TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris propilot x

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris propilot x

Mesaj moy » 23 Ara 2019, 09:28

Skeleton sizin için geçici bir heves mi yoksa bir tutkumu önce buna karar verin derim.
Geçici bir hevesse daha uygun fiyatlı markalardan tercih edin ki min. zarar ile kurtarın.Fakat tutku ise Zenith defi ile devam edin.En azından değer kaybı az olur elden hızlı çıkar.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj evsen81 » 23 Ara 2019, 09:34

Skeleton saatler başta güzel gözükse de uzun süreli kullanımda gözü yorar gibi geliyor bana.
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

Mesaj moy » 23 Ara 2019, 10:02

evsen81 yazdı:Skeleton saatler başta güzel gözükse de uzun süreli kullanımda gözü yorar gibi geliyor bana.

Katılıyorum.Ben yeni tag cerreraları okuyamıyorum asla güzümü dikip 1 kaç saniye bakıp anlamaya çalışıyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj cihanmert » 23 Ara 2019, 11:14

Mekanizmayı hareket halinde görmek hoşuma gidiyor. Makinenin işleyişini izlemek başka bi duygu. Tabi saatin okunurlugu konusunda dediginiz gibi zorlama olur. Suan hali hazırda hep kapalı kadran kullanıyorum skeleton sıkarmı zamanla hic emin değilim birde defy 21 skeletondan ziyade komplike crono özelliğinden ötürü sevdim. Hani işinize yarar bi özellik mi diye sorarsanız saati kullanan veya almaya niyetli potansiyelin %90 ina gerekli bi özellik değildir banada ha keza gerekli değil. Ama benim tasarım algımda güzel bi komplikasyon. Çok clas dress modeller haricinde absürt olmayacak şekilde dizayn edilmiş komplike modellere daha yatkınım. Sanirim siradisiligi seviyorum. Belki yaş ilerledikçe bugunki tercihlerim çok hareketli anlamsız gelebilir daha sade modellere yönelirim ancak suanki duygularım benim bu hobide bu tarz modellere itiyor.
Kullanıcı avatarı
cihanmert

Mesaj moy » 23 Ara 2019, 11:32

O zaman defy hayırlı olsun diyelim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj dkmbismarck » 23 Ara 2019, 11:36

Full skeleton yerine zenith chronomaster open heart modellere de bakabilirsiniz belki.Full skeleton alınacaksa ilerde hoşlanmama ihtimaline karşı çok fazla pişmanlık yaratmayacak tissot modeller de denenebilir.Benim tercihim yine de altimeter olurdu :)ResimResim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
dkmbismarck

Mesaj zodiac » 23 Ara 2019, 12:09

Saat kanallarındaki genel düşünce, Oris'in özellikleriyle ve kalitesiyle bu fiyatı hakettiği ancak marka imajının bu fiyatın yanına yaklaşacak seviyede olmadığı gibi bir gerçek de olduğu. Çıkan sonuç; çok çok nadir satılacak bit model olacağı. Grey markete %50 gibi indirimlerle düşebileceği konusunda da bir çok yorum var. Bence ya böyle alınmalı yada ikinci el olarak. Şu fiyattan sıfır alınırsa, satılmak istendiği takdirde inanılmaz zarar ettireceği çok açık.

Ben buradaki karamsar tavrımı Zenith ile de sürdüreyim :) Aman uygun bir fiyata alın, ya tertemiz bir ikinci el yada ciddi indirimle alın ki ilerideki alımlarınızı etkilemesin.

Genel ilk iki kural;

1. Beğendiğiniz saati alın kimsenin sözüne kulak asmadan.
2. Beğendiğiniz saati uygun fiyata alın.

Bunlara uyduktan sonra, marka, ikinci el, imaj felan hep geride kalabilir :)
Kullanıcı avatarı
zodiac

Mesaj cihanmert » 23 Ara 2019, 16:24

dkmbismarck yazdı:Full skeleton yerine zenith chronomaster open heart modellere de bakabilirsiniz belki.Full skeleton alınacaksa ilerde hoşlanmama ihtimaline karşı çok fazla pişmanlık yaratmayacak tissot modeller de denenebilir.Benim tercihim yine de altimeter olurdu :)ResimResim

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zenith'in bu modelinide çok seviyorum ancak kapalı kalp daha çekici bir tasarıma sahip. Bu modelde tercihim düz olan beyaz kadran. Defy 21 bir şekilde olmaz ise yine aklımda zenith var ve bu model daha yakın. Bu arada X hakkında herkes fiyat konusunda olumsuz yaklaştı X için benim bakışımda soğumaya başladı, yani her ne kadar tasarım hoş olsa da, beni aşırı cezbetse de fiyat gerçekten çok yüksek marka için. Genel görüş üzere radikal bir indirim olmaz ise bende modelin çok tutulmayacağı kanısındayım artık. Grey marketteki %50 düşme ihtimalleri yorumu beni heyecanlandırdı. Fiyat bu denli düşürülürse hiç düşünmeden tetik çekilebilir :)
Kullanıcı avatarı
cihanmert

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis, sphinx ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners