TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sapma Ayar覺 Makineye G繹re Yap覺labilir mi?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Sapma Ayar覺 Makineye G繹re Yap覺labilir mi?

Mesaj muyar » 23 Mar 2012, 14:45

Merhaba,

Sorumu biraz daha detayland覺ray覺m. Discovery Channel'da 癟覺kan bir program var. "How it's made" Fabrikalara girip 癟ekimler yap覺p, neyin nas覺l yap覺ld覺覺n覺 anlatan teknik bir program. Bende discovery channel yoktur, olmayanlar da benim gibi youtube'dan neredeyse t羹m b繹l羹mlerini izleyebilirler, nacizane tavsiye ederim.

D羹n akam, eski b繹l羹mlerden birinde Blancpain fabrikas覺n覺 g繹steriyorlard覺. Eski b繹l羹md羹r, belki de 癟ounuz biliyordur. Ben yine de paylamak istedim.

Linki doru verdiimden emin deilim, Google'a "How it's made Blancpain Tourbillon" yaz覺nca da 癟覺k覺yor.

Ve izledikten sonra da bir sorum olacak:
Sonlara doru saati bilek hareketlerini simule eden bir makineye tak覺yorlar, ve makine bir tak覺m veriler 癟覺kar覺yor. Sonu癟lar zaman eklinde. Acaba diyorum bu alet, ayar yapmadan 繹nce ne kadar sapma yapaca覺n覺 g繹steriyor? 羹nk羹 ben eski Nacar 17 Rubis'imi saat癟iye g繹t羹rd羹羹mde hep derdi ki, "imdi ayarlayal覺m, sen bir daha bak, yar覺n ge癟erken yine ura"
saatler sadece zaman覺 g繹sterseydi, kimse kimsenin kolundaki saate bakmazd覺
Kullan覺c覺 avatar覺
muyar

Kay覺t: 10 Tem 2010, 13:57

Re: Saat Sapma Ayar覺 Makineye G繹re Yap覺labilir mi?

Mesaj asymptote » 23 Mar 2012, 19:39

Evet, saat ayar makinalar覺 var ve onlarca y覺ld覺r kullan覺l覺yorlar. Eapman sistemindeki maa ve 癟elik 癟ark(eapman 癟ark覺) etkileiminden doan "tik tak" ses aral覺覺n覺 hassas mikrofonlarla 繹l癟羹p bunu bir referans saya癟 (dahili elektronik bir saat) ile k覺yaslay覺p sapma deerini veriyor bu makineler. 500$ dan balay覺p 3-4 bin ya kadar deien fiyatlarda saat ayar makinalar覺 mevcut. Bu konuda en iyi marka Witschi dir. rnek bir model Watch Expert III (microfonuyla birlikte 2850 CHF)
Resim
Bu kadar para veremem derseniz (ki demeye hakk覺n覺z var) ve ayr覺ca iphone yada ipad iniz var ise bu ilemi (witschi watch expert kadar profesyonelce deil tabi) 9 dolarl覺k bir uygulama ile de yapabilirsiniz.
Kello Mechanical Watch Analyzer for iPhone & iPod Touch ==> http://www.coldflower.com/kello/
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj delican » 04 May 2012, 23:58

ok g羹zel bir konuda g羹zel payla覺mlar olmu bende yabanc覺 forumlarda rastlad覺覺m iki adet yaz覺l覺m覺 paylamak istiyorum. cretsiz olarak mevcut ama anlad覺覺m kadar覺yla full s羹r羹m羹 deil. Bu yaz覺l覺l覺mla kendi bilgisayar覺n覺za ses dosyas覺 olarak kay覺t yap覺p kar覺lat覺rmalarla ayar覺n durumunu anlamam覺za yard覺mc覺 oluyor. Hen羹z ben denemedim deneyince yine buradan payla覺mda bulunurum ayr覺ca program覺 deneyip 癟繹zen arkadalar覺m覺zda buradan bilgilerini payla覺rlarsa 癟ok faydal覺 bir bal覺k olabilir.

http://audacity.sourceforge.net/download/windows

http://www.delphelectronics.co.uk/products.html
Kullan覺c覺 avatar覺
delican

Kay覺t: 24 Eyl 2011, 23:15

Mesaj Fatih07 » 13 Tem 2014, 23:13

Konuyla 癟ok alakal覺 m覺 bilmem ama belki sesimi duyan birisi olur bana BANDELIN alman mal覺 saat ayar makinas覺n覺n eritlerinden laz覺m 癟ok az kald覺 nerden bulabilirim aceba bilgisi olan varsa payla覺rsa sevinirim nerden baksan覺z 50 y覺ll覺k bir makina ama m羹kemmel ayar yap覺yor.
"Hemen herkes tart覺abilir, fakat g羹zel konuabilmek, herkesin yapaca覺 i deildir."
Kullan覺c覺 avatar覺
Fatih07

Ya: 42
Kay覺t: 17 ub 2014, 00:25

Mesaj Fatih07 » 14 Tem 2014, 19:44

bu arada BANDELIN 癟ok eski bir saat ayar makinas覺, bence koleksiyonerlerde olmas覺 gereken bir cihaz malum zaman覺 iyi tutmas覺 saatin hereyi bendeki art覺k zamana yenik d羹t羹 dijitallerinden edinmek laz覺m.
"Hemen herkes tart覺abilir, fakat g羹zel konuabilmek, herkesin yapaca覺 i deildir."
Kullan覺c覺 avatar覺
Fatih07

Ya: 42
Kay覺t: 17 ub 2014, 00:25

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Aydn2425 ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners