TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch Grubu Markaları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Swatch Grubu Markaları

Mesaj Arsenyildiz » 11 May 2014, 21:38

Bu Calvin klein konusuna takıldım önce nette bir inceledim sonra da işim düşünce Konyalı da yerinde de inceledim. Valla arkadaş kusura bakmayın amma ürün çok iyi, hatta şöyle söyliğim markasını silsen heres gayet güzel bunun tissot certina hamilton ayarında bir ürün olduğunu kabul eder. Tek eksikleri otomatik makinalı saatleri yok. Kasa kaliteleri tasarımları vs çok iyi. Ürünü elinizde inceledikten sonra swatch ın o segmente koymus olmasına hak vereceksiniz bence. :roll:
Kullanıcı avatarı
Arsenyildiz

Mesaj Oracle » 29 May 2014, 11:00

Modern60 yazdı:OMEGA ve Rolex İsviçre saatçiliğinin değerli markaları....hiç birine haksızlık etmemek lazım...bu arada SWATCH Group'a ait demek tek bir fabrikadan bütün markaların imal edildiği anlamına gelmiyor. Her bir markanın neredeyse kendi fabrikası bulunmaktadır. Ayrıca: ETA Movement SWATCH GROUP' a ait ama altında yenilmiş FREDERIC PIGUET, LEMANIA, VALJOUX, PESEUX gibi ETA ' kadar hatta daha da ciddi muvman fabrikaları var. Saedece FREDERIC PIGUET sayesinde ETA nın tarihçesi 1794 yılına çekilmiştir, oysa ETA 1917 yılında ETERNA'nın, Urs SCHILD tarafından alınan bir kararla, muvman fabrikası ETA ve hazır saat fabrikası ETERNA olarak ikiye ayrılmasıyla kurulmuştur. ETERNA ismi markaya bu dönemde verilmiştir. Önceden muvmanlar ADOLF SCHILD AS olup marka URS SCHILD UHREN olarak bilinmekteydi. Ama üç kağıtçılık bizden onlara da geçmiş ETA, Swatch Group FP yi alnca hemen onun kurulduğu 1794 yılına geri çekildi.

Modern60 :champ: , bir kitap mı yazsanız, blog mu açsanız, okulda ders mi verseniz... ''Watch knowledge for dummies'' gibi bişeyler olabilir :D Şaka bir yana forumda pek çok yazarların bilgi-birikimi ve uslübü ile çok şey öğreniyoruz (m), fakat konuları basitten (temel) zora gibi bir şey olmadığından o konudan bu konuya atlamak kolay olmuyor... :)
''All I am is what I'm going after.''
Kullanıcı avatarı
Oracle

Mesaj Modern60 » 29 May 2014, 22:27

Bir öneriniz varsa seve seve dinlerim. Konular geldikçe katkım olacağını düşünürsem yazarım. Ama aslında belki teknik konuları bir düzene soksak daha da faydalı olabilir. Demek istediğiniz bu galiba Oracle. Bond ile görüşürüm...tekrar teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj tachyon » 30 May 2014, 00:07

Arsenyildiz yazdı:Bu Calvin klein konusuna takıldım önce nette bir inceledim sonra da işim düşünce Konyalı da yerinde de inceledim. Valla arkadaş kusura bakmayın amma ürün çok iyi, hatta şöyle söyliğim markasını silsen heres gayet güzel bunun tissot certina hamilton ayarında bir ürün olduğunu kabul eder. Tek eksikleri otomatik makinalı saatleri yok. Kasa kaliteleri tasarımları vs çok iyi. Ürünü elinizde inceledikten sonra swatch ın o segmente koymus olmasına hak vereceksiniz bence. :roll:

Size kesinlikle katılıyorum isminin Ck olmasına bakmayın. Benim incelediğim Ck'nın pilli saatleri Tissot dan bile iyiydi. Hatta bana sorsalar moda markası olmasına bakmam Tissot yerine Ck alırım. Gerçekten kasa, kadran,kordon kalitesi çok üst düzeyde. Birde Ck'nın otomatik saatleri var ama Türkiyede hiç satıldığını görmedim. Amazon veya Ebay'de zaman zaman görüyorum.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj Oracle » 31 May 2014, 12:01

Modern60 yazdı:Bir öneriniz varsa seve seve dinlerim. Konular geldikçe katkım olacağını düşünürsem yazarım. Ama aslında belki teknik konuları bir düzene soksak daha da faydalı olabilir. Demek istediğiniz bu galiba Oracle. Bond ile görüşürüm...tekrar teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Formu genel olarak bir şey yazmadan/yapmadan konuları taramaya, bilgi edinmeye çalışıyorum. Zaten benim derdim de bu, okuyorum ama bilgisizliğimden okuduklarımın az bir kısmını anlıyorum, gerçi amacım da o eksikliği gidermek :)

Faydalı konular endeksi gibi konulara bakıp veya belirli konuları aratıp öğrenmeye çalışıyorum... Benim yazdıklarım sizden bir isteğimden ziyade bilgilerinizi takdir etmekti :champ: Yoksa istediğim şeyin ne kadar doğru veya gerçekçi bir şey olduğundan emin değilim.

Belki de şöyle bir şey yapılabilir: yararlındığınız sanal/basılı/görsel kaynakları burada paylaşırsanız, sizin de memnun kaldığınız kitap/makale/videoları paylaşırsanız, biz de kaynak içinde boğulmayız hem sizi de yormayız diye düşünüyorum...
''All I am is what I'm going after.''
Kullanıcı avatarı
Oracle

Mesaj Modern60 » 01 Haz 2014, 23:24

Moderatör arkadaşlarımla konuaşacağım. Benim paylaştığım bir çok konuda zaten görseller var. Teknik konular vs. Araştırmalarınızda kolay gelsin. Çünkü tsf de çok çok kaynak bulabilirsiniz, net adresleri hatta makalelerin bile alındığı yerler yazılı.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 168 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners