TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mio Alpha Optical Heart Rate Monitor İnceleme

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mio Alpha Optical Heart Rate Monitor İnceleme

Mesaj miller » 20 Haz 2014, 11:40

Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir kullandığım bir saatle ilgili incelememi sizlerle paylaşmak istiyorum. Saatin markası MIO Alpha. Aslında kol saati şeklinde olan ve saati de gösteren MIO Alpha'nın birincil fonksiyonu kalp atışı ölçmesi ve Bluetooth 4.0 ile gerçek zamanlı aktarması. Dolayısı ile saat meraklılarının ilgi alanına doğrudan girmeyebilir ancak ben yine de yürüyüş/koşu/spor yapan kişiler için faydalı olacağını düşündüğüm için paylaşmak istedim.

Öncelikle nerden aldığımla başlıyorum. Ben saati Türkiye'de bulamadığım için bir arkadaşıma Amerika Amazon web sitesinden sipariş vererek 199 USD fiyatla aldım. Yaklaşık 2 aydır sadece koşu yaparken kullanıyorum. Bu da yaklaşık haftada 2-3 gün 1 saatlik bir kullanım anlamına geliyor. Kullanmadığım zamanlarda da saat açık ancak kalp atış ölçer fonksiyonu kapalı. Bu şekilde şarjı 3-4 hafta dayanıyor. Normalde kalp atışı ölçme fonksiyonu devamlı açık olursa pil ömrü 8-10 saat. Bu yaklaşık benim kullanım miktarımı doğruluyor.

İnceleme yazarken farkettim ki 30m su geçirmez özelliği duş almaya vb. uygun değil ancak ben spordan sonra şöyle bir musluğun altına tutarak temizliyordum, ki sanırım bundan sonra nemli bezle silmekle yetineceğim :o

Konfor açısından son derece rahat olduğunu söyleyebilirim. Lastik kaplamalı (Rubber) geniş yüzeyli kayışı kola hiç rahatsızlık vermiyor ve koşarken kolumda olduğunu neredeyse unutuyorum.

Peki nedir bu saati benim için diğer spor saatlerinden ayırt eden. Kalp atışı ölçme konusunda ürünleri olan bir çok saat markası var. Ancak geçtiğimiz yıla kadar hepsi göğsünüze veya belinize bağlamanız gereken kalp atışı ölçer gerektiriyordu. MIO Alpha ilave hiç bir parça gerektirmeden kolunuzdan sürekli ölçüm yapıyor (alternatiflerini de aşağıda yazacağım) ve bunu koşu gibi yüksek tempolu sporlarda da başarı ile yapıyor. Ben 12 km/s hılza koşarken kolumdaki MIO ölçümlerini koşu bandının ölçümü ile kıyasladım sadece 1 BPM fark vardı.

Kendi üzerinde kayıt yapmaması bazı kullanıcılar için dezavantaj olacaktır ancak benim aradğım bir özellik değildi çünkü zaten ayakkabımdaki bir mesafe ölçerle birlikte veri toplayıp iPhone üzerindeki bir programla birlikte kullanıyorum. (Mesafe ölçer şart değil). Sizde kardio koşusu yapıyorsanız bu saat çok işinize yarayacaktır. Kardiyo koşusunda kalp atışını hep belli aralıkta tutmak gerekiyor. Bluetooth 4.0 ile hemen hemen bir çok yeni programla uyumlu. Ancak burada önemli bir nokta var bluetooth 4.0 daha önceki sürümlerden farklı olarak düşük enerjili bir bağlantı kullanıyor ve saati almadan telefonunuzun ve kullanacağınız yazılımın bluetooth 4.0 desteklediğinden emin olun.

Ben iPhone 5 üzerinde Adidas miCoach, wahoo fitness ve runtastic ile sorunsuz bir şekilde kullandım.

Olası rakipler:
Polar, Garmin, Omron: Hepsi prestijli ve bu işte uzun süredir olan markalar. Bir çok gerekli özellikleri olan modelleri var ancak kalp atışını ölçmek için göğse takılan bantlara ihtiyaç duyuyorlar benim için kullanışlı değiller.
Adidas: MIO firması ile lisans anlaşması yaptılar ve MIO'nun ölçüm teknolojisini kullanarak daha özellikli bir model çıkardılar. Fiyatı 2 katı ama daha fazla özellikli ve renkli ekranlı.
Basis: MIO gibi bilekten ölçüm yapıyor. Hatta ilk önce bunu tercih edecektim, çünkü ter, uyku vb ölçümler de yapıyor. Ancak koşu gibi yüksek tempolu sallanma yapan sporlarda MIO kadar başarılı değil. Ancak yazının sonunda linkini bulabileceğiniz dcrainmaker'a göre spor dışı gündelik kullanımda ölçüm yapacaksanız MIO'dan daha başarılıymış. Ben sadece spor için aldığımdan tercihimi MIO'dan yana kullandım.
MIO Link: MIO'nun çıkarttığı ekranı olmayan model. Bluetooth 4.0 ve Ant+ (bluetooth kullanılmadan önce spor ürünlerinde kullanılan iletişim protokolü.) destekli. Ancak ben ekranı olmasını tercih ettim çünkü ara ara bakıp tempo ayarmaya çalışıyorum.

Peki bu koldan ölçüm yapan saatler nasıl kalp atışını ölçüyorlar. Üzerlerinde yeşil bir ışık yayan sensör var. Bu sensör derinizin rengini çok hassas bir şekilde ölçüyor. Web sitelerinden edindiğim bilgiye göre kalp atış hızı değiştikçe kan damarlarının renginde gözle farkedilemeyen değişimler oluyormuş. Bu saatler bu değişimi ölçerek kalp atış hızını buluyorlar.

ÖNEMLİ NOT: Tüm bu saatler tıbbi ölçüm amaçlı kullanmak için uygun değiller. Asıl amaçları yaklaşık bilgi edinmek.

İyice konu dışına taşmak istemiyorum ama kendim çok araştırdığım için söylemeden edemeyeceğim Adidas speed_cell ve withings smart scale tartı ile beraber kullanırsanız çok faydalı bilgiler edinebiliyorsunuz.

Umarım ilgilenen birilerine yardımcı olabilmişimdir. Yazıdaki her şey kişisel görüşüm ve beğenim olup aynı fikirde olmayan kişilerin de yorumları ile katkıda bulunması faydalı olacaktır.

İngilizce bilenler spor ürünleri yorumlarına güvendiğim ve takip ettiğim şu blog'da review bulabilirler: http://www.dcrainmaker.com/2013/02/monitor-bluetooth-smartant.html

Adidas speed_cell ile bilgi alabileceğiniz url:
https://micoach.adidas.com/us/speed_cell
Kullanıcı avatarı
miller

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], ofis, Proscd ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners