Öncelikle foruma yeni üye oldum, gerçekten çok kaliteli ve seviyeli paylaşımlar yapılıyor olduğunu görüyorum, herkese teşekkürler.
Geçen hafta bir Longines Conquest L36764996 satın aldım (Konyalı Saat). Aslında Tissot T-Touch Solar almaya niyetliydim ancak çok kaba buldum, kaliteli ve otomatik bir saat almaya karar verdim. Markalar arasında Longines'i tercih ettim ve bütçemin elverdiği bu modeli satın aldım.
Siz değerli uzman arkadaşlara danışmak istediğim bir husus var; saatimden memnunum ancak eksikliğini hissettiğim bir yönü var; kadranda ve akrep-yelkovanın fosforsuz oluşu, dolaysıyla gece saati göremiyorum. Yılların verdiği alışkanlık, meslek icabı nediyle belli-belirsiz de olsa saati öğrenebiliyordum. Diyeceksiniz ki o zaman fosforlu bir model alsaydın ancak Longines'te fosforlu kadranlı otomatik bir üst modelin fiyat farkı 1000 TL idi (ekstra kırmızı akrep daha vardı), dolayısıyla tercihim alabileceğim bu Longines yönünde oldu.
Sorum şu: sadece akrep ve yelkovan fosforlu olsa saati okuyabileceğimi düşünüyorum, orijinal olarak akrep-yelkovan fosforlu olanlar ile değiştirilebilir mi? ya da üstlerine fosfor uygulaması yapılabilir mi? yapılırsa sağlıklı olur mu? zor ve masraflı bir işlem midir ve özel makineler vs. gerektirir mi? Önerir misiniz? Orijinalliğine zarar verir mi? Saatin servisi Swatch Group a sormadan önce size danışayım istedim.
saatimin resmi aşağıda, kadranda çubukların üstünde fosfor var gibi görünüyor ama değil (karanlıkta kesinlikle parıldamıyor.
Şimdiden teşekkürler.
Cengiz