TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Konstatin Chaykin Hijra / Hicri Takvimli Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Konstatin Chaykin Hijra / Hicri Takvimli Saat

Mesaj nicholaihel » 01 Tem 2014, 00:57

Aslında herşey Konstatin Chaykin'in hicri takvime özel "Hijra" modelini görmemle başladı. Bir kol saatinde hicri takvim fikri aklıma gelmemişti doğrusu. Önce saati görelim sonra devam edelim.

Resim

Sanırım hicri takvim mekanizmalı çeşitli tasarımları mevcut. İnternette bloglarda var ama hali hazırda sitesinde tek tasarım görünüyor. Hatta saatin arka yüzüne Yunus suresi 5. ayet işlenmiş ki çok ince bir seçim:

“It is He who gave the sun radiance and the moon light, and determined their stages so that you may learn the calculation of years and the reckoning of time.”

"Güneşi bir ışık, ayı da (aydınlık) bir nur yapan; yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aya menziller düzenleyip koyan O’dur. Allah bunları (tesadüfen değil) ancak gerçek (bir ölçü) ile (faydası için) yaratmıştır. O, bilen bir kavim için âyetlerini geniş geniş açıklar."

Malesef marka bana şimdi alamayacaksın diyordu. Ama gerçekten çok beğendim bu modeli. Uzun vadede almayı hedefliyorum. Hele bir de Rus değil de Swiss menşeli olaydı daha heyecan verici olurdu sanırım.

Daha sonra yahu bunun makul alternatifi var mıdır, değişik de bir saatimiz olur diye bir bakındım. Aşağıdaki siteyi ve üreticiye rastladım. Saatler otomatik değil ama swiss made iddiası mevcut. Sakarya'da da bir distribütör adresi vermişler, irtibat kurdum ama henüz yanıt alamadım. Bahsettiğim site:

http://www.attawba.com/home_en.php

Genel olarak hicri takvimli saatlerle ve üstte verdiğim linkteki ürünle ilgili bilgisi olan biriyle karşılaşma ihtimaline binaen foruma yazma ihtiyacı hissettim. Bilgisi olan yoksa da, işte böyle de birşeyler varmış diyerek paylaşmış olayım :D
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Re: Konstatin Chaykin Hijra / Hicri Takvimli Saat

Mesaj onatozer » 01 Tem 2014, 03:34

Degisik bir konuya değinmişsiniz gercekten :champ: hicri takvim luks baska bir marka kullandı mı bilmiyorum ancak Konuya ek olarak İslami motifli sayilabilecek bir iki ornek de ben vermek isterim: ResimResim
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj herofb » 01 Tem 2014, 11:27

elinize sağlık , işlevi dışında optik olarakta çok şık bir saat zaten Chaykin'in lunokhod'unu çok beğenirim :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj nicholaihel » 02 Tem 2014, 00:02

@OnatOzer Patek'in World Time serisi de ekseriyetle çok şık gerçekten. Hayallerimi süsleyen cinsten. Böyle tematik modeller hoşuma gidiyor. Aslına bakılırsa, Arapların saat merakları ve çılgın koleksiyonları düşünüldüğünde normal hatta az bile diyebiliriz. Şöyle dede topraklarından bi petrol çıkacaktı ki, Patek'e kadranında kendi fotoğrafım olan limited edition saat tasarlatacaktım :D :lol:
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Mesaj raven » 02 Tem 2014, 00:17

nicholaihel güzel görünüyor. Sakarya'dan gelen cevabı da paylaşırsanız fena olmaz :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj nicholaihel » 04 Tem 2014, 07:43

Firma sanırım ilişkiyi kesmiş. Ama bana çok kısa bir cevap yazmışlar. "Öyle bir saatimiz yoktur. İyi ramazanlar." şeklinde :) @raven
Kullanıcı avatarı
nicholaihel

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fikrigul ve 238 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners