TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Saate Ait Kayıp Sertifika Bilgi ve Öneri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC saate ait sertifika kayıp..

Mesaj ugurtatari » 24 Şub 2016, 16:32

Valla bir saatin ikinci elini alıyorsam kutu,sertifika ne varsa görmek isterim işin aslı..
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
Kullanıcı avatarı
ugurtatari

Mesaj cskaraman » 24 Şub 2016, 16:34

O zaman demek oluyor ki, "fatura olmaz illa sertifika lazım" diyen arkadaşlar "fırsatçı" degil mi
Kullanıcı avatarı
cskaraman

Mesaj Hellhound » 24 Şub 2016, 17:16

cskaraman yazdı:O zaman demek oluyor ki, "fatura olmaz illa sertifika lazım" diyen arkadaşlar "fırsatçı" degil mi

Olabilir de olmayabilir de... Eğer saat "bir gün satabilirim" düşüncesiyle satın alınıyorsa sertifika istenmesinde, sertifika yoksa da indirim talep edilmesinde bir sorun görmüyorum. Tabi saat için "ful set" muadillerinin 2. el fiyatının bedelinin edildiği varsayım altında geçerli bu durum.

Söz konusu saate muadillerinden daha uygun bir fiyat biçildiyse ve yine de fiyat kırmak için sertifika bahane ediliyorsa, boyalı olarak ilana çıkılan araca gelen ve pazarlık için "ama bu araç boyalı" diyen yurdum çakalından farkı kalmıyor karşı tarafın.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Baran » 24 Şub 2016, 17:21

Valla özellikle cantacı tabir edilen saatciler dukkanı yok bişeyi yok üst baş çakma binbir tiyatro dümen cevirip fiyatı sertifika olsada kırıyor olmasada.Dukkanı yeri yurdu belli adamlardan almakta fayda var guvenilir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj cskaraman » 24 Şub 2016, 17:39

ben telefoncuyum mesela ikinci el cihaz alırken kutusu ve faturası varsa daha rahat alıyorum. Satarken de rahat satıyorum. ama tabi sertifika diye bi olay yok telefon işinde.. saat piyasasını bilen biri değilim. saat nereye satılır nereden alınır bilmiyorum. burdan şansımı denedim bir de yaygın ikinci el sitelerinden birine ilan verdim. artık razı oldum, sertifika yok diye fiyat kırıcam ama ilanı düzenleyemiyorum kilitli diyor. sanırım yeniden ilan girmem gerekecek.
Kullanıcı avatarı
cskaraman

Mesaj MertYe » 24 Şub 2016, 17:43

Ilanin kilidini aç diye bir seçenek var ilanin altinda kilidi açıp güncelleme yapabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj evsen81 » 24 Şub 2016, 20:36

Baran yazdı:Yok o sertifikayı saat firmaları tekrar cıkartmaz boşuna ugrasırsınız.2. El saat esnafı satarken ağğbi orjınal garantisi benim der geri alırken kem küm bunun sertifikası yok der tamamen tiyatro olmuş hayatları.Yapabileceğiniz max şey saatin alındıgı yerden faturasını almak ki oda hiçbirşey ifade etmiyor.

Ne yazıkki çoğu konuda esnafımız böyle.Hep şark kurnazı zihniyetiyle hareket ediyor.Satarken malı dünyanın en kıymetli malıdır.Ama senden alırken senin malında onlarca kusur bulurlar.
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Mtn ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners