TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

"Quartz Chrono" Seçimi, Certina DS Action

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

"Quartz Chrono" Seçimi, Certina DS Action

Mesaj fsinan » 08 Oca 2012, 23:18

Şimdi mekanik saatlere bayılan ve büyük saygı duyan biri olarak bu başlığı açtığımda ahalinin bu da nedir diyeceğini biliyorum.

Seiko Chrono'mu 2005 senesinde evimize giren bir hırsız, düğün hediyem olan Seiko Arctura ile beraber yürüttü. O zamanlar çok saate meraklı bir adam değildim, uzun süre saat takmadım. Sonra gidip bir Swatch aldım ve başladı. Sonra ebay'den uygun fiyata Seiko'lar alabileceğimi öğrendim ve bu site ve bu hastalık başladı.

Geçen ay, Seiko Flightmaster Chrono'mu sattım ve bir chrono'ya ihtiyacım olduğu 3-4 gün sonra içime düştü, gerçekten var çünkü günlük kullanımda Longines'i kullanmaya kıyamayacağım zamanlar oluyor, darbe falan gelmesin diye, sabahtan takıp çıkayım dedim, içim daha rahat olur.

Tissot baktım, PRC200, T- serisi vs, Seiko'nun diğer modellerine vs. Bütçe olarak 1000TL psikolojik sınırını aşamadım çünkü elden çıkardığım 2-3 saatin ederi bu kadardı, fazla para vermek istemedim.

Quartz Chrono dediğin şey, sportif olmalı, maskülen olmalı bence. Daha uygun fiyatlı birşeyler de baktım ebay'den ama içime sinmedi birtürlü.

Bir yerde, sanırım Konyalı'nın sitesinde Certina DS Action Chrono'yu gördüm.;

ETA G10
Diver stili(değişmez)
Takometre
Antirefle Safir
316L çelik
Oyster bilezik

olmasının yanısıra mağazalarda baktığım bu fiyat seviyesindeki Tissot, Seiko modellerinden gerek kasa, bilezik, ağırlık gerekse dial kalitesi olarak ayrışıyor. Mesela baktığım bir PRS516 chrono'da chrono kolu resmen eğikti ve satıcıyı uyardım, çelik bileziği falan kasası ile çok kalıplı görünmesine rağmen Certina ile karşılaştırınca hafif kalıyor. İkisini elinize aldığınızda kalite farkını bariz görüyorsunuz. Bence 1000TL civarına alınabilecek en iyi quartz chrono saatlerden birisi.

Neyse bu karşılaştırma yazısına dönmesin, ben alışveriş tecrübemi yazdım. Ben gümüş üstüne siyah chrono dial'ı olanı seçtim, düğmelerde PVD var. Aslında çok değişik modelleri var, kırmızı insert'li, turuncu limited edition olanı, mavisi, siyahu, titanyum grisi. Saat resimlerde kesinlikle kalitesini belli etmiyor, bilekte ve gerçekte görünümü çok maskülen ve ağır.

Vitrin ürünü istemediğimden distribütöründen geliyor, Salı günü canlı fotolar burada...Şimdilik bu fikir versin.

Resim
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: "Quartz Chrono" Seçimi, Certina DS Action

Mesaj SeRxx » 09 Oca 2012, 01:49

Saatin hayırlı olsun Fsinan. Tissot PRS516 Chrono'dan daha iyi duruyor :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj fsinan » 09 Oca 2012, 10:09

Çok daha klasik bir diver chrono tarzı var, asıl önemlisi, saatçide elime aldığımda, kasası, bileziği, tokası ile çok kaliteli his vermesi idi.

Ayrıca saatin ilginö özellikleri de var, arka kapağının duble olması, vidalı ayar düğmesinde çift conta olması sebebi ile açık durumda bile wr özelliğini kaybetmemesi gibi.

Saat, sağlam olsun diye yapılmış, o belli.
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj splendes » 09 Oca 2012, 11:36

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın ben de PRS 516 ve Certina DS1 otomatik arasında kararsız kalmıştım.Prs516'yı kolumda denedim gördüm fakat Certinayı denememiştim, prs516'dan daha kaliteli duruyor diyorsanız Certina'yı sipariş vereyim.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
splendes

Mesaj msturan » 09 Oca 2012, 11:49

Hayırlı olsun saatiniz fsinan, bekliyoruz resimleri :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj fsinan » 09 Oca 2012, 12:44

Stilleri farklı ama, bence, DS-1.
Kullanıcı avatarı
fsinan

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cemhk, ofis ve 119 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners