Merhabalar, bende konu ile ilgili olarak;
Seiko Alpinist saatimi ebay üzerinden aldım.
Saatin üretimi durduğu ve bulunması zorlaştığı için pre-order (ön sipariş) ilanı olan ve japonyadan teslimat yapacak bir satıcı buldum.
Mart ortasında baktığım ilanda, saat nisan ayında satıcının eline geçecek ve kargolanacak yazıyordu. Yani ilanda en az 2-3 hafta kargolanma öncesi bekleme süresi bildiriliyordu.
İlk defa böyle bir alışveriş yapacağım için temkinli olmak adına garanti bankasının shopbyamex hizmetini kullandım.
Özetle: garanti bankasından amex kartı olan ve shopbyamex.com sitesine ücretsiz üye olanlara sunulan bir hizmet
-ilan linkini göndererek talep açtım
- (opsiyonel) risk almamak için, %7,96 komisyon ödeyerek ödemeyi benim adıma yapmalarını istedim. (Ayrıca TR kredi kartı kabul etmeyen siteler için bir çözüm bu).
-telefon ile arayıp teyit aldılar
-alışveriş+%7,96 ücreti kartımdan çektiler
-saat amerika’da benim adıma teslim alındı ve TR adresime kargolandı
-kargo öncesi ücret bilgisi ve gümrüğe takılırsa alınacak ücret hk bilgi verdiler
-abd’de teslim alınması ve benim elime geçmesi arasında 4-5 gün süre geçti ancak
Özetle tek tık (ve iki tlf görüşmesi ile) doğrudan kapıya teslim japonya-abd-tr adrese teslim almış oldum saatimi
