TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatte Platin Kullan覺m Mant覺覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatte Platin Kullan覺m Mant覺覺

Mesaj Architecte » 29 Haz 2015, 14:01

platinum yazd覺:20.000 TL'lik platin yada alt覺n bir saat, 20.000 TL'lik 癟elik saatten daha mant覺kl覺d覺r. :)

Ben ahsen bir saate 15-20.000 hatta 癟ok daha fazlas覺n覺 verecek olursam kasas覺n覺n alt覺n yada platin olmas覺n覺 isterim. Saat benim i癟in ayn覺 zamanda bir m羹cevher.

Eer mant覺k arayacak olursak, tourbillon'a yada baka komplikasyonlara otomobil paras覺 繹demenin mant覺覺n覺 kimse bana anlatamaz.

Bana yazacak bir ey kalmam覺. Ayn覺 kafadan覺z senle. :D

Konuya dair bir ka癟 kelam etmek gerekirse. Bana sorarsan覺z ki kimse sormuyor ama ben gene de cevap vereyim. Alt覺n saat kullan覺labilir, lakin sar覺n覺n b羹t羹n tonlar覺 hari癟, sadece white gold saatler kullan覺labilir. 襤sterseniz kullan覺n bakal覺m ka癟 trilyon 繹deyeceksiniz ;)

Bir de Mert'in s繹z羹n羹 ettii a覺r saat konusunda ben de kendisine kat覺l覺yorum. A覺r saat ikencedir. Benim de ba覺ma geldi. 襤nce bilekli, t覺r覺 v覺r覺 ilerde masaba覺 癟al覺an zay覺f bir insan da deilimdir. v羹nmek gibi olmas覺n, g羹癟l羹 kuvvetli, hobi olarak u癟urumun kenar覺 dalara t覺rmanabilen biriyimdir, Yine de a覺r saat kullanamad覺m. A覺r saat kullanmak uykusuz kal覺p sabah erkenden ie gitmek gibi bir eydir bana kal覺rsa. Yani b羹t羹n g羹n k繹t羹 hissedebilirsiniz kendinizi

襤kincisi Rolex Day-Date II Rolex'in fiyasko modellerindendir zannedersem
Tecr羹be, hayatta yediimiz kaz覺klar覺n toplam覺d覺r'
Kullan覺c覺 avatar覺
Architecte

Ya: 52
Kay覺t: 11 Nis 2014, 00:56

Mesaj MertYe » 29 Haz 2015, 14:24

Platinum mant覺kl覺 bir yakla覺mda bulunmusunuz ama burda 繹yle bir sorun var ayni saat platin yerine 癟elik olsa 150 bin lira deil 25-30 bin lira olacakken s覺rf platin diye bu kadar fark 癟覺karmaya deer mi? Bu arada tourbillon'a o kadar para vermek bana da 癟ok gereksiz gelse de isteyen al覺r diyebilecek 癟ok biey yok. :D

Bu konuyu a癟mam覺n as覺l sebebi zaten ben 癟ok severek ve beenerek ald覺覺m nabuccoyu koluma takmadan 2-3 defa d羹羹n羹yorum a覺rl覺ktan dolay覺. Bu kadar 繹zel ve g羹zel bir model yap覺p deerli metal kullanarak bu kadar a覺r hale getirmenin sebebini anlamad覺m.

Hadi onu anlad覺m diyelim bunu kim al覺p tak覺yor onu pek 癟akamad覺m a癟覺k癟as覺.

Tourbillon demiken ayn覺 maazada Raymond Weil a ait bir tourbillon saat g繹rd羹m modeli cello idi yanl覺 hat覺rlam覺yorsam adamlar hayalimdeki saati yapm覺lar. Tek s覺k覺nt覺 50 k羹s羹r bin CHF'lik etiketi
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj onatozer » 29 Haz 2015, 14:43

MertYe yazd覺:ayni saat platin yerine 癟elik olsa 150 bin lira deil 25-30 bin lira olacakken s覺rf platin diye bu kadar fark 癟覺karmaya deer mi?

Casio F-91 Tourbillon saatler kadar iyi zaman tutuyor, s覺rf tourbillon diye 500 bin farka deer mi? ;)

aka bir yana, 繹zellikle casual bilezikli saatler i癟in a覺rl覺k baz覺lar覺 i癟in dezavantaj iken baz覺lar覺 i癟in avantajd覺r.

rnein, beyaz alt覺n Pepsi GMT ile normal GMT Master aras覺ndaki a覺rl覺k fark覺 genelde saatte konfora dikkat eden bendenizi bile hafif olan 癟eliin degil agir olan Alt覺n覺n daha g羹zel bir his b覺rakt覺覺n覺 d羹羹nd羹rtt羹. :thumbup:
En son onatozer taraf覺ndan 29 Haz 2015, 15:58 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Architecte » 29 Haz 2015, 15:13

Evet 癟elik daha g羹zel, daha mesculen bir his veriyor. Eer kast ettiin bu ise
Kullan覺c覺 avatar覺
Architecte

Mesaj minus2point4 » 29 Haz 2015, 15:26

Architecte yazd覺:Evet 癟elik daha g羹zel, daha mesculen bir his veriyor. Eer kast ettiin bu ise

Resim

Onat kardeimizin bundan bahsettiini sanm覺yorum Architecte'cim..
Kullan覺c覺 avatar覺
minus2point4

Kay覺t: 30 Oca 2010, 08:56

Mesaj Architecte » 29 Haz 2015, 15:54

O zaman unu s繹ylemeliyim. elik daha g羹zel daha mesculen bir his verirken ki ben kesin b繹yle d羹羹n羹yorum), sadece white gold daha zarif daha asil bir his veriyor. :D Kesinlikle sar覺 alt覺n覺n b羹t羹n tonlar覺na sahip saat kullanmak istemem :thumbup:

Dip not: Architecte- ''aritekt'' diye okunan FR bir kelimedir ;)
En son Architecte taraf覺ndan 29 Haz 2015, 16:01 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Architecte

Mesaj onatozer » 29 Haz 2015, 16:00

Minus :lol: :lol: :lol:
Tamamen bir anl覺k dalg覺nl覺覺m sonucu Altin yazaca覺ma 癟elik yaz覺p #LoveWins furyas覺na kat覺lm覺覺m :D onceki Mesaj覺 editledim

Platin, Altin gibi materyallerin saatlerdeki a覺rl覺k hissi Dogru orant覺l覺 olarak kalite hissini ahs覺mda artt覺r覺yor. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj cance » 30 Haz 2015, 15:42

Ozel gunlerde kullanilacak saatler icin altin veya platin cok mantikli, sadece saat degil ayni zamanda mucevher degeri de var. Ama gunluk kullanimda cok daha cabuk ciziliyorlar. Gunluk kullanimda celigin daha mantikli oldugunu dusunuyorum :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
cance

Ya: 36
Kay覺t: 09 Ara 2010, 03:22

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], kesikparmak ve 84 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners