TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko SNKRL23 Günde kaç saniye kayar ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko SNKRL23 Günde kaç saniye kayar ?

Mesaj orbay » 28 Oca 2023, 17:19

hfatih yazdı:
orbay yazdı:
hfatih yazdı:
orbay yazdı:
uky86 yazdı:Mekanik saat kullananların çoğu zaman ölçme konusundan çok saatin seninle birlikte çalışması bir nevi sanki ruhu varmış gibi hissetmesinden kaynaklı seviyor mekanik saatleri en azından ben öyleyim saat zamanı tam tutmuş kaçırmıs bi önemi yok :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orası öyle de bunun bir limiti olması gerek bana göre. Bir markanın mekanik bir saat mekanizmasını günlük 20sn civarında bir sapma ile satması bana göre mantıksız. Bir iki kilometrede bir yakıt alman gereken araba gibi oluyor.
Hocam Seiko açıkça yazıyor sapma limitlerini. 20 değil, 45 sn bile sapabilir diyor. Aynı markanın Quartz saatleri de var. Hatta gps, radio control gibi asla sapmayacak seçenekler de var. Şimdi bu seçenekler arasından gidip sapmasi en yüksek olanı seçip sonra da bu değerler kabul edilemez demek bana çelişkili geliyor.

Burada daha önce söylediğim gibi bazı mekanik saat severlerin yaratmaya çalıştığı "gerçek saat mekanik saattir" algısı da etkili. Pek çok insan körü körüne mekanik saate yönlendiriliyor. Pek çok kişi için sonuç hüsran oluyor. Bence herkes kendi ihtiyaçlarını bilinçli bir şekilde belirleyip ona göre hareket etmeli.

Ben 1 sn dediler de 20 sn çıktı demiyorum. Saati aldığım satıcıda da, markanın kendi sitesinde de saat modeline baktığımda teknik özelliklerde +-45 sn gibi bir ibare göremedim. Standart bir müşteriden derinlemesine bir araştırma yapması beklenemez. Ben böyle büyük bir şaşma değerinin (bana göre büyük) bana açıkça uyarı olarak belirtilmesini beklerim. Yazılan özelliklerin arasında içindeki taş sayısından bana göre daha önemli olan bu özelliğin belirtilmesini beklerim. Kıyıda köşede yazılması bile bana göre doğru değil, açıkça yazılmalı. Hatta beyaz eşyaların tüketim sınıfının açıkça belirtilmesi gibi şaşma değerinin açıkça belirtilmesi için bir zorunluluk getirilmeli. Açıkça belirtildikten sonra ben derim ki kabul ediyorum alacağım ya da bana göre çok almayacağım. Otostopçunun Galaksi Rehberi Spoiler Açıkça belirtilmemesi, Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde biz bodrumdaki panoya astık, baksaydın demeleri gibi oluyor. Spoiler
Edit: Ki dediğim gibi bu kadar çok şaşan bir saat bana göre olmuş bir ütün kabul edilip satılmamalı bile.
Konuyu değiştirdiniz. Markanın 20 sn sapmali saat satmasinin mantıksız olduğunu ve limitlenmesi gerektiğini söylemiştiniz. Bence düşük fiyatlı ama 45 sn sapmali mekanik saatler satılabilir, isteyen alsın.

Konu açıkça belirtilmemesi ise katılıyorum. Bence de açıkça yazılmalı her saat için. Saat markaları aynı şeyi şu geçirmezlik için de yapıyor. 50 metre şu gecirmezligi olan saatlerin hiçbiri o derinliğe dayanmıyor mesela.

Yazdıklarımı açıkça belirtiliyor demenize cevaben yazdım. Ben de eksik kaldığını düşünüp görüşümü edit olarak yorumda yineledim. Editin gözden kaçması çok normal tabi. Geç yazmam benim hatam.
Kullanıcı avatarı
orbay

Mesaj hfatih » 28 Oca 2023, 17:22

orbay yazdı:
hfatih yazdı:
orbay yazdı:
hfatih yazdı:
orbay yazdı:[quote="uky86"]Mekanik saat kullananların çoğu zaman ölçme konusundan çok saatin seninle birlikte çalışması bir nevi sanki ruhu varmış gibi hissetmesinden kaynaklı seviyor mekanik saatleri en azından ben öyleyim saat zamanı tam tutmuş kaçırmıs bi önemi yok :)

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orası öyle de bunun bir limiti olması gerek bana göre. Bir markanın mekanik bir saat mekanizmasını günlük 20sn civarında bir sapma ile satması bana göre mantıksız. Bir iki kilometrede bir yakıt alman gereken araba gibi oluyor.
Hocam Seiko açıkça yazıyor sapma limitlerini. 20 değil, 45 sn bile sapabilir diyor. Aynı markanın Quartz saatleri de var. Hatta gps, radio control gibi asla sapmayacak seçenekler de var. Şimdi bu seçenekler arasından gidip sapmasi en yüksek olanı seçip sonra da bu değerler kabul edilemez demek bana çelişkili geliyor.

Burada daha önce söylediğim gibi bazı mekanik saat severlerin yaratmaya çalıştığı "gerçek saat mekanik saattir" algısı da etkili. Pek çok insan körü körüne mekanik saate yönlendiriliyor. Pek çok kişi için sonuç hüsran oluyor. Bence herkes kendi ihtiyaçlarını bilinçli bir şekilde belirleyip ona göre hareket etmeli.

Ben 1 sn dediler de 20 sn çıktı demiyorum. Saati aldığım satıcıda da, markanın kendi sitesinde de saat modeline baktığımda teknik özelliklerde +-45 sn gibi bir ibare göremedim. Standart bir müşteriden derinlemesine bir araştırma yapması beklenemez. Ben böyle büyük bir şaşma değerinin (bana göre büyük) bana açıkça uyarı olarak belirtilmesini beklerim. Yazılan özelliklerin arasında içindeki taş sayısından bana göre daha önemli olan bu özelliğin belirtilmesini beklerim. Kıyıda köşede yazılması bile bana göre doğru değil, açıkça yazılmalı. Hatta beyaz eşyaların tüketim sınıfının açıkça belirtilmesi gibi şaşma değerinin açıkça belirtilmesi için bir zorunluluk getirilmeli. Açıkça belirtildikten sonra ben derim ki kabul ediyorum alacağım ya da bana göre çok almayacağım. Otostopçunun Galaksi Rehberi Spoiler Açıkça belirtilmemesi, Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde biz bodrumdaki panoya astık, baksaydın demeleri gibi oluyor. Spoiler
Edit: Ki dediğim gibi bu kadar çok şaşan bir saat bana göre olmuş bir ütün kabul edilip satılmamalı bile.
Konuyu değiştirdiniz. Markanın 20 sn sapmali saat satmasinin mantıksız olduğunu ve limitlenmesi gerektiğini söylemiştiniz. Bence düşük fiyatlı ama 45 sn sapmali mekanik saatler satılabilir, isteyen alsın.

Konu açıkça belirtilmemesi ise katılıyorum. Bence de açıkça yazılmalı her saat için. Saat markaları aynı şeyi şu geçirmezlik için de yapıyor. 50 metre şu gecirmezligi olan saatlerin hiçbiri o derinliğe dayanmıyor mesela.

Yazdıklarımı açıkça belirtiliyor demenize cevaben yazdım. Ben de eksik kaldığını düşünüp görüşümü edit olarak yorumda yineledim. Editin gözden kaçması çok normal tabi. Geç yazmam benim hatam.[/quote]Anlıyorum, ben uzun zamandır bildiğim mekanizmalar olduğundan korlesmis olabilirim, pek çok mekanizmanın teknik özelliklerini ezbere biliyorum, açıkça ulaşılabilir bilgiler sanıyordum. Ama farkettim ki özellikle aramazsaniz hicbiryer açıkça yazmıyor.
Kullanıcı avatarı
hfatih

Mesaj prx » 29 Oca 2023, 04:47

Katılıyorum seiko bu aralar çok daha fazla satış rakamı yakalamak icin limitli limitsiz basiyo gitsin.20 saniye geri kalması hiç iyi birşey değil.ayni segmentte daha iyi zaman tutanlar var.sonu nokia gibi olacak.

SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners