TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Deep Sea Chrono Photoshop Çalışması

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Deep Sea Chrono

Mesaj Archimed » 25 Ara 2013, 11:22

Aslında beyaz altın kasalı olmayan; çelik kasalı mavi kadran ve bezeli olan bir Submariner ile; yine mavi kadranlı bir Explorer II'nin de şık olabileceğini düşünüyorum. Kişisel hayalim :)
Kullanıcı avatarı
Archimed

Re: Rolex Deep Sea Chrono Photoshop Çalışması

Mesaj razz » 25 Ara 2013, 11:54

Güncel Rolex modelleri arasında, proporsyon anlamında en başarılı bulduğum modeller Daytona, Yacht Master I ve ExpII diyebilirim.. Tarih fonksyonunu barındırmaması itibarıyla da bence en derli toplu Rolex modelinin Daytona olduğunu düşünüyorum..

Özellikle SuperCase güncellemesi neticesinde 40mm.'lik kasanın genel uyumunu ciddi şekilde deforme eden kalın lug'lar bence bir dizayn hatası.. Büyük saatlere yönelimin zirve noktaya ulaştığı 2000ler'in sonlarında gelen bu güncellemenin yarım asırlık klasik Oyster Case formunu büyük oranda bozduğunu düşünüyorum..
Kanımca 116613 LB modelinde kısa süre üretilen mat mavi kadranın, eski nesil 16613 LB'de görmeye alıştığımız Sun Ray formuna geri dönmesi efsanevi çelik/altın lacivert submariner konseptinin devamı açısından yerinde bir hamle oldu.. Ayrıca Rolex'in daha iyi olanı sadece eskide kaldığı için tekrar üretmeyecek olması gibi yersiz bir inada sahip olmadığı konusunda da ümitlendirici göründüğünü ekleyebilirim..

Güncel Yacht Master I ve ExpII kasalarının kasa VS lug oranlarını taşıyan, tarih fonksyonu olmayan ve 300M+ WR değerine sahip bir Submariner / Sea Dweller melezi model benim de hayalim ancak yine de hatırlamakta fayda var; bu detaylara hiç takılmadan sadece "yenisi bu.." diyerek güncel modelleri tercih eden milyonlarca kullanıcının yanında benim gibi gelenekselci tabir ettiğimiz bir avuç saat severin satış/pazarlama özelinde tesiri de yok denecek kadar az..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Rolex Deep Sea Chrono

Mesaj Triton » 25 Ara 2013, 22:45

Drk yazdı:Ben yanlış anlamışım, kusura bakmayın :thumbup:

Rica ederim ortada bir kusur yok.

Razz Rolex yorumlarını ilginç ve kendim icin yazayim faydalı buluyorum.

Daytona ayrı bir klasik ancak diver ları daha çok sevdiğimi düşünmeye başladım. Kasa konusundak elestiride bence dikkate değer. .

Nedense 14 kodla başlayanlar bana daha sıcak geliyor. 1 rakamı eklenince alıştığımız tasarım sanki zorlanmis gibi.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 114 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners