TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gümrük Konusunda Herşey

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gümrük Konusunda Herşey

Mesaj Ankthas » 16 May 2018, 19:33

Mandos yazdı:Yurtdışı alışverişi için (Jomashop vs) paypal zorunlu mu? Doğrudan sanal kartla yapabilir miyiz? Başlıkta paypalla alışveriş yapılmış ve komisyon ödenmiş diye okudum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Paypal kimi sitelerde zorunlu(Ebay, Etsy...) kimilerinde ise zorunlu değil(Amazon, Aliexpress, bildiğim kadarıyla Jomashop).
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Re: Gümrük Konusunda Herşey

Mesaj automagic » 18 May 2018, 07:26

Merhabalar, bende konu ile ilgili olarak;

Seiko Alpinist saatimi ebay üzerinden aldım.

Saatin üretimi durduğu ve bulunması zorlaştığı için pre-order (ön sipariş) ilanı olan ve japonyadan teslimat yapacak bir satıcı buldum.

Mart ortasında baktığım ilanda, saat nisan ayında satıcının eline geçecek ve kargolanacak yazıyordu. Yani ilanda en az 2-3 hafta kargolanma öncesi bekleme süresi bildiriliyordu.

İlk defa böyle bir alışveriş yapacağım için temkinli olmak adına garanti bankasının shopbyamex hizmetini kullandım.

Özetle: garanti bankasından amex kartı olan ve shopbyamex.com sitesine ücretsiz üye olanlara sunulan bir hizmet

-ilan linkini göndererek talep açtım
- (opsiyonel) risk almamak için, %7,96 komisyon ödeyerek ödemeyi benim adıma yapmalarını istedim. (Ayrıca TR kredi kartı kabul etmeyen siteler için bir çözüm bu).
-telefon ile arayıp teyit aldılar
-alışveriş+%7,96 ücreti kartımdan çektiler
-saat amerika’da benim adıma teslim alındı ve TR adresime kargolandı
-kargo öncesi ücret bilgisi ve gümrüğe takılırsa alınacak ücret hk bilgi verdiler
-abd’de teslim alınması ve benim elime geçmesi arasında 4-5 gün süre geçti ancak

Özetle tek tık (ve iki tlf görüşmesi ile) doğrudan kapıya teslim japonya-abd-tr adrese teslim almış oldum saatimi :)
Kullanıcı avatarı
automagic

Gümrük Konusunda Herşey

Mesaj Mandos » 24 Eyl 2018, 23:57

Kargo için verdiğim adresteki ofisten hemen yan ofise taşındık. Aynı bina, aynı kat ama farklı bir ofis. Kattaki güvenliğe sorarlarsa sorun olmaz ama sormazlarsa direkt dönebilirler(ki genelde sağ olsunlar girişteki masaya atıp habersiz gidiyorlardı). Ya da ben ne yapabilirim ulaşabilir miyim kargo şubeye geldiğinde takip numarasında hangi şubede olduğu yazar mı?
Kullanıcı avatarı
Mandos

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 84 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners