TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat balans ayarı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat balans ayarı

Mesaj Mehmet7Akif » 10 Eki 2022, 17:04

Sevgili saat severler ilk mekanik saatim seiko srpe 63 ü aşırı ileri gitmeden dolayı servise gönderdim 1 ay sonra geldi 1 gün boyunca masada yatırdım ve saat halen istediğim değerlere gelmemişti bende alıp kendim ayarladım ve 1 günde sadece +3 saniye sapma yaptı
Fakat kadran tavana bakarken +3 saniye saparken saat 6 yönü yukarı geldiğinde sapma + 26 ya yükseldi (bunu bi programla test ettim ve program iyi çalışıyor watch accuary meter)
Okulda kolumda genelde 6 sayısı yukarı geldigi için 12 saate 5 saniye kadar + yönde sapma yaptı bu farkı azaltabilir miyim veya saati hangi pozisyona göre ayarlayayım ? 12 yukarı yönde fazla geri 6 yukarı yönde fazla geri ve 9 yukarı -4 civarı kadran yukarı şekilde de +3,4 gibi
Kullanıcı avatarı
Mehmet7Akif

Re: Saat balans ayarı

Mesaj agahbagrik » 10 Eki 2022, 17:55

sapmalar öngürülen değerler arasında ve hiç de fena değil, saatin arkasının açılıp ayarlarıyla oynamayı gerektirecek bir durum yok.
bu kadarlık farkları kafaya takmadan saatin keyfini çıkarmak lazım.
Kullanıcı avatarı
agahbagrik

Mesaj Mehmet7Akif » 10 Eki 2022, 18:17

Evet saati önüme alıp biraz dertleştik artık o kadar da kafaya takmayacağım bu saatten cosc sertifikası var gibi performans beklemem biraz saçma hem de verse bile bunun katlarca fazlasını verip almayı istediğim
saatlerin bir anlamı kalmaz .
Çok teşekkürler, saygılar .
Kullanıcı avatarı
Mehmet7Akif

Mesaj prx » 11 Eki 2022, 11:40

Genede bana göre 26 saniye ileri gibi geliyor ama seikolarda bu normal görülüyor.bende citizen 10 saniye ileri.prx 8 snye ileri longines 6 saniye ileri.sizinki biraz fazlaymış.citizenle karşılaştırıldığında.seikodan ucuz fiyatı bu arada.

SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Mehmet7Akif » 11 Eki 2022, 16:56

Prx bey 26 saniye sapma saat 6 yönü yukarı geldiğinde oluyor bir kutuda kadran paralel bir şekilde durduğunda 4 sn civarı. Sabah 7 den beri saat +5sn sapma yapmış şu an saat 5 böyle düşünürsem saat günde +8 sn sapma yapar gibi geliyor 12 yukarı geldiğinde saat -12 sn falan sapma yapıyor günün 13-14 saat takıyorum ve akşam çıkartıp kutuya koyuyorum 12 yukarı gelcek şekilde yerleştirsem sanırım sapmayı günde +3 sn civarına çekerim bu gayet iyi bir değer .
Bu arada öğrenciyim ve sıranın üstünde sürekli 6 yukarı gelir şekilde duruyor saat.
Acaba sizin saatlerinizde (özellikle almak istediğim prx de bu şekilde pozisyona bağlı sapma oluyor mu ? )
Kullanıcı avatarı
Mehmet7Akif

Mesaj prx » 12 Eki 2022, 11:55

Yok olmuyor.

Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Mehmet7Akif » 12 Eki 2022, 16:42

Çok teşekkürler prx bey
Kullanıcı avatarı
Mehmet7Akif

Mesaj prx » 12 Eki 2022, 21:48

Rica ederim[emoji106]

Kullanıcı avatarı
prx

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners