TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Mesaj Clk » 10 Haz 2010, 19:21

Arkadaşlar,

bilgim olmadığı için sizlerden yardım istiyorum. ayvisi markasının sempatizanları ve markayı yakından izleyen arkadaşlar, eğer ayvisi markasının saatçilik tarihine getirdiği bir yenilik yada saatçilik sektörünün gelişmesine yönelik bir çalışmasından haberdar iseniz lütfen bu noktaları burada paylaşınız. Hem bilgilenmiş hem de bu çok bilinen ama az iş yapmış markanın sektöre ve sanata katkılarını öğrenmiş oluruz.

Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

P.S. Canttan buraya destan yazmasını bekliyoruz :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Saatçilik tarihine ne katmış ki International olmuş!!! IWC

Mesaj Cant » 10 Haz 2010, 19:49

destan yazmama gerek yok, bir tane resim koyarım rastgele, sen, milyonlarca rolex kullanıcısı ve binlerce rolex çalışanı bakar bakar durursunuz, mamafih taşlı saat kullanan birinin bu resimden çok anlamlar çıkarabileceğini de pek zannetmediğimi söylemeliyim :lol:
Resim
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Clk » 10 Haz 2010, 20:41

Gereksiz bir tourbillon mekanizma (internet çağında ki telgraf), eşşegi boyayıp satan cinsten bir iskelet kadran ve 100.000 euro üzeri fiyat. Senin saat ve saatçilik anlayışın bu ise ben bırakıyorum tartışmayı. Sen bu resimlere bakarak kolunda ki ayvisileri matah zannetmeye devam et. :)

P.S. Kolunda ki Patek şu resimdeki saatlere 10 basar. Yukarıda ki saatler mi... Sadece show amaçlı yapılmış amaçsız ürünler :)

Arkadaşlar, çocuklar gibi resimler ile değilde gerçek anlamda belgeli bilgili tarihte ayvisi ne yapmış gerçekten? Bilen varsa paylaşsın hayır için.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 10 Haz 2010, 20:45

ben seninle tartışmaya çok önce bitirdim, taşlı rolexi duyduğumda :lol:
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Efe » 10 Haz 2010, 21:06

clk yazdı:Gereksiz bir tourbillon mekanizma (internet çağında ki telgraf), eşşegi boyayıp satan cinsten bir iskelet kadran ve 100.000 euro üzeri fiyat. Senin saat ve saatçilik anlayışın bu ise ben bırakıyorum tartışmayı. Sen bu resimlere bakarak kolunda ki ayvisileri matah zannetmeye devam et. :)
Sadece show amaçlı yapılmış amaçsız ürünler :)

Arkadaşlar, çocuklar gibi resimler ile değilde gerçek anlamda belgeli bilgili tarihte ayvisi ne yapmış gerçekten? Bilen varsa paylaşsın hayır için.

Lüks tüketimde olay büyük ihtimal şov amaçlı değil mi zaten? Sonuçta bu saatleri aç kaldığımız zaman ekmeğin arasına koyup yemiyoruz.
Bu saatlerin büyük çoğunluğu amaçsız, bir dalış bilgisayarı bugün Submariner ve Deep Sea'nin yaptığı şeyin fersah fersah fazlasını yapmıyor mu?
Bence bu işin tamamına yakını şov ile ilgili, bana sorarsanız komplikasyonlu saat de bambaşka duruyor.
Şahsen bir koleksiyoncu olmadığım için 100 bin € ya Paul Newman Daytona yerine tourbillon bir saat tercih etmek isterim açıkası.
Tabi bütçe Sub ve Milgauss gibi seviyelerde ise komplikasyon beklemek bir hata olur o başka.
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Re: Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Mesaj Modern60 » 10 Haz 2010, 21:54

Doğru söze ne denir efe. Yıl 1678 ve 1780 e kadar yapılmış bütün icatlar, bu gün büyük paralar verdiğiniz eski teknolojilerin yeniden makyajlanması ve büyük paralara sunulması. Tıpkı bir Renoir yada Degas yada Picasso'nun ölümlerinden sonra para eden tabloları gibi. Acaba hangi marka yepyeni ve modern bir makine teknolojisine imza atmış bu gün???Toubillion eski, zembgerek eski, icatlar icatı otomatik Perrelet'in 1760 larda yaptığından çok da farklı değil. HYer neyse zaten lüks tüketim de böyle bir şeydi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Cant » 10 Haz 2010, 21:55

doğru söze ne denir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Ziyaliv » 10 Haz 2010, 22:15

Rolex ne yapıyor CLK bana anlatırmısın yıllardır aynı kasa üzerinde ufak değişikliklerle saati değiştirdik diyerek ilanlar yapan, içinde makine komplikasyonu yapacağına, altın, pırlanta, elmas, zümrüt, yakut gibi taşlarla süsleyip bezeyip piyasaya sürüp sadece official chronometer lisansı bir de diving lisanlı ile kendilerine iş yapıyoruz sanıyorlar..

Sizin markadan saymadığınız IWC dünya saat sektörünün asıl devlerinden biridir. Yıllardır hem Yatçılık hem havacılık alanında bir sürü komplike saar üretti sana IWC BİG PİLOT u anlatayım saat 8 gün güç rezerli, dışı çelik, altın, platinden üretilmiş, 11.000 ft yükseklikte başınçlardan etkilenmeyen kasa ve makina kombinasyonu sağlamış bilirmisin bilmem şu anda 26,000 tl den başlayan fiyatlatrına nazaran en çok tercih edilen pilot saatlerinden olduğunu ve efsanesinin 100 yıllara dayandığı ve dahasını anlatmaya gerek yoktur. Bir ek daha rolex i her LÜX saat satıcısında görebilirsin ama IWC yi her mağazada göremezsin. Ve bu adamlar 1862 den beri saat yapıyorlar.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners