TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dört Büyük Komplikasyon

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dört Büyük Komplikasyon

Mesaj afl » 30 Oca 2015, 12:56

Clk yazdı:Frank Muller'in ortaya cikarttigi eser saat sanati adina cok önemli ama...

Repeater ile Chronograph'in ayni kasa icerisinde olmasinin gerkliligini yada mantigini kim aciklayabilir? Bu iki komplikasyonun hitap ettigi kitle bastan zit! Chronograph isteyen yada ihtiyac duyan repeater'a ihtiyac duymaz repeater'a ihtiyaci olan ise chronograph'i durduruncaya kadar zaten bir dakika gececegi icin yaptigi ölcümün anlami kalmaz :D

Valla Patek yapmış, adına 5208 demiş, üstüne de yakalşık 1.000.000 CHF fiyat koymuş :shock:
Fiyatı görünce zaten mantık da dahil olmak üzere gereklilik vs. gibi başka herhangi bir şey arayamadım :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj afl » 01 Haz 2015, 14:52

Aradığımız 4 büyük komplikasyonlu saat sadece Franck Muller de vardı ki kullanılabilirliği büyük soru işaretiydi. Fiyatını zaten tebessümle karşılamıştık ;)
Fakat bugün gerçekten kullanılabilir, rahat okunur ve bu 4 büyük komplikasyonu sağlayan saatleri buldum.
İş seyahatim olmadığı zaman horoloji dünyasını karıştırmak gerçekten büyük zevk benim için. Bu arada CEO lar ve markalarda bıraktıkları izler, horolojide kullanılan metallerin evrimi ve etkileri vs gibi bir kaç konuda eylemlerim sürüyor. Bunları doğru düzgün bir makale haline getirebildiğimde paylaşmayı umut ediyorum. Neyse biz konumuza dönelim.

Alkışlar BLANCPAIN ve IWC ye gidiyor :super: :super: :super: . Buyurun;

1991 yılında çıkan Blancpain 1735 Grande Complication. a one-minute tourbillon regulator :super: , a perpetual calendar with moon phases and moon age :super: , a co-axial split seconds chronograph :super: and a minute repeater :super:

The 18-karat gold movement bridges and solid while gold automatic rotor of Calibre 1735 are meticulously hand-engraved with Clous de Paris decoration. The platinum case has a size of 42 mm and a total thickness of 16.5 mm.

Resim
Resim
Resim

Ve 1993 de 150. yıl anısına çıkan , IWC Il Destriero Scafusia Grand Complication. Integrating tourbillon :super: , minute repeater :super: , perpetual calendar with moon phases and four digit year :super: , and split-seconds chronograph :super: .
IWC Il Destriero Scafusia has a diameter of just 42 mm (42.2 to be precise), a remarkable achievement for such a complicated watch. Thickness is 18 mm.

Resim
Resim
Resim

Kaynak: Time and watches.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj kremlin » 01 Haz 2015, 15:07

işte bunları yapmak sanat ve ustalık, fakat sadece chronograph komplikasyonunda bile etadan düşük 40 saat rezerv elde edebilip 20k+ fiyatlar nasıl talep edebiliyorlar, anlamak zor
Kullanıcı avatarı
kremlin

Mesaj asymptote » 01 Haz 2015, 15:23

IWC çok güzelmiş.. :roll:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Cct » 01 Haz 2015, 16:08

Blancpain harika görünüyor. Özellikle kasa almanın köşesinden döndüğüm 2185F'e çok benziyor :super: :champ: :thumbup:

Hesap makinesi görünümlü FM'den sonra iki saatte oldukça kibar. Birde IWC'nin arkasına markadan bahsetmesek Lange derdim :shock:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj SeRxx » 01 Haz 2015, 16:09

Güç rezervi çok önemli değil. Yeterli kapasite olduktan sonra aranacak en son kriterlerdendir bana göre.
kremlin yazdı:işte bunları yapmak sanat ve ustalık, fakat sadece chronograph komplikasyonunda bile etadan düşük 40 saat rezerv elde edebilip 20k+ fiyatlar nasıl talep edebiliyorlar, anlamak zor
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 01 Haz 2015, 16:12

Ayrıca chronograph basit bir komplikasyon değildir.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kremlin » 01 Haz 2015, 17:11

SeRxx yazdı:Güç rezervi çok önemli değil. Yeterli kapasite olduktan sonra aranacak en son kriterlerdendir bana göre.
kremlin yazdı:işte bunları yapmak sanat ve ustalık, fakat sadece chronograph komplikasyonunda bile etadan düşük 40 saat rezerv elde edebilip 20k+ fiyatlar nasıl talep edebiliyorlar, anlamak zor

bence gündelik hayatta oldukça işe yarayan bir özellik, fakat onun dışında gerçekten meraktan soruyorum, bakılacak somut kriterler ne olmalı sizce? marka değeri, marka tarihi, prestij vb gibi algısal değil de tüm bu etkenlerle üretilen makineyi diğerlerinden üstün ve kaliteli yapan, yada olmamış bu makine bu markaya yakışmadı diyebileceğimiz somut veri anlamında diyorum.

en önemli elbette zaman tutması ama modifiyeli etalar, rolexler de dahil çoğu saat cosc değerleri içinde hareket ediyor,sonrası biraz aldığınız saatin şansı zaten, cosc içindeki tag heuer'in ap den iyi sonuç verdiği olabiliyor, dayanaıklılık dersek kasa önemli ama rolexler avantajlı diye biliyorum, bu durumda örn cosc değeri içindeki modifiyeli bir eta 44 saat rezerv sunarken 40 saat sunan 20 bin dolarlık bir ap'nin makinesini üstün yapan ögeyi gerçekten merak ediyorum, onu üstün yapan ap olması ise, bu makinede somut bir veriye yansımıyorsa o zaman çok modasal, satütüsel olmuş gibi oluyor, yoksa bu başlıktaki ürünler örneğin fiyatları uçuk ve statüsel olabilirler ama karşılığında gerçekten özel, sanatsal, zanaatsal bişey sunabiliyorlar.
Kullanıcı avatarı
kremlin

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kogan ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners