Gs1905 yazdı:peki güzel yazmışsınız arkadaşlar o zaman horoloji 20.000 tane saat üretip toplam maliyeti 20-30 k $ saati 100k$ ve üzeri fiyata satmak mı ?ayıplı satmak mı ?yada mevcut mekanizları parlatıp biraz süslemek mi ?yada aile şirketi olmak mı ?olumsuz yazanlar bir cevap versin
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayın gs1905,aslında ben de sizin gibi bir şeyler öğrenmeye çalışan ve bunun için forumun tozlu sayfalarında gezen bir saatsever olarak bu soru (horoloji,rolex ve diğer üst segment markalar) ile ilgili gerekli cevabı aldığımızı düşünüyorum. nethiustr,asymptote,ground,eyimen ve diğer arkadaşlar aslında birbirlerinden çok da farklı bir şey söylemiyorlar kanaatimce.Bu bir marka konumlama meselesi, yılda üretilen saat sayısı azaldıkça kullanılan kitlesel üretim mantığı yerini el işçiliğine bırakıyor.Bu da haliyle üretilen saati daha özel kılıyor , daha fazla komplikasyon kullanmaya ve detay işçiliğe olanak sağlıyor.Yani aldığınız saat, materyal olmaktan nadide bir mücevher olmaya doğru giderken fiyatı da üretim adedi ile ters orantılı şekilde yükseliyor.Ap,Vc,Pp gibi markalar bu yelpazenin diğer ucunda olan markalar ve tabi ki horolojik hassasiyetleri Rolex e göre daha fazla. Yanlış bir şey yazdıysam üstadlar lütfen beni düzeltsinler
Sent from my iPad using Tapatalk