Bu forumlarda olduundan emin olmamakla birlikte, bir ara yeni al覺nan saatin hassasiyetini kazanabilmesi i癟in yap覺lmas覺 gereken birtak覺m rit羹ellerle ilgili bireyler okumutum. Hem google, hem forum aramas覺nda b繹yle bir i癟erik bulmay覺 beceremedim. Belki ingilizce okumuumdur dedim ama o aramadan da sonu癟 alamad覺m. Belki de yanl覺 kelimeleri kulland覺m bilemiyorum. Eer bu tipte bir konu ya da i癟erik varsa y繹nlendirebilirseniz sevinirim, yoksa da buradan devam edebiliriz. Umar覺m konuyu yanl覺 yerde a癟mam覺覺md覺r. Hatam olursa moderat繹r arkadalardan y繹nlendirme rica ederim.
Saat olay覺na teoride orta seviyede hakim olmakla birlikte, pratikte 癟ok ilerlemi olduum s繹ylenemez. Kendi halinde, buradaki emsallere oranla niteliksiz say覺lacak k羹癟羹k bir saat koleksiyonum var, hen羹z koleksiyon anlam覺nda da 癟ok ciddi olduumu s繹yleyemem, neticede ortada ciddi bir yat覺r覺m覺m yok.
Teknik anlamda kaliteli olarak (quartz olmayan demek istiyorum asl覺nda bir noktada, tam doru bir ifade olmasa da) ifade edebileceim ilk saatimi d羹n sat覺n ald覺m. ounuza komik gelecektir belki, bir otomatik 襤svi癟reli'm olsun istediim i癟in Swatch Sistem51 sahibi oldum (siyah). Mekanik saatlere (癟ok deerli bir par癟a olmad覺覺 s羹rece) s羹rekli kurma sebebiyle imdilik pek ilgim yok. O sebeple, otomatik merakl覺s覺y覺m. 90 saatlik rezervi ve al覺nabilir fiyat覺yla cazip geldi, malzemesi ve g繹r羹nt羹s羹 her ne kadar "hafif" bir izlenime sahip olsa da, tasar覺m覺 da houma gitti.
襤lk mesaj sebebiyle biraz uzatt覺m konuya geleyim, ilk sat覺n ald覺覺m mekanik/otomatik saatin rodaj覺yla ilgili nas覺l bir kullan覺m yolu izlemem gerekir? Yard覺mc覺 olabilecek tecr羹beli arkadalara imdiden teekk羹rlerimi sunar覺m.
(Bu arada fiyatlar覺 sebebiyle muhtemelen otomatiini deil ama mekaniini alabileceimi d羹羹nd羹羹m en yak覺n -yak覺n derken daha baya bir zaman覺 var- hedefimi ise, 24 saatlik kadran tasar覺m覺yla Alman (襤svi癟re ortakl覺) MeisterSinger'lere ayarlad覺m. Daha 繹ncesinde belki dayanamay覺p Hamilton veya Victorinox basamaklar覺nda ilerleyebilirim)