TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kadran Nasıl Üretilir Ana Malzemesi Nedir ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Kadran Nasıl Üretilir Ana Malzemesi Nedir ?

Mesaj yakob » 28 Kas 2013, 15:50

Merhabalar

oldukça modern teknoloji kullanan bir fabrikada çalışıyorum,

önümüzdeki hafta orient marka bir saat alacağım fakat saatin kadran rengi siyah ve düz, ben kadranın lacivert yada mavi olmasını ve kadranın desenli olmasını istiyorum,

almayı planladığım saat

Resim

olmasını istediğim kadran rengi ve deseni,

Resim

Tabiki yeni kadranda Rolex yazmayacak, Orient üzerinde ne varsa aynısı yazacak ?

elimizin altında hassas kesim yapabilen ( milimetrenin binde biri hassasiyetinde ) makinalar mevcut, bu yüzden kadranın ana malzemesini temin edince şekli kesmek zor olmayacak. Mühendis değilim ama kesim işini yaptırmak hiçde zor değil hele daire kare oval vb basit kesimlerse.

Desene gelince, elim bu tür işlere biraz yatkındır, sanatçı ruhluyum :D , kendime yaptığım anahtarlıktan bir kare. kesimi makinada yaptım ama diğer tüm desenleri elimde yaptım ve oyma işçiliği var. Farklı desenler motifler resimler vs yapabilirim,

Resim

Sorularım

1- Kadranın malzemesi nedir ? Plastik, çelik, aliminyum ???
2- Kadranın sadece dış çapına uygun kesim yapmak ve ortada akrep yelkovan için uygun bir boşluk bırakmak yeterli mi yoksa kadranın arkasında farklı kesimler özel alanlar mevcut mu ?

Veya, boşuna uğraşma arkadaşım git şurdan şu kadranı al taktır şeklind önerileriniz var mı ? Rolex kadranın aynısı yada benzeri bulunabilir mi tabi üzerinde marka vs olmaması gerekiyor
Kullanıcı avatarı
yakob

Re: Kadran nasıl üretilir, ana malzemesi nedir ?

Mesaj Triton » 28 Kas 2013, 16:21

Bence uğraşmaktansa Rolex kadranı satın alıp onu modifiye edin. Tabii Rolex markasını silerek. Çünkü özgünlüğü kalmaz kötü taklit haline gelir.

Rolex kadranlarda ortada basıklık konusunda bu konuda bir link vermiştim. Orada tüm Rolex kadranları var. Bakar buraya da eklerim

Ekledim ama fiyatlara bakınca yukarıda yazdıklarımı geri aldım, belki ilgiinizi çeker diye düzelteyim...

http://www.swissdials.com/rolex-dials.html?p=2

Ayrıca anahtarlık güzel görünüyor, kutlarım...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 28 Kas 2013, 16:31

Ayrıca kadranların malzemesi genelde hafif metal görünüyor. Ucuz saatler dekiler zaten galvanize teneke gibi. Üzerindeki boya ve kaplama bence daha çok ince işçilik gerektiriyor.

Ancak analiz imkanım olmadığından metallerin cinsini ayırt etmek zor.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Thevenin » 28 Kas 2013, 16:35

Platinum olan Yacht-Master kadranlari disinda hemen hemen butun Rolex kadranlari pirinc ( brass ) uzerine calisilmis kadranlar.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj yakob » 28 Kas 2013, 17:38

Triton yazdı:Bence uğraşmaktansa Rolex kadranı satın alıp onu modifiye edin. Tabii Rolex markasını silerek. Çünkü özgünlüğü kalmaz kötü taklit haline gelir.

Rolex kadranlarda ortada basıklık konusunda bu konuda bir link vermiştim. Orada tüm Rolex kadranları var. Bakar buraya da eklerim

Ekledim ama fiyatlara bakınca yukarıda yazdıklarımı geri aldım, belki ilgiinizi çeker diye düzelteyim...

http://www.swissdials.com/rolex-dials.html?p=2

Ayrıca anahtarlık güzel görünüyor, kutlarım...

Anahtarlık için teşekkür ederim.

Verdiğiniz sitedeki kadran fiyatları oldukça yüksek, ayrıca uygun fiyatlı olsalar bile üzerinde marka var ve markayı çıkartmak sorun olur en azından ben beceremem.
Kullanıcı avatarı
yakob

Mesaj yakob » 28 Kas 2013, 17:41

Triton yazdı:Ayrıca kadranların malzemesi genelde hafif metal görünüyor. Ucuz saatler dekiler zaten galvanize teneke gibi. Üzerindeki boya ve kaplama bence daha çok ince işçilik gerektiriyor.

Ancak analiz imkanım olmadığından metallerin cinsini ayırt etmek zor.

Şuan bende boya işini araştırıyorum ama bir bilgi edinemedim, üzerine nasıl boya atıyorlar ve nasıl bir teknikle atıyorlar.

parlak beyaz ve mat siyah krom kaplayabilirim krom tesisi var sorun değil ama farklı bir renk yok bizde, araştırıyorum acaba krom tesisini kullanarak farklı renk krom atılabiliyor mu ?

Kadran nasıl boyanıyor bu konuda bilginiz var mı acaba yada nereden bilgi edinebilirim.
Kullanıcı avatarı
yakob

Mesaj yakob » 28 Kas 2013, 17:43

Thevenin yazdı:Platinum olan Yacht-Master kadranlari disinda hemen hemen butun Rolex kadranlari pirinc ( brass ) uzerine calisilmis kadranlar.

elimizde mevcut malzemeler, yüksek alaşım aliminyum, hava çeliği, cıva çeliği ve normal çelik.

acaba çelik kullansam nasıl olur ?
Kullanıcı avatarı
yakob

Mesaj Triton » 29 Kas 2013, 00:22

yakob ben toz boya ve hassas makinelerle boyanarak fırınlandığı düşüncesindeyim.

Ucuz saatlerde bu iş çok kalitesiz ve kırılgan. Malzemede öyle.

Örneğin kadran tamiri için yurt dışından emaye boya getirdim. ama bunların uygulanması ciddi ekipman ve deneyim gerektiriyor.

Aslında Seiko gibi markalarda logo ve geçmeli çok küçük parçalar. Bunlar kadran üzerindeki deliklere tutturularak yapıştırılmış.

Onarımını dahi kusursuz olarak yapmak zor.

Rolex kadranlarının pahalı olması kullanılan malzeme ve işçilik kadar saatin imajından da kaynaklanan bir durum.

Benim gördüğüm Orient tarzı modellerin kadranları çelik malzeme değil. Alüminyum, pirinç ya da ince metal den ya da doğal ya da sentetik malzemelerden de yapılabiliyor.

Şöyle bir video buldum. araştırıyorum. Başka paylaşımlara rastlarsam foruma asarım..

http://www.youtube.com/watch?v=z1SoWhkejt0

http://www.youtube.com/watch?v=eSjQt1YIoIo

http://www.youtube.com/watch?v=zQV1QMBXVJU

http://www.youtube.com/watch?v=LBiiDpexmA8

Roger Smith videolarında sorunun cevabı var. 4 bölümü de seyredin....
En son Triton tarafından 29 Kas 2013, 01:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Triton

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 87 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners