TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix vs Raymond Weil vs Frederique Constant

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Maurice Lacroix vs Raymond Weil vs Frederique Constant

Mesaj mrtkrks » 27 Ara 2020, 16:35

yunusrg yazdı:
mrtkrks yazdı:
yunusrg yazdı:Peki dostlar siz olsanız bir hamilton mu tercih ederdiniz yoksa bu 3 markadan birinimi. Bana 10 bin bandına çıktıktan sonra nedense ml, rw, fc almak daha mantıklı geliyor. Sanki marka algısı bu saatlerde daha iyi. Yani şöyle özetlersem bu bu 3 marka bir longines yada oris ayarındayken hamilton sanki tissot yada seiko ayarında gibi geliyor.

Ayrıca rw freelancer ve ml pontos serileri gerçekten beğeniyorum.
Diver, chrono, pilot vs gibi kafanızda spesifik bir klasman belirlemediyseniz ve sadece marka kararı vermeye çalışıyorsanız aşağıdaki sıralama size biraz yardımcı olacaktır. Listeyi tamamen bu markalar arasında bir marka bilinirliği araştırması yapılsa sıralama nasıl olurdu diye düşünerek yaptım.

Tag Heuer
Longines
Oris
Maurice Lacroix
Frederique Constant
Raymond Weil

10k’nın karşılığında sizi her anlamda tatmin edeceğini düşündüğünüz birkaç saat belirleyebilirseniz sonrasında içinden seçmesi çok daha kolay olacaktır.

Bu listeye hamilton nereden giriş yapar hocam.
Marka bilinirliği açısından heralde Oris’in altında olur ama lüks algısı bakımından en altta olur diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj yunusrg » 27 Ara 2020, 16:51

MrPandül yazdı:hamilton tasarım olarak ve tarihi açısından benim için her zaman bir adım önde X-Wind modeli de gerçekten çok iyidir panda zaten efsane canlı görüp denediğinizde o kaliteyi ve hissiyatı seveceğinizi düşünüyorum hem klasik hemde spor modelleri çok kullanışlı

Şu aralar x-wind modeli zaten inanılmaz cezbediyor beni. Ama marka algısı konusunda halen kafamda soru işaretleri var.
Kullanıcı avatarı
yunusrg

Mesaj yunusrg » 27 Ara 2020, 16:53

mrtkrks yazdı:
yunusrg yazdı:
mrtkrks yazdı:
yunusrg yazdı:Peki dostlar siz olsanız bir hamilton mu tercih ederdiniz yoksa bu 3 markadan birinimi. Bana 10 bin bandına çıktıktan sonra nedense ml, rw, fc almak daha mantıklı geliyor. Sanki marka algısı bu saatlerde daha iyi. Yani şöyle özetlersem bu bu 3 marka bir longines yada oris ayarındayken hamilton sanki tissot yada seiko ayarında gibi geliyor.

Diver, chrono, pilot vs gibi kafanızda spesifik bir klasman belirlemediyseniz ve sadece marka kararı vermeye çalışıyorsanız aşağıdaki sıralama size biraz yardımcı olacaktır. Listeyi tamamen bu markalar arasında bir marka bilinirliği araştırması yapılsa sıralama nasıl olurdu diye düşünerek yaptım.

Tag Heuer
Longines
Oris
Maurice Lacroix
Frederique Constant
Raymond Weil

10k’nın karşılığında sizi her anlamda tatmin edeceğini düşündüğünüz birkaç saat belirleyebilirseniz sonrasında içinden seçmesi çok daha kolay olacaktır.

Marka bilinirliği açısından heralde Oris’in altında olur ama lüks algısı bakımından en altta olur diye düşünüyorum.

Sizinle aynı fikirdeyim hocam. Sıfır hamilton mu yoksa yukarıdaki 3 markanım ikinci elimi konusunda tereddütlerim var. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek
Kullanıcı avatarı
yunusrg

Mesaj mrtkrks » 27 Ara 2020, 17:13

yunusrg yazdı:
mrtkrks yazdı:
yunusrg yazdı:
mrtkrks yazdı:

Tag Heuer
Longines
Oris
Maurice Lacroix
Frederique Constant
Raymond Weil

Sizinle aynı fikirdeyim hocam. Sıfır hamilton mu yoksa yukarıdaki 3 markanım ikinci elimi konusunda tereddütlerim var. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek
2.el almak sizin için problem değilse ilk 3 sıradaki markaların forumda çok fazla sıfır ayarında ilanı oluyor. Onlardan beğendiklerinizi alırsanız hem kolunuzda deneyimleme fırsatı bulursunuz hem de az bir değer kaybıyla forum içerisinde tekrardan satabilir veya takaslayabilirsiniz.

Bu sayede nispeten çok daha düşük bir bütçe ile size en çok hitap eden saati bulabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj yunusrg » 27 Ara 2020, 17:42

Forum dışı ml pontos bir model belirledim. Kısmetse onu alıcam hocam. Hamiltondan vazgeçtim diyebilirim. İlginiz ve alakanız için size ve değerli tüm forum takipçilerine teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
yunusrg

Mesaj Althor » 27 Ara 2020, 20:14

ML aikon 1 sene kadar kullandım, FC moonphase birkaç hafta ödünç almıştım, hamilton khaki field kullanıyorum ancak RW tecrübem hiç yok. Saatlerde eğer nomos gibi çok yenilikçi mekanizmalar ve in-house üretim yoksa markaların değeri daha çok tarihinden geliyor. Bu nedenle sadece marka olarak bakarsak hamilton benim için her zaman daha öndedir bu sıralamada.

Bunun yanında ml ve fc mekanizma anlamında çok güzel işler de yapıyor, işçiliği de oldukça başarılı. Açıkçası böyle genel değerlendirme yapmak oldukça zor, bence model odaklı karşılaştırmak daha mantıklı olabilir. Örnegin diver mı istiyorsunuz, chrono mu istiyorsunuz, dress mi istiyorsunuz?

Mesela günlük bir saat olsun ama ceket gömlekle de sırıtmasın diyorsanız ml aikon, chrono bakıyorsanız hamilton intramatic chrono, dress bakıyorsanız fc slimline moonphase derim ben. (Rw modellerine hiç hakim değilim oradan örnek veremedim)

SM-G973F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Althor

Mesaj yunusrg » 27 Ara 2020, 21:11

İstediğim chrono tarzı bir saat. Ml pontos serisi çok iyi. Hamilton x-wind tasarımı beni benden aldı zaten. Rw freelancer modeli de gerçekten iyi. Muhtemelen 10k bandında 2. El ml pontos tercih edeceğim.
Kullanıcı avatarı
yunusrg

Mesaj hknmtn » 28 Ara 2020, 00:00

Marka algısından yola çıkarsak Hamilton bu üç markanın çok üstündedir. Fiyat olarak da altındadır. Ben bu markaların fiyatlarının biraz da şişirme olduğunu düşünüyorum. Asıl algı da burda başlıyor zaten. Pahalıysa lükstür algısı. Pahalıysa markadır algısı. Şahsi görüşüm in-house calibreli modellerin dışında hepsi birbirinin aynısı bence bu markaların. Onu da FC yapıyor o modellerde bu fiyatlarda değil zaten.
Forumda bir Hamilton panda mevcut bir bakın isterseniz.
viewtopic.php?f=203&t=34159#axzz6hrDYSInJ
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners