TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤kinci El Saat Al覺m覺 Hakk覺nda Bilgi ve neri

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

襤kinci El Saat Al覺m覺 Hakk覺nda Bilgi ve neri

Mesaj arcax » 29 Mar 2014, 14:15

Merhabalar,

Ben yeni bir forum kullanicisim. Bu konuyu forumda aratmama ragmen tam bir baslik bulamadim. Eger yanlis ana baslik altina yaziyorsam beni duzeltin lutfen.

Ben su an internette ikinci el bir Uboat classico saat takip ediyorum. ETA 7750 makinasi kullanilan bir model. Oldukca temiz gorunuyor ve saticisi da 12:00 pozisyonunda gozle gorunmeyecek bir cizik (wear mark) disinda herhangi bir sorunu olmadigini bildiriyor. Saat Tourneau dan alinmis ve 2015 yilina kadar garantisi var. Orijinal kutusunda ve tum kagitlari ile birlikte gelecek.

Sorum su; ornek olarak ustte yazan saati belirtiyorum ama aslinda genel olarak 2. el saat alacaklarin nelere dikkat etmesi gerektigini merak ediyorum. Boyle bir alisveriste risk yaratabilecek teknik sorunlar neler olabilir ve biz bunlari nasil anlariz? Forumdaki uzmanlardan tafsiye rica ediyorum.

Simdiden tesekkur ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
arcax

Kay覺t: 15 Mar 2014, 10:21

Re: 襤kinci El Saat Al覺m覺

Mesaj manil » 29 Mar 2014, 23:11

Teknik konulardaki bilgisi internetten 繹renilen hususlar ile s覺n覺rl覺 olan birisi olarak haddim olmadan (kendi tecr羹belerim dorultusunda) bir ka癟 kontrol noktas覺ndan bahsedebilirim.

1- Belli saat markalar覺n覺n (繹rnek Omega veya Rolex gibi) i癟 mekanizmalar覺n覺n fotosunu 癟ekip (ya da bizzat kontrol edip not alarak) google k羹癟羹k bir arama ile bulabileceiniz, y覺llara g繹re mekanizma referans listelerinden almay覺 d羹羹nd羹羹n羹z saatin mekanizma teyidini yapabilirsiniz. Sat覺c覺n覺n size satmak istedii saatin referans no.sunu teyit edemiyorsan覺z kesinlikle almay覺n.

2- zellikle vintage tabir edilen eski saatleri satanlar bazen 2-3 hurda saati birletirip yeni bir saat yarat覺yorlar. Bu t羹r saatlerde de mekanizma v.s. tutmas覺na ramen par癟alar覺n ait olduu modellerde uyumazl覺k yaanmas覺 s繹z konusu olabiliyor. Bu t羹r saatlere de "frankenstein watch" deniyormu, ben de yeni 繹rendim. Mesela Omega dresswatch tabir edilen bir saatinin arka kapa覺nda sea master serisinin kapa覺n覺 g繹rd羹n羹z m羹 muhtemelen toplama bir saat olduunu d羹羹nebilirsiniz.

3- Fake yani taklit saatlerin anla覺lmas覺n覺n da bir 繹l癟羹de (癟ok uzmanl覺k gerektiren eyleri ay覺rarak) kolay olduunu d羹羹n羹yorum. Bunda da en b羹y羹k referans覺m覺z internet oluyor. 襤lgili saatin kontrol羹 i癟in "How to spot fake Rolex/Zenith/Omega...." eklinde google'da arama yapt覺覺n覺zda bir 癟ok kaynaa ulamak m羹mk羹n.

4- Sat覺c覺 hakk覺nda da google search yapman覺z yine tavsiye edilir.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj serdarfb » 31 Mar 2014, 00:18

Genel olarak manil in yazd覺klar覺na kat覺lmakla beraber 襤kinci el saati sadece bildiiniz, tan覺d覺覺n覺z bir kiiden ya da esnaftan alman覺z覺 tavsiye ederim. Sorun 癟覺kma ihtimali y羹ksek oldupu i癟in b繹yle bir durumda satt覺覺 羹r羹n羹n arkas覺nda duracak biriyle al覺 veri yapmak en dorusudur..
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj arcax » 31 Mar 2014, 16:23

cevaplar icin tesekkur ederim. ben de bir yandan yabanci forumlari tariyorum. onlar da sizlerin bahsettiklerinizi soyluyor. bunun yaninda benim gordugum:

ikinci el saat isinde saatin bakim gecmisinin onemli oldugundan bahsediliyor. saatlerin 3 yilda bir bakimdan gecmesi gerektigi soyleniyor. saat satin alirken bu bakim belgelerinin saticidan talep edilmesini oneriyorlar. sanirim bu durum otomatik saatler icin gecerli. genelde quartz saatler kullandigim icin bana yabanci bir durum. benim emektar tag heuer'i sadece pil degistirmek icin bakima goturuyorum.

bunun yaninda saatin calinti olma ihtimalinden de bahsediliyor. tespit edilirse saatinizi ve paranizi kaybedersiniz diyorlar. gerci farkli bir ulkede calinti bir saati tespit etmek zor olsa gerek. ancak yetkili servislerde tespit yapilabilir diye dusunuyorum. yine de calinti bir saat takma fikri hos degil.

bu tabii korkutucu bir tablo. sanirim internet uzerinden otomatik mekanik saatler yerine quartz modelleri almak daha mantikli olacak. kotu oldu. cok da guzel gorunuyordu su uboat.
Kullan覺c覺 avatar覺
arcax

Kay覺t: 15 Mar 2014, 10:21

Mesaj cagatay10 » 31 Mar 2014, 16:51

Ben internet uzerinden cok fazla alisveris yapan biri oldugum halde ikinci el saat konusunda internetin kullanilmasina karsiyim. Illa ki duzgun satis yapan, hileyle hurdayla isi olmayan magazalar da vardir ama sonucta alacaginiz urun kullanilmis bir urun ve butun defolarini fotograf vasitasiyla gormek mumkun olmayabilir..
Zaman insanlar覺 deil, armutlar覺 olgunlat覺r覺r...
Kullan覺c覺 avatar覺
cagatay10

Ya: 41
Kay覺t: 01 Haz 2011, 20:21

Re: 襤kinci El Saat Al覺m覺 Hakk覺nda Bilgi ve neri

Mesaj Skywalker87 » 09 Haz 2014, 17:03

Ebay'den al覺yorsan覺z 100% Feedback ve en az 20-30 tane olmas覺n覺 ve Returns Acceppted olmas覺 art, ben zaman覺nda ufak tefek zevki sat覺lar yapt覺m ve sat覺n ald覺m ordan biliyorum yada d羹kkandan al覺caksan覺z saatten anlayan biri ile al覺veri yapman覺z覺 tavsiye ederim. 襤nternette sahte 癟ok, sahibindende 癟akma rolex leri 2500+ satt覺klar覺 oluyor kim al覺yor bunlar覺 anlamad覺mki
Kullan覺c覺 avatar覺
Skywalker87

Ya: 36
Kay覺t: 19 May 2014, 23:08

Mesaj Gazelli » 14 Haz 2014, 12:35

ikinci el saatleri ayn覺 araba gibi d羹羹n羹n,arabay覺 satan adama g羹veniyorsunuz ve sonucuna da katlanmal覺s覺n kazas覺z derler araba takla atm覺 癟覺kar veya hi癟 boya yok derler komple boyal覺 癟覺kar.ikinci el saat al覺rken i癟inin a癟覺l覺p a癟覺lmad覺覺n覺 normal artlarda anlaman覺z m羹mk羹n deil.saati daha al覺ml覺 yapmak i癟in defalarca amat繹r ellerle polisaj yap覺lmas覺.Bunlara l羹tfen dikkat....
Kullan覺c覺 avatar覺
Gazelli

Ya: 55
Kay覺t: 12 Haz 2014, 16:27

Mesaj estambul34 » 14 Eyl 2016, 17:19

bu resimdeki modeli tavsiye ederim ikinci el kutulu sertifikal覺 bulursan kac覺rma fiyat覺 3500-4000 tl civar覺nda s覺f覺r覺 da 8000-9000 tl

Resim
El-m羹lk羹 lillahi men biz aferin yen簾l羹 met璽
Yerd璽 kahren yehy璽 nefsuhu derek璽
Levk璽ne l簾 ligayr-i kadr羹 羹mmilet羹n
Fevkat-t羶r璽b羹 lak璽el-emr羹 m羹terek璽.''
Kullan覺c覺 avatar覺
estambul34

Kay覺t: 12 Eyl 2016, 19:50

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners