TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Koleksiyonculuğunun Tekdüze Hale Gelmesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Koleksiyonculuğunun Tekdüze Hale Gelmesi

Mesaj kilimanjaro » 04 Nis 2015, 14:00

Cct yazdı:Bg17 haklı :D

Ben otomobil - saat eşleştirmesini çok doğru bulmuyorum. Otomobilde ucuz - pahalı, kaliteli - kalitesiz farkı çok ciddi şekilde hissediliyor. İçine oturduğunuz, saatlerinizi geçirdiğiniz bir nevi yaşam alanından bahsediyoruz. Saat böyle bir şey değil.

Clk'nın dediği gibi altın Day&Date kullanan birisi Seiko 5'te sevebilir, takabilir. Ben takılan saatin kişinin imajı üzerinde dev bir etki yaptığına inanmıyorum. Belki yurtdışında olabilir ama Türkiye'de böyle bir durum gözlemlemedim. Bir çok önemli toplantıma ucuz saatlerle de gittim Rolex, Panerai'la da. Rolex var diye konkur veren olmadı ya da Seiko var diye çalışmamazlık eden de. Bunlar hep eski Türkiye'nin adetleri :D Artık yapılan iş önemli, saat ve araba değil.

Harcamalarımıza bahane uydurmanın alemi yok :D Seviyoruz alıyoruz. Bazı markaları iyi kötü takıntı haline getiriyoruz. Önemli olan genel bir saat sevgisi ki bu yüzden buradayız.

Hayat kısa horolojiyi yaşa 8-) :lol:

Harfi harfine katılıyorum :thumbup: ... forumda bir yerlerde de yazmıştım ... mesleki başarı üstünüz başınız veya kolunuzdaki saate göre sağlanamaz.Avrupanın birçok ülkesinde , en ciddi toplantılara bile salaş kıyafetlerle katılıp ciddi işler aldım.Giyim kuşam başarının ölçüsü olamaz.Bir tek şu önemli ... altınızdaki arabadan bir alt segmene bile inseniz , borçlu olduğunuz yerler ve en önemlisi bankalar homurdanmaya başlayabilir.Ancak bu ülkemiz gibi arabesk kültürün egemen olduğu yerler için geçerlidir.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Architecte » 06 Nis 2015, 02:10

Cct Haklı :D

Araba konusunda söylediklerine katılmamak mümkün değil. Yani arabalar arasındaki kalite farkı o kadar hissettiriyor ki kendini, koltuğa yerleşir yerleşmez hissediyorsun .Bakınız yavaş yavaş sizi benim tarafa çekiyorum. Bu arada Clk de haklı :D Rolex day-date 18K gold dial diamonds president taktıktan sonra şöyle esaslı bir Grand Seiko elbette takılır. :champ:

Cct bir kez daha haklı. :D :thumbup: Yurtdışında etkisi büyük. zaten işimiz gücümüz genelde yurtdışı, yabancılar. Ama yurt içinde de iş alırken ''araba'' ve çok farkedilmese de saat gibi, aksesuarlar aslında teklifi götüren insana güven verir. Karşı taraf zaten iş yapabilecek kapasiteye ve firmanın güvenirliğine bakıyor. Yani düşünebiliyor musunuz, Turkcell'den iş almaya Kartalla gidiyorum arkada da kartonpiyer, takım çantası malzeme falan korkunç bir durum olur. :D Kolumda da zenci satıcılardan alınma bir saat var. Bu diğerinden daha korkunç :D
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj onatozer » 06 Nis 2015, 14:31

Cct haksız, çünkü saat alacağı parayı başka işlere yatırdı, sonra da bu başlığı açtı :roll: :lol: :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Cct » 06 Nis 2015, 15:35

Onat :lol: :lol:

Sermaye büyütüyorum :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj kilicturan » 26 Nis 2015, 11:29

Saat konusunda çok acemiyim, saatlere merakım var ve neredeyse gördüğüm her saate sahip olasım var :) Yalnız kolleksiyoner olmayacağımı da biliyorum ben olsam olsam istifçi olurum. Elimdeki şeyleri satmak bana çok zor geliyor, bundan dolayı sadece yenilerini eklemek hevesindeyim, bir süre sonra ise kalabalık olacaklarının farkındayım, bakalım ne kadar nereye kadar sürecek.
Neither have enough watches, nor have enough time!
Kullanıcı avatarı
kilicturan

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners