini 3’e haftanın gününü de 9’a alın. En azından 2 tarafta da eşitlik olsun değil mi? Yok mu var böyle saatler ama maalesef ülkemizde satılmıyor ve ben de alamıyorum. Seiko/Orient gibi firmalar nasıl bu saçmalığı yaparlar anlamıyorum. Ekonomik bir saat alayım diyorum olmuyor. Mako almak istiyorum ama simetriyi katleden o saçma tarih göstergesini görünce soğuyorum. Aşağıdaki örnekten görebilirsiniz. Tarihsiz olan büsbütün kusursuz ve simetrik bir görüntü sunup arz-ı endam ederken diğeri ise sol tarafındanki alakasız gösterge ile adeta hilkat garibesi gibi. Bir de mercek koyulmuş ne desem bilemedim. Gözümü kanatıyor bu tasarım.
copycat yazdı:Rolex daha ne yapsın simetrik olanı da koymuş, asimetrik olanı da. İsteyen istediğini alsın demiş. Ben simetri hastası olmadığım için, tarihe saatten bakma alışkanlığım da olduğundan, her zaman tarih göstergeli modeli tercih ederim. Simetri hastası olsam da diğerini alırdım.MrJingles yazdı:Sürekli dikkatimi çeker oldu. Mesela en bilinen örneklerden biri Rolex Submariner. Mis gibi saatin kenarına alakasız bir şekilde tarih göstergesini yapıştırıp güzelim simetrik yapının içine ediliyor. Dalgıç saati alayım diyorum hangisine baksam kenarında tarih göstergesi. Koyun da en azından simetrik dursun. Gün göstergesini 3’e haftanın gününü de 9’a alın. En azından 2 tarafta da eşitlik olsun değil mi? Yok mu var böyle saatler ama maalesef ülkemizde satılmıyor ve ben de alamıyorum. Seiko/Orient gibi firmalar nasıl bu saçmalığı yaparlar anlamıyorum. Ekonomik bir saat alayım diyorum olmuyor. Mako almak istiyorum ama simetriyi katleden o saçma tarih göstergesini görünce soğuyorum. Aşağıdaki örnekten görebilirsiniz. Tarihsiz olan büsbütün kusursuz ve simetrik bir görüntü sunup arz-ı endam ederken diğeri ise sol tarafındanki alakasız gösterge ile adeta hilkat garibesi gibi. Bir de mercek koyulmuş ne desem bilemedim. Gözümü kanatıyor bu tasarım.
No date model üretmeyen markalara eleştiri getirilebilir tabii. Buna bir şey diyemem.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Adam otorite demek ki!Maradona yazdı:Biri de çıkar "tarih/gün göstergesi olmayan saat saçmalığı" derse ne olacak şimdi? Hoşlanmıyorum denebilir, bana hitap etmiyor denebilir, kısacası 1000 farklı düzgün şekilde fikir belirtilebilir... Hal böyleyken neden 1001. yol tercih ediliyor ki? Herkes aynı şekilde düşünmek zorunda mı? Saçmalık ve göz kanaması ifadeleri hiç hoş değil... Özgüven arşa varmış ama olmamış...
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 68 misafir
|