TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışı Saat Alışverişi ve ÖTV

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yurtdışı Saat Alışverişi ve ÖTV

Mesaj Arthur » 06 Nis 2025, 11:08

Rampti yazdı:
honey10 yazdı:Selamlar forum üyeleri, https://autochronos.com diye bir site reklam olarak karşıma çıkıyor, biraz inceledim, homage saatlerin satışı var gümrük vergisini biz ödüyoruz diyor. Hatay ilinden ve birleşik krallıktan adres mevcut, ürünler yurtdışından gönderiliyor bilgisi mevcut, ödemeyi eft istiyor :) sizin fikriniz nedir ? Site iyi görünüyor - yurtdışından gönderim yaptığını söylüyor, EFT ödemesi istiyor ve iki farklı ülkede adresi var. Kulağa biraz garip mi geliyor? Burada bir Betting API sağlayıcısı seçmek farklıdır. Şeffaflığa, güvenli ödeme yöntemlerine ve gerçek bir itibara ihtiyacınız var - sadece gösterişli markalara ve belirsiz vaatlere değil. İnceleyebilirseniz memnun olurum.
Homage saatler genellikle orijinalleriyle aynı fabrikalarda üretilir, ancak fiyatları çok daha düşüktür. Asıl soru satıcının dürüstlüğüdür. PayPal ve normal takip yoksa - ben pas geçerdim.
Orijinalleri ile aynı fabrikada üretilen homage saatlere bir kaç örnek verebilir misiniz ???

Bu aktardığınız bilginin yanlış olduğunu düşünüyorum.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Arthur

Mesaj cymbeline » 06 Nis 2025, 11:09

Rampti yazdı:
honey10 yazdı:Selamlar forum üyeleri, https://autochronos.com diye bir site reklam olarak karşıma çıkıyor, biraz inceledim, homage saatlerin satışı var gümrük vergisini biz ödüyoruz diyor. Hatay ilinden ve birleşik krallıktan adres mevcut, ürünler yurtdışından gönderiliyor bilgisi mevcut, ödemeyi eft istiyor :) sizin fikriniz nedir ? Site iyi görünüyor - yurtdışından gönderim yaptığını söylüyor, EFT ödemesi istiyor ve iki farklı ülkede adresi var. Kulağa biraz garip mi geliyor? Burada bir Betting API sağlayıcısı seçmek farklıdır. Şeffaflığa, güvenli ödeme yöntemlerine ve gerçek bir itibara ihtiyacınız var - sadece gösterişli markalara ve belirsiz vaatlere değil. İnceleyebilirseniz memnun olurum.
Homage saatler genellikle orijinalleriyle aynı fabrikalarda üretilir, ancak fiyatları çok daha düşüktür. Asıl soru satıcının dürüstlüğüdür. PayPal ve normal takip yoksa - ben pas geçerdim.

Homage saat: Dünya üzerinde beğenilen ve kabul görmüş saat tasarımlarının, farklı saat markalarınca (genellikle çin menşei) kendi marka logolarını kullanarak saatlerin çok benzerlerini kendi tesislerinde üretilmesi anlamına gelir. Orjinal saat tasarımıcı ile homage saat üretimi yapanlar aynı yerde üretilmez.
Ben bahse konu olan saat satıcısını inceledim (autochrono) sitede satılan saatleri çindeki satış fiyatlarıyla karşılaştırdım. Saatlerin bazıları hiç kar payı olmadan ve hatta bazıları zararına satıldığını gördüğüm için fazla ucuz dedim. Bu ara türkiyede türkçe satış hizmeti sunan bir internet sitesinden alışveriş yaparken paypal kullanılması beklenmez. Bilgi vermek amaçlı yorum yaparken önce bilgi sahibi olmak gerekir. Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım.
Kullanıcı avatarı
cymbeline

Mesaj izzetaziz » 09 Nis 2025, 10:43

Merhaba , yurtiçinde ROLEX bulmak sorun bir kaç haftadır araştırıyorum ve butik yorumlarına girdiğimde , hala yeni yorumlarda 2-3 sene bekleme sırasından bahsedilmiş , İzmir Ankara Adana Antalya butikleri fark etmeksizin. bilenlerden ricam şu sorularda yön verebilirler mi? En uygun sıfır ROLEX saat hangi ülkeden alınır , TAX FREE vs de göz önüne alındığında bir de hangi ülkede ARZ daha boldur ? çok teşekkürler
Kullanıcı avatarı
izzetaziz

Mesaj hknmtn » 09 Nis 2025, 16:18

izzetaziz yazdı:Merhaba , yurtiçinde ROLEX bulmak sorun bir kaç haftadır araştırıyorum ve butik yorumlarına girdiğimde , hala yeni yorumlarda 2-3 sene bekleme sırasından bahsedilmiş , İzmir Ankara Adana Antalya butikleri fark etmeksizin. bilenlerden ricam şu sorularda yön verebilirler mi? En uygun sıfır ROLEX saat hangi ülkeden alınır , TAX FREE vs de göz önüne alındığında bir de hangi ülkede ARZ daha boldur ? çok teşekkürler

BAE ya da ABD olabilir.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj honey10 » 11 Nis 2025, 20:53

Japonya'dan alınabilecek en uygun saat sanırım Orient, Türkiye'de ki fiyatına göre 3/1 daha uygun. Sizin bu konuda ki fikirleriniz nedir' yodabashi avm den alınacak.
Kullanıcı avatarı
honey10

Mesaj mecako52 » 11 Nis 2025, 21:14

izzetaziz yazdı:Merhaba , yurtiçinde ROLEX bulmak sorun bir kaç haftadır araştırıyorum ve butik yorumlarına girdiğimde , hala yeni yorumlarda 2-3 sene bekleme sırasından bahsedilmiş , İzmir Ankara Adana Antalya butikleri fark etmeksizin. bilenlerden ricam şu sorularda yön verebilirler mi? En uygun sıfır ROLEX saat hangi ülkeden alınır , TAX FREE vs de göz önüne alındığında bir de hangi ülkede ARZ daha boldur ? çok teşekkürler
Japonya saat alınacak ülkelerin en başında geliyor bence. Rolex'te liste yok. Gidiyorsun, o gün varsa alıyorsun. Birçok rolex bayiisi randevulu çalışıyorm 3 4 hafta önceden randevu alıp gidebiliyorsunuz. Ben hiç Türkiye'de saat teslimi görmedim. Japonyada 4-5 tane gördüm. model söylüyorsunuz, satış danışmanı kalkıp içeri bakmaya gidiyor, o model yok diyor. Varsa veriyor. Tax direkt hiç alınmıyor, tax free ile uğraşmıyorsunuz havaalanında.

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecako52

Mesaj honey10 » 12 Nis 2025, 23:00

mecako52 yazdı:
Japonya saat alınacak ülkelerin en başında geliyor bence. Rolex'te liste yok. Gidiyorsun, o gün varsa alıyorsun. Birçok rolex bayiisi randevulu çalışıyorm 3 4 hafta önceden randevu alıp gidebiliyorsunuz. Ben hiç Türkiye'de saat teslimi görmedim. Japonyada 4-5 tane gördüm. model söylüyorsunuz, satış danışmanı kalkıp içeri bakmaya gidiyor, o model yok diyor. Varsa veriyor. Tax direkt hiç alınmıyor, tax free ile uğraşmıyorsunuz havaalanında.

Hocam merhaba, Japonya'da yodabashi dışında nereden alabiliriz japon saatlerini bilginiz var mı?
Kullanıcı avatarı
honey10

Mesaj mecako52 » 13 Nis 2025, 14:24

honey10 yazdı:
mecako52 yazdı:

Hocam merhaba, Japonya'da yodabashi dışında nereden alabiliriz japon saatlerini bilginiz var mı?
Big camera, don quijote, yodobashi camera. Bunlar uyguna saat satan yerler. Zaman zaman büyük indirimleri oluyor. Türkiye'dekinin tam olarak yarı fiyatına bi omega almıştım.

Shinjiku'da uyguna saat satan 2.el saatçiler de mevcut.

Kullanıcı avatarı
mecako52

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners