TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Hindistan'dan Saat Al覺m覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hindistan'dan Saat Al覺m覺

Mesaj Clk » 16 Eki 2015, 11:40

T羹rkmenista'da kurulan kagit fabrikasinin boru isleri Hindistan meseeli bir sirkete verilmisti ve bu sirket calisanlari ile beraber New Delhi'den Kathmandu'ya kadar 3-4 g羹n s羹ren bir otomobil yolculugumuz olmustu.

GOA tatil icin g羹zeldir, Mumbai kendi sinifinda g羹zeldir, New Delhi de g羹zeldir ama New Delhi'den Nepal'e dogru yolculuk yaptiginizda insanlarin yere serilmis bir bezin 羹zerinde ve 4 tahta 羹zerine atilmis bir baska bezin altinda "tamamen pis sartlarda" sokakta yasadigini g繹r羹nce insanin Hindistan ile ilgili beklentileri degisiyor. Bunlari yazarken bir iki kisiden bahsetmiyorum. Kilometreler boyunca bu b繹yle :shock:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Hindistan'dan Saat Al覺m覺

Mesaj darksider » 19 Eki 2015, 18:38

襤kinci izlenim;

Mumbai yan覺yor, b繹yle bir nem b繹yle bir s覺cak daha 繹nce g繹rmedim.

Saat bakacak zaman覺m hi癟 olmad覺 :( belki aramba g羹n羹 bir iki saat boluum olabilir, olmazsa d繹n羹yorum zaten.

Mumbai'de Trina diye bir restoran'a gittim, sebzeden sonra bal覺a da bay覺ld覺m, karabiber-tereya覺 ikilisi bu kadar m覺 yak覺覺r bal覺a...

@skysercan, Ethos Watch akl覺mda, Zaman bulabilirsem urayaca覺m.

@mlm, esprin hakikaten bu s覺cakta ila癟 gibi geldi :) pipo deil sigara i癟en bile g繹rmedim, t羹t羹n 癟ineme al覺kanl覺覺 daha fazlaym覺 bu arkadalarda.

@afl, 癟ok detayl覺 ve faydal覺 cevap i癟in 癟ok teekk羹rler, Zaman bulabilirsem linking, miro veya time avenue 'nin en az覺ndan birine gitmeye 癟al覺aca覺m.

@clk, ben g羹neydeyim, hatta u anda coimbatore diye biryerdeyim, burada bahsettiin manzaralardan 癟ok fazla yok, belki delhi ve kuzeyi ile farkl覺 buras覺. GOA ile ilgili o kadar 癟ok ey anlatt覺lar ki, lakin ge癟 kalm覺覺m, bekarken gitmek laz覺mm覺 diyorlar... :)

Darksider Coimbatore'den bildirdi...
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullan覺c覺 avatar覺
darksider

Ya: 44
Kay覺t: 07 Nis 2015, 17:58

Mesaj arkhanson » 24 Eki 2015, 14:55

belki ge癟 oldu 繹neri vermek i癟in fakat yine de referans bir konu olabileceinden bir iki kelam edeyim :)
繹ncelikle hi癟 gitmedim hindistan'a, giden bir arkada覺m saolsun hediye olarak bir saat getirdi. (hediye olarak getirmesi i癟in bir miktar bask覺 yapm覺 olabilirim :D )
Resim

hmt (hindustan machine tools) watchuseek'teki hintli kullan覺c覺lardan duyduum, made in india olan bi marka. maalesef burada size nas覺l bir marka olduunu ya da ne t羹r mekanizmalar kulland覺覺n覺 aktarabilecek kadar bilgi sahibi deilim. ancak unu biliyorum hindistanda da ebayde de rastlan覺lan hmt saatlerin b羹y羹k 癟ounluunun kadran覺yla, kasas覺yla epey oynan覺lm覺, "franken" saatler. iin k繹t羹s羹 hmt kasalara baka kadranlar tak覺p vintage swiss diyerek satmalar覺na da ahit olmam.

ama iyi taraflar覺 da var. bir kere acayip ucuz. arkada覺m 10-15 liraya bunlardan birka癟 tane alm覺 :D eh, 癟繹pe at覺lmayacak bir para deil. ebayde de 20-30tl aras覺nda deiiyor. oradan alacak olanlar watchuseek'teki konu bal覺覺ndan yard覺m isterse epey yard覺mc覺 oluyorlar saatin durumu hakk覺nda.

benim kolumdaki saatin de kadran覺yla epey oynanm覺. kasas覺 elden ge癟irilmi. mekanik olarak t覺k覺r t覺k覺r iliyor, ancak ileri-geri kalma durumuna bakmad覺m.

bu arada hala saat 羹reten ve satan bir firma. bulabilirseniz az say覺da bayisi olduundan da bahsediyorlar.
bence bu c羹zi miktardaki paray覺 hakediyor. dokunulmam覺, oynanmam覺 orjinal bir par癟a olsayd覺 癟ok daha mutlu olurdum tabi, bulabilirseniz al覺n. "janata" "pilot" "sona" gibi model isimlerini biliyorum, kendine has g羹zel modeller.
herkese iyi haftasonlar覺:)
Kullan覺c覺 avatar覺
arkhanson

Kay覺t: 15 Tem 2014, 22:18

Mesaj darksider » 24 Eki 2015, 21:42

T羹m bilgi ve deerli payla覺mlar i癟in 癟ok teekk羹rler, gittim ve sa salim d繹nd羹m, saat alamad覺m ne yaz覺k ki, hatta bakamad覺m bile, havaalan覺nda tag, longines, mont blanc ve 癟eitli moda markalar覺 vard覺 ama fiyatlar T羹rkiye'den daha pahal覺yd覺.

襤癟erisinde saat olmasa da o kadar yap覺lan yemek muhabbeti 羹zerine bir fotoraf paylaay覺m. Bu arada fotorafta g繹r羹nen 癟atal ka覺klar sadece bizim i癟in sofraya konulan formalite aksesuarlar, isteyen olursa Nas覺l yenildiini de bir video ile payla覺r覺m :) Selamlar... Resim
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullan覺c覺 avatar覺
darksider

Ya: 44
Kay覺t: 07 Nis 2015, 17:58

Mesaj mturann » 26 Eki 2015, 08:53

Pek itah a癟覺c覺 g繹r羹nm羹yor :)
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: yaman20 ve 100 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners