Forumda cok sevilen ve bulunsa herkesin herhalde bir tane almak isteyecegi bir modeli "belki bulurum"羹midiyle arat覺rd覺m.Bu vesileyle hi癟 umudum olmad覺覺 halde tabir-i caizse '繹ylesine' Swatch Group'a mail att覺m. Bir g羹n i癟inde Swatch Group'tan 襤brahim bey geri d繹n羹 yapt覺 arad覺覺m modelin bilgilerini kodunu vs vs. verdim ve kendisinden bu modelin 羹retiminin d羹nya genelinde 6 ay 繹nce durdurulduunu 繹rendim. Ancak 襤brahim Bey benim i癟in 160 tane bayisini en kapsaml覺 olan覺ndan en k羹癟羹羹ne kadar baslayarak arayacag覺n覺 ve geri d繹neceini s繹yledi, ans bu ya daha bir saat olmadan saatin Sirkeci'deki zg羹r Saat'de bulunduunu s繹yledi ve zg羹r saat'ten Engin beyin numaras覺n覺 verdi. Engin Bey'le yapt覺覺m覺z konumalardan 癟覺kard覺覺m bu meslei babas覺ndan devralm覺 ger癟ek bir centilmen olduu. Sorular覺ma s覺k覺lmadan cevap verdi.Bu meslee babas覺yla beraber balad覺klar覺n覺 ve benim arad覺覺m modelin kendisinde ayr覺 bir yeri oldugunu kendi koleksiyonunda da bir tane bulunduunu 癟羹nk羹 meslee balarken 40 y覺l(tahmini) 繹nce babas覺yla iyerlerini ilk a癟t覺klar覺nda vitrine koyduklar覺 ilk saatlerden oldugunu (tabiki o zaman ki 羹retimini) 繹rendim. Buradan nce Swatch Group'tan 襤brahim Bey'e ve Sirkeci zg羹r saat'ten Engin Bey'e Teekk羹rlerimi iletmek istiyorum.
Arkadalar sizlerin yazd覺klar覺 bir 癟ok yoruma kat覺l覺yorum.G羹n羹m羹z羹n kapitalist sistemi az zaman/癟ok para olduu i癟in hem personelin eitimine gereken zaman ayr覺lam覺yor, hem de eitimini almayan personel deneme tahtas覺 olarak g繹r羹l羹p k覺s覺tl覺 imkanlar ve d羹羹k maala sahaya sal覺veriliyor. Ondan sonra da Elit m羹terilere AP ya da Rolex satmas覺 isteniyor, kendisine sorulan sorular覺 dahi anlamayan personelden M羹teriye tatmin salamas覺 ve sat覺 yapmas覺 isteniyor.
Her iin ba覺 eitim gibi klie bir c羹mle s繹yleyeceim, ama 繹yle! Eitimini tutarl覺 ve tam zamanl覺 bir ekilde alan personel kafas覺n覺 rahatlatt覺ktan sonra s覺ra cebini rahatlatmas覺na geliyor. Bunlar saland覺覺 takdirde personel daha mutlu ve verimli olabilir. ancak b繹yle birey T羹rkiye de tabiki de hayal.
Neyse bu yazd覺klar覺m覺 sonuna kadar okuyanlar o saatin hangi model oldugunu ve benim al覺p almad覺覺m覺 繹renmi oluyorlar