TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1970'ler den bir Edox

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1970'ler den bir Edox

Mesaj MehmetCihan » 17 Nis 2022, 21:18

Otomatik saatlere ilgi başlayınca aile içinde kullanılan eski saatler tekrar ortaya çıkarılıp ilgi odağım oluyor. Kim ne zaman aldı ne kadar kullandı bilmiyorum. İki adet EDOX saat buldum bir kutu içinde öylece atılmış duruyordu. Kendi imkanlarımla polisaj uyguladım saat camı değişecek. Yakın zamanda bi Sirkeci yolu var. Otomatik kurma mekanizmasının çok rahat dönmediğin gördüm. Biraz temizlik ve yağlama yapınca düzeldi. Güç rezervini tam doldurdum ve ölçüm yaptım. İnanılmaz şekilde günde 2 /3 sn sapması vardı. Tabi şu anda daha iyi değerde. 2ms beat error değeri vardı ki hiç önemi yok ama ona da el attım. Asıl güzel olan genlik 276 derece gösteriyor. Yaşlı bir saat ve uzun süre hareketsiz kalmış hem de.
Saatte ETA 2774 var. Kalp atışı 28800 mücevher sayısı 21. Elle kurma var. Hack özelliği yok ve hızlı takvimde değiştiremiyorsunuz.
Beat error sorunu için el attığımız Stud denen kola erişmek için otomatik kurma mekanizmasını sökmeniz gerekiyor. Neden o kol o kadar ulaşılmaz bi yerde bilmiyorum vardır bi bildiği mekanikçilerin.

Özetle saat çalışıyor ve bi nostalji olarak kullandığım saatler arasına girdi. Benim gibi meraklılar için paylaşıyorum.

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
MehmetCihan

Re: 1970'ler den bir EDOX

Mesaj SelAc » 17 Nis 2022, 21:34

Oldukça temiz bir saat. Cam bence çok rahatsız edici durmuyor. Vintage bir saat sonuçta. Camı değiştirmeden çizikler giderilebilirse harika olur.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Re: 1970'ler den bir EDOX

Mesaj MehmetCihan » 17 Nis 2022, 22:09

SelAc yazdı:Oldukça temiz bir saat. Cam bence çok rahatsız edici durmuyor. Vintage bir saat sonuçta. Camı değiştirmeden çizikler giderilebilirse harika olur.

Beğendiğinize sevindim. Evet sonuçta camdaki çizikler bile yaşanmışlık belirtileri. :D
Yine 1970'ler in bir Seiko 5 (6319A makine) saatim vardı, cam çok kötüydü çok uğraşıldı ama beni tatmin etmedi görüntüsü. Sonra bi toptancıda camını bulunca dayanamayıp almıştım. Bu EDOX on camı zaten düz basit bir cam kolay bulunur. Bakalım net değilim bende aslında daha ne yapacağıma.
Kullanıcı avatarı
MehmetCihan

Re: 1970'ler den bir Edox

Mesaj cbmad » 17 Nis 2022, 22:48

Tebrikler güzel ve temiz gözüküyor güzel günlerde kullanın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
cbmad

Mesaj ynsarsln » 18 Nis 2022, 10:34

Çok güzel ve şık duran bir saat. İhtiyar delikanlı maşallah. Güzel günlerde kullanın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
ynsarsln

Mesaj mturann » 18 Nis 2022, 10:34

:thumbup:
Kullanıcı avatarı
mturann

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Archimed, kesikparmak, Majestic-12 [Bot], ofis ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners