TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1 yıllık otomatik saat deneyimim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 1 yıllık otomatik saat deneyimim

Mesaj alihoca » 05 Ağu 2019, 00:03

Otomatik saatlerin tadı tuzudur belki de bu ileri gitme ve geri kalma olayı. Her saatte az çok olur hatta dijitallerinde bile:)
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

Mesaj Xhantos » 05 Ağu 2019, 03:06

alihoca yazdı:Otomatik saatlerin tadı tuzudur belki de bu ileri gitme ve geri kalma olayı. Her saatte az çok olur hatta dijitallerinde bile:)

+1.

Rastgeldim, atom saatlerinde hata 300 milyon yılda 1 saniyeymiş.

Işık tabanlı optik saatlerde (geleceğin teknolojisi) hassasiyet 30 milyar yılda 1 saniye hata şeklinde olacakmış. Yani big bang sırasında zamanın başlamasıyla ölçmeye başlasa, şimdiye kadar en fazla yarım saniye hata olmuş olacak!

Kaynak: https://museum.seiko.co.jp/en/knowledge/Quartz07/

Buna 'ne kadar büyük hassasiyet' diye de bakılabilir, ya da ters yönden, 'bunda bile az da olsa hata oluyor, mükemmellik imkansız' diye de bakılabilir :)
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Re: Saatlerde zamanı tutma yöntemi

Mesaj moy » 05 Ağu 2019, 10:28

Ufkynl yazdı:Benim bu konudaki takintim saniye tam 12 üzerindeyken yelkovanin tam dakika üzerinde durması sanirim. Mesela Saniye 30 iken yelkovan tam dakika üzerinde durması bana rahat vermez.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hand misaligned problem saatimde olsa beni kanser eder bakarken ürperirim sinirden düşer bayılırım.Oyüzden saat almadan mutlaka kontrol ederim.
Forumdan bir arkadaşın omegasında da meydana gelmişti bu problem.

Resim

Resim
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj Ufkynl » 05 Ağu 2019, 10:54

moy yazdı:
Ufkynl yazdı:Benim bu konudaki takintim saniye tam 12 üzerindeyken yelkovanin tam dakika üzerinde durması sanirim. Mesela Saniye 30 iken yelkovan tam dakika üzerinde durması bana rahat vermez.

hand misaligned problem saatimde olsa beni kanser eder bakarken ürperirim sinirden düşer bayılırım.Oyüzden saat almadan mutlaka kontrol ederim.
Forumdan bir arkadaşın omegasında da meydana gelmişti bu problem.

Resim

Resim
Güzel tespit. Moonwatch da yok fakat LLD de yaklaşık 1 dakika civarında bi uyumsuzluk var benim de. Fakat şu an paylaştığınız gorseldeki 4 dakika kadar rahatsız edici değilmiş bakınca bunu düşündüm :)
1000 usd üzeri bi saatte nasıl böyle hatalar olur anlamak çok guc.

Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj SelAc » 05 Ağu 2019, 13:45

Sanatta "Personal touch" adında bir kavram kullanılır. İnsan hatası da denir dilimizde. Saatlerimin küçük farklar ile sapma yapması artık beni rahatsız etmiyor. İnsan olduğumu ve mükemmel olmadığımı, zamanın sahibi olmadığımı hatırlatıyor artık. Yaşlanıyor muyum ne? :shock:
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Re: Saatlerde zamanı tutma yöntemi

Mesaj MrJingles » 14 Ağu 2019, 10:58

Aynı takıntı bende de var hocam. :D Ve saatim de tam doğru şekilde gösteriyor. Atom saatinden 3-4 saniye gerideyim.

Resim
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj UmutAnkara » 17 Ağu 2019, 07:12

Ben de aldığımdan beri hiç kafamı takmadım sapma olayına. Yelkovanın ilerleyiş şeklinin naifliği yetiyor herşeyi unutmama:)
Kullanıcı avatarı
UmutAnkara

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners