TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Orient ve Tissot Makine Özellikleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko,Orient ve Tissot makine özellikleri

Mesaj kiwi21 » 31 Eki 2015, 22:25

affınıza sığınaraktan ben de aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. konuyla bağlantılı olduğunu düşündüğümden yeni konu açmamak adına burada sormak istedim.

saatlerde "automatic" ibaresi oluyor. bu saatler quartz -pilli- saatlerden mi oluyor yoksa kinetic -harketle çalışan- saatlerden mi oluyor? yoksa ikisi de değil de 3. bir çeşit saat mi? bir diğer konu da yaptığım açıklamalar doğru değil mi? quartz = pilli ve kinetic = hareketle çalışan. kafam karıştı bu konularda. yardımlarınızı rica ederim.
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj Noodles » 31 Eki 2015, 22:53

kiwi21 yazdı:affınıza sığınaraktan ben de aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. konuyla bağlantılı olduğunu düşündüğümden yeni konu açmamak adına burada sormak istedim.

saatlerde "automatic" ibaresi oluyor. bu saatler quartz -pilli- saatlerden mi oluyor yoksa kinetic -harketle çalışan- saatlerden mi oluyor? yoksa ikisi de değil de 3. bir çeşit saat mi? bir diğer konu da yaptığım açıklamalar doğru değil mi? quartz = pilli ve kinetic = hareketle çalışan. kafam karıştı bu konularda. yardımlarınızı rica ederim.

Basitçe özetlemek gerekirse;

Quartz saatler bildiğimiz pilli saatlerdir, pili bir süre görevini yapar ve bittiğinde değiştirilmesi gerekir.

Otomatik saatler tamamen mekanik olup kol hareketi vasıtası ile gücünü yay diyebileceğimiz bir parçaya depolar ve öyle çalışır.

Kinetik mekanizma da benzer prensiple çalışır, ancak gücü şarj edilebilir bir pile depolar.

Forumda biraz dolaşırsanız bu konuda istemediğiniz kadar bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Mesaj MertYe » 31 Eki 2015, 22:54

kiwi21 yazdı:affınıza sığınaraktan ben de aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum. konuyla bağlantılı olduğunu düşündüğümden yeni konu açmamak adına burada sormak istedim.

2side değil kinetic denilen olayın tam olarak hangi çalışma prensibine sahip olduğunu bilmiyorum ama ayri bir segment olması lazım. Automatic dediğimiz olay kurmali saatin kurmadan çalışmasını sağlayan bir olay desem yanlış konuşmuş olmam diye düşünüyorum. Normalde elinizle kurduğunuz kurmalı saate ek olarak arkasındaki rotor yardımıyla elle kurulmasına gerek kalmadan kareket enerjisiyle güç toplaması olarak düşünülebilir. Böyle dememin sebebi otomatik saatlerin de kurmalı saatler gibi elle de power reservelerinin dolması yani güç toplayabilmesi. Tabiki mantık bu kadar basit değil ama ilk asamada anlamanıza yardımcı olur diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Tgm » 31 Eki 2015, 23:00

Pilli=quartz, kinetic ve mekanik olarak ayırabiliriz. Bu saatlerin üçü de farklı tarzda çalışır.

Pilli saati anlatmaya gerek yok sanırım.

Kinetik saatler şarjlı pil vasıtasıyla çalışır. Şöyle ki; kol hareketiyle üretilen enerji pili şarj eder, saat de bu şarj edilen pilden aldığı enerjiyle çalışır.

Mekanik saatler ise kendi arasında self winding (otomatik) ve manuel winding (kurmalı) olarak ayrılır. Self winding (otomatik) saatler yapı itibariyle kurmalı saatler gibidir. Tek farkı makineye takılı bir rotor sayesinde kurma işlemini kendi kendine yapmasıdır. Saat kolda hareket halindeyken rotor ileri geri dönerek zembereği kurar. Böylece kurma işlevi otomatik olarak sürekli yapılmış olur.

Kurmalı saatler Kurma kolundan el ile(manuel) kurulur. Zemberek yayının açılıp kapanma suretiyle mekanik enerji depolar. Kurmalı saatler makinasının özelliğine göre belirli zaman aralıklarıyla kurularak sürekli çalışması sağlanır. Eğer enerjisi bittiğinde kurulmazsa saat çalışmaz.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj kiwi21 » 31 Eki 2015, 23:29

Noodles :champ:
MertYe :champ:
Tgm :champ:

çok teşekkürler detaylı açıklamalar için :thumbup:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj MertYe » 31 Eki 2015, 23:45

kiwi21 yazdı:Noodles :champ:
MertYe :champ:
Tgm :champ:

çok teşekkürler detaylı açıklamalar için [emoji106]

Yardımcı olabildiysek ne mutlu [emoji106]
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj tumen » 01 Kas 2015, 03:33

Katkılar için teşekkürler, :thumbup:

Otomatiğe geçiş yapacakların büyük çoğunluğu bu markaların belirttiğim makinelerini alıyorlar,takip edebildiğim,rastladığım kadarı ile. Bu kadar popüler olmasının bir sebebi muhakkak vardır, "ucuz etin yahnisi" hesabı mı yoksa başka şey mi açıkçası kullanıcı deneyimi hariç bilinmesi zor diye düşünüyorum.
"I guess I'll always be A soldier of fortune "
Kullanıcı avatarı
tumen

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners