Merhaba,
Steinhart'ın sitesinden bir saat almak istiyorum ancak kafamda gümrük hakkında bir çok soru var. Forumda bununla ilgili bir kaç konuya ulaştım ama güncel bilgi almak istiyorum. Konuya ilgili deneyimi/bilgisi olan kişiler yazarsa çok sevinirim. Gümrük konusunda hiç deneyimim yok. Bu yüzden sorduğum soruları lütfen mazur görün:
1- Steinhart'ın sitesinden sipariş verdiğimizde paket hangi kargoyla geliyor? Bir yerde PTT ile geldiğini okudum.
2- PTT ile geldiğinde sadece bulunduğumuz ilde, kargonun geldiği PTT şubesine gidip, hesaplanan vergiyi mi ödüyoruz? İşlem bu kadar basit mi? Yoksa illa gümrük müdürlüğüne gidip tüm prosedürlerden geçirilmesi mi gerek?
3- Eğer işlemler bu kadar basit ise; ürünün ne kadarı kadar bir ücret çıkıyor? Yani 320 Euro'luk bir üründe %20'yi geçer mi vergi?
4- Ek bir ücret ödeniyor mu yoksa sadece vergiden mi ibaret?
5- Nakit/kredi kartı vs. bir şekilde ödediğimizde paketi anında teslim alabiliyor muyuz?
6- Bu işin bir limiti var mı? İşlemler bu kadar kolaysa belki eşe dosta farklı dönemlerde 1-2 saat daha alabilirim diye düşünüyorum. "Yılda x kez alabilirsin" gibi bir limit var mı?
Şimdiden çok teşekkürler.