Otomatik saatlere ilgi başlayınca aile içinde kullanılan eski saatler tekrar ortaya çıkarılıp ilgi odağım oluyor. Kim ne zaman aldı ne kadar kullandı bilmiyorum. İki adet EDOX saat buldum bir kutu içinde öylece atılmış duruyordu. Kendi imkanlarımla polisaj uyguladım saat camı değişecek. Yakın zamanda bi Sirkeci yolu var. Otomatik kurma mekanizmasının çok rahat dönmediğin gördüm. Biraz temizlik ve yağlama yapınca düzeldi. Güç rezervini tam doldurdum ve ölçüm yaptım. İnanılmaz şekilde günde 2 /3 sn sapması vardı. Tabi şu anda daha iyi değerde. 2ms beat error değeri vardı ki hiç önemi yok ama ona da el attım. Asıl güzel olan genlik 276 derece gösteriyor. Yaşlı bir saat ve uzun süre hareketsiz kalmış hem de.
Saatte ETA 2774 var. Kalp atışı 28800 mücevher sayısı 21. Elle kurma var. Hack özelliği yok ve hızlı takvimde değiştiremiyorsunuz.
Beat error sorunu için el attığımız Stud denen kola erişmek için otomatik kurma mekanizmasını sökmeniz gerekiyor. Neden o kol o kadar ulaşılmaz bi yerde bilmiyorum vardır bi bildiği mekanikçilerin.
Özetle saat çalışıyor ve bi nostalji olarak kullandığım saatler arasına girdi. Benim gibi meraklılar için paylaşıyorum.