TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Deri Kordon / Metal kordon

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: deri kordon,metal kordon

Mesaj Kakefe » 06 Eki 2016, 19:41

Hava buralarda genelde soguk olmasina karsin Ruslarin bir sözü vardir eskiden gelen
Часы без браслета-деньги на ветер yani
bileziksiz saat = ruzgarda ucan para

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Kakefe

Mesaj MelihGS » 06 Eki 2016, 20:08

Gözünüzü seveyim şu "de"'leri ayrı yazın.

Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj Kakefe » 07 Eki 2016, 00:55

MelihGS yazdı:Gözünüzü seveyim şu "de"'leri ayrı yazın.

hangi de leri ?

Kullanıcı avatarı
Kakefe

Mesaj tumen » 07 Eki 2016, 01:36

"saati şık gösteren deri kordondur" sözüne katılanlardanım, metal olanı severim ama her kıyafete gitmemektedir,şakır şakır el hareketi ile sallanması ve ses çıkarması bir zaman sonra rahatsız ediyor.

Kullanım olarak; kışın deri yazın ise metal tercih ediyorum, sıcak ve nemli bir ilde olduğumdan terleme durumu sebebi ile deriden uzak durulmasını da öneririm. Eğer ter olayı ve sık sık suyla temas etme durumunuz yoksa yazında deri kordon kullanabilirsiniz. Güzel gösteriyor saati.

Metal kordon belli başlı modellerin belli ürünlerine çok güzel yakışmaktadır, metalde çizik oluşumuna ne yazık ki engel olunamıyor ve beni metal kordonun çiziği,çam çiziği gibi rahatsız etmektedir.
"I guess I'll always be A soldier of fortune "
Kullanıcı avatarı
tumen

Mesaj feanorrin » 07 Eki 2016, 14:18

derinin şıklığını çoğunlukla metal bileziğin vermediğini düşünüyorum. metal bilezik çok nadir takıyorum. dayanıklılık olarak deri daha zorlu elbette, dikkat etmek gerekiyor özellikle suyla temastan kaçınmak lazım ancak bileziğin de çizilme sıkıntısı var; sürekli parlatacaksınız vs.

şayet spor yapmıyorsam terlemeden yana pek bir problemim olmuyor deri kayış ile; çok nemli ve sıcak havalarda da nato kayışı tercih ederim.
silikon kayışı ise spor görüntü olarak beğensem de, koluma takmayı ve silikonun hissini hiç sevmiyorum, hele yazın daha beter.

öte yandan, saat alırken iki opsiyon sunuluyorsa büyük oranda çelik bileziği deriye tercih eder; aldığım gibi çıkartır kendi istediğim deri/nato kayış ile kullanırdım. ancak kaliteli bir deri kayış olacak. :thumbup:

özetle favorim, şıklık sebebiyle deri kayış. çelik bileziği arada değişiklik olsun diye kullanıyorum, yazın ve spor kıyafet ile de nato kayış iyidir. (:
Kullanıcı avatarı
feanorrin

Re: Deri Kordon / Metal kordon

Mesaj fasakasa » 08 Eki 2016, 12:20

Metal sanki uyum olarak hemen her kıyafete gidiyor
Kullanıcı avatarı
fasakasa

Mesaj Anesthesia » 08 Eki 2016, 12:43

Sanırım ben de metalciyim

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj SeiKinetic » 08 Eki 2016, 12:44

Metal var, metal var. Deri var, deri var. Bir genelleme yapılacak ise, bu sadece derinin suya, tere ve benzerlerine karşı olan hassasiyeti üzerine olur. Derinin daha kibar ve şık gösterdiğini düşünüyorum. Saatin gölgede kalmaması da cabası. Fakat bir PP, ya da ne bileyim VC kullanıcısı değilseniz, kordona çok fazla takılıp kalınmamalı. Saati çok seversiniz, değiştirme şansınız yoktur, anlaşılabilir. Fakat, kordon çoğunlukla değiştirilebilir, farklı model ve yapılarda bulunabilir. Metal daha dikkat çekici olsa da renksiz yapısı sayesinde bir çok kıyafete eşlik edebilir, bir çok farklı zevke hitap edebilir. Fakat derinin yeri de apayrıdır. "Metal sağlamdır" görüşü saatlerde yanılgı olabilir. Korozyon, çizik, bakla pimlerinin ansızın kırılabilmesi gibi riskler mevcuttur. Sözün özü, her iki kordon tipinin de artı ve eksileri vardır. Zevkinize ve kullanım alanınıza uygun seçim yapmanız en doğrusudur. Saygılar.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 56 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners