Modern60 yazdı:OMEGA ve Rolex İsviçre saatçiliğinin değerli markaları....hiç birine haksızlık etmemek lazım...bu arada SWATCH Group'a ait demek tek bir fabrikadan bütün markaların imal edildiği anlamına gelmiyor. Her bir markanın neredeyse kendi fabrikası bulunmaktadır. Ayrıca: ETA Movement SWATCH GROUP' a ait ama altında yenilmiş FREDERIC PIGUET, LEMANIA, VALJOUX, PESEUX gibi ETA ' kadar hatta daha da ciddi muvman fabrikaları var. Saedece FREDERIC PIGUET sayesinde ETA nın tarihçesi 1794 yılına çekilmiştir, oysa ETA 1917 yılında ETERNA'nın, Urs SCHILD tarafından alınan bir kararla, muvman fabrikası ETA ve hazır saat fabrikası ETERNA olarak ikiye ayrılmasıyla kurulmuştur. ETERNA ismi markaya bu dönemde verilmiştir. Önceden muvmanlar ADOLF SCHILD AS olup marka URS SCHILD UHREN olarak bilinmekteydi. Ama üç kağıtçılık bizden onlara da geçmiş ETA, Swatch Group FP yi alnca hemen onun kurulduğu 1794 yılına geri çekildi.
Arsenyildiz yazdı:Bu Calvin klein konusuna takıldım önce nette bir inceledim sonra da işim düşünce Konyalı da yerinde de inceledim. Valla arkadaş kusura bakmayın amma ürün çok iyi, hatta şöyle söyliğim markasını silsen heres gayet güzel bunun tissot certina hamilton ayarında bir ürün olduğunu kabul eder. Tek eksikleri otomatik makinalı saatleri yok. Kasa kaliteleri tasarımları vs çok iyi. Ürünü elinizde inceledikten sonra swatch ın o segmente koymus olmasına hak vereceksiniz bence.
Modern60 yazdı:Bir öneriniz varsa seve seve dinlerim. Konular geldikçe katkım olacağını düşünürsem yazarım. Ama aslında belki teknik konuları bir düzene soksak daha da faydalı olabilir. Demek istediğiniz bu galiba Oracle. Bond ile görüşürüm...tekrar teşekkür ederim.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 168 misafir
|