TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Conquest L36764996

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Longines Conquest L36764996

Mesaj cengizkpt » 25 Ara 2015, 18:30

Merhabalar.

Öncelikle foruma yeni üye oldum, gerçekten çok kaliteli ve seviyeli paylaşımlar yapılıyor olduğunu görüyorum, herkese teşekkürler.

Geçen hafta bir Longines Conquest L36764996 satın aldım (Konyalı Saat). Aslında Tissot T-Touch Solar almaya niyetliydim ancak çok kaba buldum, kaliteli ve otomatik bir saat almaya karar verdim. Markalar arasında Longines'i tercih ettim ve bütçemin elverdiği bu modeli satın aldım.

Siz değerli uzman arkadaşlara danışmak istediğim bir husus var; saatimden memnunum ancak eksikliğini hissettiğim bir yönü var; kadranda ve akrep-yelkovanın fosforsuz oluşu, dolaysıyla gece saati göremiyorum. Yılların verdiği alışkanlık, meslek icabı nediyle belli-belirsiz de olsa saati öğrenebiliyordum. Diyeceksiniz ki o zaman fosforlu bir model alsaydın ancak Longines'te fosforlu kadranlı otomatik bir üst modelin fiyat farkı 1000 TL idi (ekstra kırmızı akrep daha vardı), dolayısıyla tercihim alabileceğim bu Longines yönünde oldu.

Sorum şu: sadece akrep ve yelkovan fosforlu olsa saati okuyabileceğimi düşünüyorum, orijinal olarak akrep-yelkovan fosforlu olanlar ile değiştirilebilir mi? ya da üstlerine fosfor uygulaması yapılabilir mi? yapılırsa sağlıklı olur mu? zor ve masraflı bir işlem midir ve özel makineler vs. gerektirir mi? Önerir misiniz? Orijinalliğine zarar verir mi? Saatin servisi Swatch Group a sormadan önce size danışayım istedim.

saatimin resmi aşağıda, kadranda çubukların üstünde fosfor var gibi görünüyor ama değil (karanlıkta kesinlikle parıldamıyor.
Şimdiden teşekkürler.

Cengiz

Resim
Kullanıcı avatarı
cengizkpt

Re: Longines Conquest L36764996

Mesaj eraslani » 25 Ara 2015, 20:25

hoşgeldiniz ve hayırlı olsun :champ:
güzel saat ancak fosfor olayına çok takılıyorsanız vakit geçirmeden başka bir modelle değişim yapın derim..öbür türlüsü bana pek olabilir görünmedi doğrusu..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj eyimen » 25 Ara 2015, 20:38

N'aptiniz? :(
Bahsettiginiz isleme kesinlikle girilmez. Hydroconquest alsaydiniz ki bu modelden pahali oldugunu dusunmuyorum, gayet guzel lumeye sahip bir saat. Keske alisverisi yapmadan foruma danissaydiniz..
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj SeRxx » 25 Ara 2015, 21:18

Foruma hoş geldiniz.

Zamanında seramik bezelli Longines Conquest kullanmıştım. Aynı durumdan ben de şikayetçiydim. O saate Lume(fosfor) çok yakışırdı.

Yalnız harika bir model ve sırf Lume yüzünden vazgeçilecek bir saat değil.

Swatch Group veya herhangi bir servisin bu konuda yardımcı size olabileceğine ihtimal vermiyorum.

1000 lira fark verip alacağınız model de Conquest GMT sanırım. Var ile yok arasında bir Lume'si var ve sırf bu yüzden o farkı vermeye değer mi bilemiyorum. :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj cengizkpt » 26 Ara 2015, 00:19

eraslani yazdı:hoşgeldiniz ve hayırlı olsun :champ:
güzel saat ancak fosfor olayına çok takılıyorsanız vakit geçirmeden başka bir modelle değişim yapın derim..öbür türlüsü bana pek olabilir görünmedi doğrusu..

Teşekkürler.

Haklısınız galiba, orijinal ise olabilir diye aklıma gelmişti. Saati 10 gündür kullanıyorum, iade ya da değişim olabilir mi? (Konyalı saat)
Kullanıcı avatarı
cengizkpt

Mesaj cengizkpt » 26 Ara 2015, 00:22

eyimen yazdı:N'aptiniz? :(
Bahsettiginiz isleme kesinlikle girilmez. Hydroconquest alsaydiniz ki bu modelden pahali oldugunu dusunmuyorum, gayet guzel lumeye sahip bir saat. Keske alisverisi yapmadan foruma danissaydiniz..

Hydroconquest otomatik mavi kadran Konyalı'da yoktu, siyahı vardı ama tercih etmedim. Evet, forumu geç farkettim maalesef.
Kullanıcı avatarı
cengizkpt

Mesaj cengizkpt » 26 Ara 2015, 00:28

SeRxx yazdı:Foruma hoş geldiniz.

Zamanında seramik bezelli Longines Conquest kullanmıştım. Aynı durumdan ben de şikayetçiydim. O saate Lume(fosfor) çok yakışırdı.

Yalnız harika bir model ve sırf Lume yüzünden vazgeçilecek bir saat değil.

Swatch Group veya herhangi bir servisin bu konuda yardımcı size olabileceğine ihtimal vermiyorum.

1000 lira fark verip alacağınız model de Conquest GMT sanırım. Var ile yok arasında bir Lume'si var ve sırf bu yüzden o farkı vermeye değer mi bilemiyorum. :?

Teşekkürler.
Evet, saatimi severek aldım, vazgeçmeye niyetim yok ancak şu lume de olsaydı...
1000 TL farklı olan GMT modeliydi doğru ama gerçekten çok fazla fark var ve kesinlikle değmez, sadece lume farkından değil, 2. bir zaman dilimini göseren tek bir ibre daha vardı, o kadar...
Kullanıcı avatarı
cengizkpt

Mesaj serbestdeli » 06 Oca 2016, 02:12

Sadece ibre değişimi için saatin arka kapağını bence açtırmayın, sonra su geçiriyor vs daha birçok problem.
Kullanıcı avatarı
serbestdeli

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners