Clk » 18 May 2010, 22:41
Ziya, hazir konuyu acmisken sana birsey sormak istiyorum. Diger baslik altinda anlatmis oldugun kotali satis uygulayan Omega, Rolex tarzi firma bayilerinin, bir sekilde spekülatörlere ve gri market dedigimiz sektörde calisan saticilara kucak actigini düsünüyorum. Neden mi? Ben Milgauss GV'yi 4350 Euro'ya kullanilmis olarak sattim ve hemen ertesi gün 4200 Euro vererek gri-market dedigimiz saticilardan(hayatimda ilk defa) yeni bir Milgauss GV aldim. Bunu neden yaptigimi anlatmistim. Ayni saate iki kere para vermemek icin de gittim Gri marketten aldim.
Bu satici ile yaptigim konusmada bana anlattigi su idi. Kotasini dolduramayan yada ayni seriden yeni ürün gelmesine ragmen eski ürün elinde kalan satici bu adamlari arayarak cok düsük karlar ile bu saatleri gri-markete veriyor. Sonucta saat orijinal ve islem yasal. Tek yaptiklari sey garanti kartina isim yazmamak. O kismida sen dolduruyorsun. Saatin cikisinin yapildigi tarih karta isleniyor hatta bazen onuda islemiyorlar. Neyse, konuya dönelim. Bu gri market bayi fiyati 5065 Euro olan ve az bulunan bir ürünü pazarlik sonucunda 4200 Euro'ya bana veriyor.
Forumu okursan ben bugüne kadar hep bayilerin yaninda oldum, hep destekledim ve gelismeleri gerektigini, Türkiye saat sektör ve kültürünün ancak bayilerin ve distrübütörlerin gelismesi ile gerceklesecegini belirttim. Ancak, bu sekilde garip bir yol izlemek DURUMUNDA BIRAKILAN bir sektörün, özellikle Türk mantigi ile (pazarlik ve ucuzunu bulma istegi) basari sansini ben nerede ise sifir olarak görüyorum. Bunun önüne gecmenin bir yolu yok mu? Herseyi müsteriden beklemeden (bunu yazarken bayiler her zaman garanti, servis v.s. ile müsterilerin gri-market yada diger kaynaklardan alisveris yapmamasi gerektigini vurguluyor o yüzden bu sekilde yazdim) sistemi düzeltmenin bir sekli yok mu? Senin konu ile ilgili düsüncen nedir?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...