TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Franken Mido Commander

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Franken Mido Commander

Mesaj tanermetin » 13 Nis 2013, 10:31

Değerli arkadaşlar merhaba,

Biliyorum, bir çoğumuz saatin her parçasının orijinal olmasından yanayız. Ancak bence kimi zaman bir takım değişimlere ve iyileştirmelere gidilebiriz. Sizlere bununla ilgili bir durumu anlatmak ve sonuçlarını paylaşmak istedim.
Elimde internetten çok ucuz denilebilinecek bir maliyete satın aldığım 2. el bir Mido commander vardı. Saatin eski resmini aşağıda bulabilirsiniz:

Resim

Ancak saat malesef her türlü çabayı göstermeme rağmen su alıyordu el yıkama ve vesaire gibi zannediyorum eh, ucuz etin yahnisi de bu kadar olur demişsinizdir. Saat eski de olduğu için su geçirmesini engelleyecek parçalar aşırı yıpranmış ve yenilerinin bulunması çok zordu. Açıkçası içindeki mekanizma (eta 2836-2) iyi bir mekanizma olmasa belki de bu kadar üzerine düşmezdim. Forumdan Bengisaat ile iletişime geçtim, makine su aldığı için biraz oksitlenme yapmış kendisi bakımını güzelce yaptı ve otomatik kurmasındaki problemi giderdi. Yazışmalarımız sonucunda yeni bir kasa ile devam etme kararı aldım, bence ortaya güzel bir sonuç çıktı:

Resim

Resim

Sağlıcakla kalın,
Kullanıcı avatarı
tanermetin

Re: Franken Mido Commander

Mesaj KKarakuş » 13 Nis 2013, 10:35

Öncelikle saatinizi güzel günlerde kullanın. Mido Commander , beğenerek kullandığım bir klasiktir. Farklı bir değişim olmuş. Şunu sormak isterim , kasa seçiminde daha klasik bir tarz yerine spor kasa seçme opsiyonuna siz mi karar verdiniz ?
En son KKarakuş tarafından 13 Nis 2013, 10:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Erdem35 » 13 Nis 2013, 10:45

gayet güzel olmuş... bazen değişim iyidir :thumbup: iyi günlerde kullanın :champ:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Hsnmrycl » 13 Nis 2013, 11:08

bu hali de güzel.
sağlıkla kullanın :champ:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj tanermetin » 13 Nis 2013, 11:22

@ Karakuş, evet özellikle submariner tarzı bir kasa olsun istedim, çünkü submariner tarzı kasaları daha çok seviyorum, elimde böyle bir değişim imkanı olunca Bengisaat'ten bu tür bir kasa bulmasını rica ettim. Diğer yandan bana göre bu tür bir kasa spor da olsa gömlekle giyilebilir. Bu arada sizin avatarınızdaki yuvarlak Mido Commander'i ben bir ara ebayde çok takip etmiştim, bu kasa bence çok yakışıyor eğer bendeki bu kasa olsaydı muhtemelen değiştirmeye yanaşmazdım.
Kullanıcı avatarı
tanermetin

Mesaj KKarakuş » 13 Nis 2013, 11:36

tanermetin yazdı:@ Karakuş, evet özellikle submariner tarzı bir kasa olsun istedim, çünkü submariner tarzı kasaları daha çok seviyorum, elimde böyle bir değişim imkanı olunca Bengisaat'ten bu tür bir kasa bulmasını rica ettim. Diğer yandan bana göre bu tür bir kasa spor da olsa gömlekle giyilebilir. Bu arada sizin avatarınızdaki yuvarlak Mido Commander'i ben bir ara ebayde çok takip etmiştim, bu kasa bence çok yakışıyor eğer bendeki bu kasa olsaydı muhtemelen değiştirmeye yanaşmazdım.

Kendi zevkinize göre değiştirdiyseniz , yeni bir saat edinmişsiniz gibi olmuştur. :champ: Güzel günlerde kullanın.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj neco » 13 Nis 2013, 11:38

yeni hali güzel olmuş, güzel günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
neco

Mesaj hozburun » 13 Nis 2013, 11:39

Güzel olmuş :champ: :champ: :champ: Cengiz Bey'in eli değdiyse tamamdır :thumbup: Hayırlı olsun, güle güle kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], ofis ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners