TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçilik Terimlerinden Cannon Pinion Türkçe Karşılığı Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçilik Terimlerinden Cannon Pinion Türkçe Karşılığı B

Mesaj yasemena » 03 Eyl 2016, 20:56

Güzel öneri ama vakit çok kısıtlı. Salı gününe kadar bitirmem gerekiyor ve oldukça yüklü bir iş.

Yani benden Salı gününe kadar kurtuluş yok :D :D

Çok konuşkan değilim sanırım. O yüzden forumdan uzak kaldım. ;)
Anlayın bu kez terimler beni ne kadar zorladı!
Kullanıcı avatarı
yasemena

Mesaj yasemena » 03 Eyl 2016, 20:57

Bu casing clamp halka şeklinde. Camı kadrana sabitliyor sanırım.
Kullanıcı avatarı
yasemena

Mesaj asymptote » 03 Eyl 2016, 22:21

Yayınevini arayıp ek süre istemeli, sonra tavsiyemi dinleyip saatçileri dolaşmalısınız. Saatçiler odasına gidip onlardan da yardım isteyebilirsiniz. Ciddi bir yükün altına girmişsiniz, hakkını vermeye çalışın.. Forum köşelerinde terim sorarak olmaz bu iş.. ;) :thumbup:

Ayrıca çevirinzii redakte edecek kişiyi tanıyor musunuz? Bu konularda bilgi sahibi mi? Yayınevi daha önce benzer konularda çeviri eser yayınlamış mı? Her yayınevinin kendi hazırladığı bir sözlüğü olur ve bunu birlikte çalıştığı çevirmenlerle paylaşır. Bu, hem çeviride bir ortaklık sağlar hem de çevirmenin işini kolaylaştırır. Çevirmen de çevirisini yaptığı sırada karşılaştığı ve sözlükte yer almayan terimleri sözlüğe ekler.. Yayınevinden ve redaktörünüzden bu konuda yardım iste(yebil)melisiniz.. En azından size ek süre tanımaları gerekir..

Kolay gelsin.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj yasemena » 04 Eyl 2016, 01:26

İlginiz için teşekkür ederim.

Çeviri bir kitap için değil, büyük bir markanın çevirisi. Ne yazık ki ek süre isteme olanağım yok :(
Kullanıcı avatarı
yasemena

Mesaj o2o » 04 Eyl 2016, 09:28

SAAT YAPIM USTALARI İÇİN BİR ÇEVİRİ VE ZAMANINIZ KISITLI EK SÜRE İSTİYEMİYORSUNUZ ANLADIĞIM KADARIYLA.

İşinize olan sevginizi ve Zaman'ında bitirme azminizi görüyorum AMA ben olsam LAYIKIYLA yapılmayan yarım iş yapmaktansa yapmayarak gelir kaybını göze alırım. Prensibim yaptığım işin önce kendi içime sinmesidir.

Haddi aşmak ve yanlış anlaşılmak istemem amacım sizi eleştirmek değil ANCAK bahse konu çeviri bir de saat ustaları için ise "biz saatseverlerin Türkiye de servis yok, yetişmiyor sızlanışlarımızın nedenlerinden bir tanesi bu tarz çeviriler olabilir mi acaba?"

Yaptığınız iş milyonlarca saatseveri etkileyecek kadar önemli farkında mısınız? Yaptığınız çeviri ile tepeyi kadran içine monte etmeye çalışan ustaların çıkma ihtimali olabilir mi acaba?

Lütfen Zaman isteyin ve/veya en azından asoymtone abinin tavsiyesini dinleyiniz. İşinizi LAYIKIYLA yaparak teslim edeceğinize inancım tam, kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
o2o

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot], Mrt42 ve 219 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners