TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Breitling Avenger II GMT Ileri Gitme Sorunu?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj Emreozcan » 24 Ağu 2015, 17:26

Herkese Merhabalar;

Forumda yeni oldugum icin oncelikle kendimi tanitmak isterim. Forumu yaklasik 6 aydir takip ediyordum, Haziran ayinda uye oldum. Muhendisim, Ankara'da yabanci bir firmada calisiyorum (Ingilizce klavyeden de anlasilabilir - ayrica kusura bakmayin).

Saatlere ilgim her zaman vardi fakat bu ise baslarsam cok para harcayacagimi dusundugum icin kendimi uzak tutuyordum - sonunda basladim :). Bu forumda da saatler konusunda inanilmaz bilgili kisiler gordum ve cok sey ogrendim - hala ogreniyorum.

Her neyse, uzatmadan soruma geceyim: Yakin zamanda Breitling Avenger II GMT aldim. Bir sure sonra dijital saatlere nazaran anormal (belki de normaldir bana anormal geliyordur) sekilde ileri gittigini gozlemledim. En son dun telefonumla ayni zamana ayarladim ve bugun baktigimda saat +21 veya +23 saniye ileriye gitmisti.

Bu durum normal bir sey midir? normal degilse ne yapmami tavsiye edersiniz?

Son olarak saatimdeki sapmayi hassas bir sekilde nasil olcebilirim?

Tesekkurler, saygilar,
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Re: Breitling Avenger II GMT Ileri Gitme Sorunu?

Mesaj Caner1983 » 24 Ağu 2015, 17:33

Yakın zamanda aldım demişiniz ilerleyen zamanlarda daha da düzelecektir(yase nin rolex kutu açılışını inceleyin)
Telefona göre değil atomik saate(google a atomik saat yazın sayfayı göreceksiniz)göre ayarlayın--hassas ölçüm için--
Akşam yatarken çıkarıyorsanız tepe altta veya üstte kalacak şekilde pozisyonları deneyin
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Yase » 24 Ağu 2015, 18:20

Merhaba, hoş geldiniz. Saatiniz hayırlı olsun :champ: Ayni problem benim saatimde de vardi fakat 1 ay kadar zaman geçtikten sonra standartlara girdi. "Rolex Oyster Perpetual 116000 kutu acilisi" adli basligi okursaniz bilgisi olmayan birine, ki o ben oluyorum, çok açık ve net anlatıldı konu. Hatta düzgün ölçüm nasıl yapılır vs de var başlıkta. Kafanıza takmayın düzeliyor 1 aya :champ:
Yase

Mesaj Emreozcan » 24 Ağu 2015, 22:15

Merhaba Caner & Yase;

Hizli cevaplariniz ve ilginiz icin cok tesekkur ederim. Tam bir acemiye yakisir, tabiri caizse "noob" basligi acmisim :).

Oncelikle saati tam ne zaman aldigimi belirtmemisim, 0 aldim aldigim yer isvicre'ye siparis gecti ordan geldi elime 1 Temmuz'da gecti yani yaklasik 55 gun oldu.

Bu sapmanin normal oldugunu tahmin ediyordum ama hani olur da bir ihtimal benim saatte sorun varsa gec olmadan geri vereyim diye bu basligi actim. Bu sayede (ve sizin sayenizde) nasil hassas olcebilecegimi ogrenmis oldum.

Yase'nin kutu acilis basligini da uzun uzun okudum ogrendim. Benim bu konuyu acmadan once yaptigim aramalarda karsilasmamisim demek ki cok iyi bakmamisim.

Simdi atomik saate gore ayarladim, unutmaz da tam ayni saate denk getirebilirsem haftalik bir olcum alacagim bakalim ne cikacak. 1 Hafta sonra sonuclari buraya da yazarim.

Tekrar tesekkurler,
Emre.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj Caner1983 » 24 Ağu 2015, 22:22

Bende acemiyim emre ne öğrendiysek üstatlar ve form sayesinde bu arada saatin hoşuma giden bir breitling tekrar hayırlı olsun iyi ölçümler :lol:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Yase » 24 Ağu 2015, 22:49

Caner1983 yazdı:Bende acemiyim emre ne öğrendiysek üstatlar ve form sayesinde bu arada saatin hoşuma giden bir breitling tekrar hayırlı olsun iyi ölçümler :lol:

+1
Edit: Tekrar baktım da benim kutu acilisina herkesi nasıl deli gibi darlamışım saatim sapıyor diye :D Herkes de sabırla yazmış :D Hakikaten sorulabilecek tüm soruları sormuş ve cevapları almışım teşekkürler TSF :D
En son Yase tarafından 24 Ağu 2015, 23:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Yase

Mesaj Clk » 24 Ağu 2015, 22:59

55 gün sonunda 21-23 saniye sapma normal degil. Saatin Chronometre ve sapma degerleri belli. Parasini verip aldigin üründen de sana taahüt edilen sapma degerlerini beklemeden daha dogal birsey yok.

Atom saati ile yapacagin karsilastirmalari günlük olarak kaydet. Toplam sapma degerlerine göre tekrar burada forumca üzerine tartisiriz. Ancak 21-23 saniye normal degil!
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 24 Ağu 2015, 23:58

Clk yazdı:55 gün sonunda 21-23 saniye sapma normal degil. Saatin Chronometre ve sapma degerleri belli. Parasini verip aldigin üründen de sana taahüt edilen sapma degerlerini beklemeden daha dogal birsey yok.

Atom saati ile yapacagin karsilastirmalari günlük olarak kaydet. Toplam sapma degerlerine göre tekrar burada forumca üzerine tartisiriz. Ancak 21-23 saniye normal degil!

Katiliyorum ancak 55 gun boyunca saat durmadan calisti mi? Arada durduysa 55 gun sayilmaz...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 207 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners