TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tevfik Ayd覺n Sirkeci ubesi Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tevfik Ayd覺n Sirkeci ubesi Hakk覺nda

Mesaj TSayiR » 07 Mar 2016, 06:22

Bende yaad覺覺m bir tecrubeyi paylasmak istiyorum..
Forumda cok sevilen ve bulunsa herkesin herhalde bir tane almak isteyecegi bir modeli "belki bulurum"羹midiyle arat覺rd覺m.Bu vesileyle hi癟 umudum olmad覺覺 halde tabir-i caizse '繹ylesine' Swatch Group'a mail att覺m. Bir g羹n i癟inde Swatch Group'tan 襤brahim bey geri d繹n羹 yapt覺 arad覺覺m modelin bilgilerini kodunu vs vs. verdim ve kendisinden bu modelin 羹retiminin d羹nya genelinde 6 ay 繹nce durdurulduunu 繹rendim. Ancak 襤brahim Bey benim i癟in 160 tane bayisini en kapsaml覺 olan覺ndan en k羹癟羹羹ne kadar baslayarak arayacag覺n覺 ve geri d繹neceini s繹yledi, ans bu ya daha bir saat olmadan saatin Sirkeci'deki zg羹r Saat'de bulunduunu s繹yledi ve zg羹r saat'ten Engin beyin numaras覺n覺 verdi. Engin Bey'le yapt覺覺m覺z konumalardan 癟覺kard覺覺m bu meslei babas覺ndan devralm覺 ger癟ek bir centilmen olduu. Sorular覺ma s覺k覺lmadan cevap verdi.Bu meslee babas覺yla beraber balad覺klar覺n覺 ve benim arad覺覺m modelin kendisinde ayr覺 bir yeri oldugunu kendi koleksiyonunda da bir tane bulunduunu 癟羹nk羹 meslee balarken 40 y覺l(tahmini) 繹nce babas覺yla iyerlerini ilk a癟t覺klar覺nda vitrine koyduklar覺 ilk saatlerden oldugunu (tabiki o zaman ki 羹retimini) 繹rendim. Buradan nce Swatch Group'tan 襤brahim Bey'e ve Sirkeci zg羹r saat'ten Engin Bey'e Teekk羹rlerimi iletmek istiyorum.

Arkadalar sizlerin yazd覺klar覺 bir 癟ok yoruma kat覺l覺yorum.G羹n羹m羹z羹n kapitalist sistemi az zaman/癟ok para olduu i癟in hem personelin eitimine gereken zaman ayr覺lam覺yor, hem de eitimini almayan personel deneme tahtas覺 olarak g繹r羹l羹p k覺s覺tl覺 imkanlar ve d羹羹k maala sahaya sal覺veriliyor. Ondan sonra da Elit m羹terilere AP ya da Rolex satmas覺 isteniyor, kendisine sorulan sorular覺 dahi anlamayan personelden M羹teriye tatmin salamas覺 ve sat覺 yapmas覺 isteniyor.
Her iin ba覺 eitim gibi klie bir c羹mle s繹yleyeceim, ama 繹yle! Eitimini tutarl覺 ve tam zamanl覺 bir ekilde alan personel kafas覺n覺 rahatlatt覺ktan sonra s覺ra cebini rahatlatmas覺na geliyor. Bunlar saland覺覺 takdirde personel daha mutlu ve verimli olabilir. ancak b繹yle birey T羹rkiye de tabiki de hayal.

Neyse bu yazd覺klar覺m覺 sonuna kadar okuyanlar o saatin hangi model oldugunu ve benim al覺p almad覺覺m覺 繹renmi oluyorlar :) evet saati alamad覺m su an b羹tcem daha yok :) bencil olmayacag覺m eger k覺smette yoksa almak baska arkadaslar覺m als覺n. Saatin modeli de Tissot visodate PR516 GL :thumbup: :thumbup: :)
@WatchesTNC
Kullan覺c覺 avatar覺
TSayiR

Ya: 40
Kay覺t: 18 ub 2016, 14:17

Mesaj Archimed » 07 Mar 2016, 14:11

Rahmetli Tevfik Ayd覺n'覺 1999'da tan覺d覺m, iyi bir esnaf hali vard覺. Sakall覺 san覺yorum 50 yalar覺nda bir olu vard覺, bildiim kadar覺yla Sirkeci maazas覺nda duruyordu. Bir de Sirkeci maazas覺n覺n giri kat覺nda duran yine 50'li yalarda bir sat覺 g繹revlisi abi vard覺. Her 羹癟羹nden de ge癟mite memnun kalm覺t覺m ama burada yaz覺lanlar da ge癟mi tecr羹belerimle baya覺 tezat. Rekabetin artt覺覺, pek 癟ok firman覺n kendi butik maazas覺n覺 a癟t覺覺 ortamda hizmet kalitesinin artmas覺 gerekirken yaz覺lanlar d羹羹nd羹r羹c羹.

Altunizade Capitol'de Migros'un kat覺nda k繹edeki saat maazas覺nda da y覺llard覺r sat覺lmayan, vitrinde tozlanm覺 saatler var. Sat覺 elemanlar覺n覺 da pek baar覺l覺 bulmam, 羹r羹nlerini doru d羹zg羹n tan覺m覺yorlar. Ama Capitol'e her gittiimde o maazan覺n vitrinine bakar覺m, bazen i癟eri girip bir eyler sorar覺m.

Neden? 羹nk羹 i癟erde sat覺 g繹revlisi uzun boylu k覺z覺 癟ok beeniyorum, k覺sa boylusu da ho :lol: :lol: :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Mesaj Tgm » 07 Mar 2016, 14:40

manil yazd覺:T羹rkiye deki temel eksiklikler ise kanaatimce 癟al覺anlar覺n yapt覺klar覺 ii sevmemesi, kendilerini gelitirmemeleri ve kraldan 癟ok kralc覺 olmalar覺.

TSayiR yazd覺:personelin eitimine gereken zaman ayr覺lam覺yor, hem de eitimini almayan personel deneme tahtas覺 olarak g繹r羹l羹p k覺s覺tl覺 imkanlar ve d羹羹k maala sahaya sal覺veriliyor. Ondan sonra da Elit m羹terilere AP ya da Rolex satmas覺 isteniyor, kendisine sorulan sorular覺 dahi anlamayan personelden M羹teriye tatmin salamas覺 ve sat覺 yapmas覺 isteniyor.
Her iin ba覺 eitim gibi klie bir c羹mle s繹yleyeceim, ama 繹yle!

:champ: :champ:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Chromela » 07 Mar 2016, 18:34

G繹r羹leriniz ve paylat覺覺n覺z deneyimleriniz i癟in 癟ok teekk羹rler. Konuyla ilgili olarak, kendilerine att覺覺m mail sonras覺 yakla覺k 2 saat i癟erisinde mer Bey'den geri d繹n羹 ald覺m. Kendisi (forumdan arkadalar覺n da belirttii gibi) olduk癟a yap覺c覺 davrand覺 ve benzer bir durumun bir daha yaanmamas覺 i癟in elinden geleni yapaca覺n覺 ifade etti. Umar覺m yak覺n zamanda Kanyon'a uray覺p kendisiyle tan覺ma ans覺na da eriebilirim ^^
Saatler, yaln覺zca zaman覺 g繹steren ara癟lar deildir. Bir saat, kolunu onurland覺rd覺覺 kiinin zaman覺n覺n deerinin en somut g繹stergesidir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Chromela

Kay覺t: 03 Oca 2016, 00:16

Mesaj mucadeleci » 07 Mar 2016, 20:17

Ben Sirkeciye gittigimde mutlaka Tevfik Aydin vitrinine bakarim, iceriye de bir goz atar ve Omer beyi musait gorursem mutlaka ugrar, kendisi ile sohbet ederim bu da yilda 2-3 defaya tekabul eder, sohbetinden cok keyif alir ve saatler hakkinda guzel bilgiler edinerek oradan ayrilirim.
Zamana and olsun ki.....
Kullan覺c覺 avatar覺
mucadeleci

Ya: 44
Kay覺t: 23 Kas 2011, 07:18

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Mtn ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners