TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dünyanın En Büyük Saat Üreticileri Hakkında Bilgi

Mesaj Umutt » 15 Eyl 2016, 12:35

Gs1905 yazdı:peki güzel yazmışsınız arkadaşlar o zaman horoloji 20.000 tane saat üretip toplam maliyeti 20-30 k $ saati 100k$ ve üzeri fiyata satmak mı ?ayıplı satmak mı ?yada mevcut mekanizları parlatıp biraz süslemek mi ?yada aile şirketi olmak mı ?olumsuz yazanlar bir cevap versin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sayın gs1905,aslında ben de sizin gibi bir şeyler öğrenmeye çalışan ve bunun için forumun tozlu sayfalarında gezen bir saatsever olarak bu soru (horoloji,rolex ve diğer üst segment markalar) ile ilgili gerekli cevabı aldığımızı düşünüyorum. nethiustr,asymptote,ground,eyimen ve diğer arkadaşlar aslında birbirlerinden çok da farklı bir şey söylemiyorlar kanaatimce.Bu bir marka konumlama meselesi, yılda üretilen saat sayısı azaldıkça kullanılan kitlesel üretim mantığı yerini el işçiliğine bırakıyor.Bu da haliyle üretilen saati daha özel kılıyor , daha fazla komplikasyon kullanmaya ve detay işçiliğe olanak sağlıyor.Yani aldığınız saat, materyal olmaktan nadide bir mücevher olmaya doğru giderken fiyatı da üretim adedi ile ters orantılı şekilde yükseliyor.Ap,Vc,Pp gibi markalar bu yelpazenin diğer ucunda olan markalar ve tabi ki horolojik hassasiyetleri Rolex e göre daha fazla. Yanlış bir şey yazdıysam üstadlar lütfen beni düzeltsinler

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Gs1905 » 15 Eyl 2016, 12:44

MertYe yazdı:
Gs1905 yazdı:o zaman neymiş rolex zirvede ligdeki 3 lünün gelmek istediği son noktayı aşmış bir pozisyon da bana göre horolojide :)

Gs1905 yazdı:peki güzel yazmışsınız arkadaşlar o zaman horoloji 20.000 tane saat üretip toplam maliyeti 20-30 k $ saati 100k$ ve üzeri fiyata satmak mı ?ayıplı satmak mı ?yada mevcut mekanizları parlatıp biraz süslemek mi ?yada aile şirketi olmak mı ? olumsuz yazanlar bir cevap versin

Olumsuz bir yazı yazmadım yalnız bu kadar emir kipinde soru sorunca bir cevap vermek istedim madem emretmişsiniz bize de hizmet etmek düşer.

Sadece bizim forumda değil bir çok yerde insanlarda malesef sahip olduğu ürüne karşı biraz aşırı zaafiyet var. Biri Toyota şu özelliklerinden dolayı kötü araba dendiğinde Toyota sahiplerinin celallenmesini anlayamıyorum ben mesela. Aynı şey saatler içinde geçerli. Forumda gördüğüm kadarıyla bu fazlasıyla mevcut. Vay efendim Omega'ya nasıl laf söylenir. Yok Rolex'te istese tourbillon yapar ama yapmıyor. Yok öyle yok böyle. Ne gerek var ki böyle tartışmalar çıkarmaya. Tabiki eleştirilerinde belli bir saygı çerçevesinde olması gerekiyor. Sonuçta her ne olursa olsun saatlerimiz hepimizin heves ederek satın aldığı hatta kimi zaman başka şeylerden vazgeçerek satın aldığı şeyler.

Rolex'in eleştirilmesi sizi neden bu kadar rahatsız ediyor anlamıyorum ki. Kaldı ki kimse Rolex kötü markadır çöpe atın kurtulun falan gibi ithamlarda bulunmamış. Sadece bir marka neden yapması gerekeni doğru yapıyor diye bu kadar yüceleştirmemek lazım demişler. Ama "Olumsuz yazanlar bir cevap versin" değil mi . Çünkü sizin Rolex'iniz var ve o mükemmel. Bu arada gerçekten Rolex mükemmel bir saat aksini kesinlikle savunmuyorum. Kendimde Rolex GMT-Master 2 kullanıcısıyım forumdakilerde bilirler zaten genel olarak. Saatimi çok severekte kullanıyorum. Kısmetse yakın zamanda bunu çelik altın olan GMT veya Submariner ile değiştirmek istiyorum hatta.

Bunları yapacak olmam veya saatimi seviyor olmam bana hiç kimseye sen nasıl Rolex'e öyle dersin sen kimsin ki deme hakkını vermez veya vermemeli diye düşünüyorum. Sonuçta amacımız burada doğru bilgilere ulaşmak veya yarın öbürgün bir saat satın aldığımızda pişman olmamaksa Rolex'te eleştirilmeli VC, AP, PP de eleştirilmeli. Tgm'ye bu noktada sonuna kadar katılıyorum.

Ama ben Tapatalk adı bile therolex olan birine Rolex'e neden tapılmaması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum. Trajikomik bir durum

Nethiustr yazdı:Abi adamlar olması gerekeni yapıyor diye yere göğe sığdıramıyoruz, inanılmaz bir şey.

" Rolex saat yapmış hata vermiyor " "mükemmel bir şey, inanılmaz" "horolojinin zirvesi "

Ben hiç bir zaman Rolex e karşı olmadım, ama bu kadarı fazla :)

mert bey kesinlikle yanlış anlaşıldım sadece medeni bir şekilde bilgi paylaşımı emir kipi söz konusu dahi olmaz benim burda asıl amacım pp,avc ve ap neden high end de zirvedeler bunun cevabını bulmak istiyorum biz bu üçlüden neden saat almalıyız biz o kadar paraları marka imajına mı veriyoruz yoksa başka nedenler var mıdır? bunu öğrenmek istiyorum birgün bütçem yeterse tabi ki ap veya digerlerini almak isteyeceğim ve alırken neden bu kadar çok para verdiğimizi öğrenebilmek yoksa tabi ki rolex fanboyu değiliz :(

Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj TSayiR » 15 Eyl 2016, 12:57

Gs1905 üsluba dikkat, bilerek emir kipiyle yazdiginizi dusunmuyorum, heyecan dozu yuksek oldugundan diye dusunuyorum.

Pp, Lange&söhne, vc gibi saat markalari seri uretim yerine estetige ve el isciligine yonelmekte, geleneksel olmayi secerek hem mekanik detaylara hemde diger detaylara daha cok önem vermekteler. PP'nin bir cok kere muzayedelerde cok fahiş fiyatlara satildigini duydum (rolex de böyleyse düzeltin lütfen)
Tüm dünyanın kabul ettigi bir markayi (Rolex'i) kimsenin kabullenemedigi ya da hazmedemedigi gibi bir durum soz konusu degil. Yalniz Rolex gibi bir devin bahsettigimiz diger markalarin estetigine ulasmasi gerekmez mi? Rolex'in benim elestirdigim yonu seri uretimi yukardaki saydigim nedenlere degismesidir.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj Gs1905 » 15 Eyl 2016, 13:06

arkadaşlar özür diliyorum emir kipi tarzı birşey asla söz konusu değildir.Kesinlikle rolexin geleneksel kalıplardan çıkıp seri üretimde kusursuzluğa ulaştığı noktada dediğiniz gibi el işçiliği ile estetiğe daha fazla yönelmesi biz son kullanıcılar için harikulade bir gelişme olur

Kullanıcı avatarı
Gs1905

Mesaj asymptote » 15 Eyl 2016, 13:40

Gs1905 yazdı:Kesinlikle rolexin geleneksel kalıplardan çıkıp seri üretimde kusursuzluğa ulaştığı noktada dediğiniz gibi el işçiliği ile estetiğe daha fazla yönelmesi biz son kullanıcılar için harikulade bir gelişme olur

Kesinlikle felaket olur.. :) Forumda Rolex sahibi kimselerin sayısı en az yarıya iner. Gelecekte bir Rolex alma hayali kuran ve bütçe planlamasını buna göre yapanların da yarısından çoğunun hayali suya düşer. Rolex olduğu gibi güzel, bırakın öyle kalsın, fazla elleşmeyin.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Umutt » 15 Eyl 2016, 17:28

asymptote yazdı:
Gs1905 yazdı:Kesinlikle rolexin geleneksel kalıplardan çıkıp seri üretimde kusursuzluğa ulaştığı noktada dediğiniz gibi el işçiliği ile estetiğe daha fazla yönelmesi biz son kullanıcılar için harikulade bir gelişme olur

Kesinlikle felaket olur.. :) Forumda Rolex sahibi kimselerin sayısı en az yarıya iner. Gelecekte bir Rolex alma hayali kuran ve bütçe planlamasını buna göre yapanların da yarısından çoğunun hayali suya düşer. Rolex olduğu gibi güzel, bırakın öyle kalsın, fazla elleşmeyin.. :) :thumbup:

:)

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Turker ve 233 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners