Xhantos yazdı:Şu an bir saatiniz var, hoş olmasa da lüks bir ihtiyaçtan bahsediyoruz.
Sadece bütçe yetmemesi nedeniyle normalde almayacağınız bir saati almayın derim. Beğendiğiniz saatin de otomatik olmasını bir saatsever olarak elbette istersiniz (çoğumuz bu şekilde düşünüyoruz) ancak eğer gerçekten beğendiyseniz quartz olması da sizi engellemesin.
SelAc yazdı:Tag Heuer otomatik saatler kadar quartz saatler de değerlidir. Olay tamamen kişisel zevk ve kullanım alışkanlıklarına kalmış.
copycat yazdı:Bana göre toplam kaç adet saatiniz olduğu da önemli. Ben otomatik saatlerimin sayısı belirli rakamı geçtikten sonra quartz tercih edebilirdim. Bir sürü saati sürekli ayarlamak, kurmak, özellikle de düzenli bakıma sokmak külfet olabiliyor. İlk saatler için tercihim otomatik, rotasyon şiştikten sonra doğru fiyattan quartz.
(Watch winder denen icat, elektrik enerjisi tükettiginden bana çevresel faktörlerden mantıklı gelmiyor.)
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ozgtegin yazdı:Kuvars veya dijital saatlere artık pek sıcak bakmıyorum ve otomatik bir saatten fazla para vermiyorum genelde. Fakat belli marka, model ve üst düzey saatleri bunun dışında tutmak lazım. Otomatik saatiniz varsa ayrıca yanına bir Casio G-Shock, Citizen Ecodrive veya Timex Indiglo vs. olabilir.
Tabii ki zevkler ve tercihler kişiye göre değişir...
Ufkynl yazdı:Bence otomatik versiyonu bulunan bi saatin quartzini almak yersiz. Sizi asla tatmin edemiyecektir.
Fakat sizin için mekanizma fiyatına değer mi degmezmi onu bulmak lazim.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 190 misafir
|