1945 Chateau Mouton Rothschild şarabın yanında lahmacun yenir mi?
Bu kulağa çok hoş gelmese de bana teknik olarak mümkün olabilirmiş gibi geldi ve internette biraz araştırma yaptım.
Ve Chateau Mouton Rothschild'in kendi akşam yemeği galasında sundukları yemeklerin listesini buldum, bir tanesi şöyleydi:
Agneau en file rôtie, frotté aux herbes, carotes fane et marmelade d'aubergines fumées, jus d'agneau tandoori ("Herb-crusted" roast "lamb" with a "smoked aubergine compote" and "tandoori lamb jus")
Tırnak işaretlerini ben koydum: üzerinde küçük doğranmış bitkiler olan kuzu eti, közlenmiş patlıcan ezmesi, üzerine kuzu tandır suyu. Gaziantep'te lahmacun içerisine közlenmiş patlıcan konarak yenir.
Bir diğer yemek:
Homard en cote de Romaine, petits légumes juste croquant, vinaigrette au piment d'Esplette (lobster in lettuce, possibly? with just-cooked "vegetables" and a "spicy hot pepper" dressing)
Spicy hot pepper: Hmm, bu oldukça tanıdık, bizim bildiğimiz acı kırmızı biber.
Ve şöyle bir söz var: "Tarihi şaraplar"ın en iyi eşlikçisi "tarihi yemekler"dir.
Yani kulağa hoş gelmese de teknik olarak Chateau Mouton Rothschild şarabın yanında lahmacun yenebilir.
Chateau Mouton Rothschild şarabın yanında az yağlı olduğu müddetçe ve limon sıkılmadan lahmacun yenebilir ama bence lahmacunun yanında Chateau Mouton Rothschild içilmez. Lahmacunun eşlikçisi ayrandır efendim. Mümkünse süzme yoğurttan yapılmış, bol köpüklü yayık ayranı. Severek tüketiniz
Tarsus lahmacunu fotosu koyalım bir de bonus olarak:

collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat