Bilenler bilir, Gassan cok buyuk bir mucevherci, buyuk saat markalarini da satar. Fiyatlar hakkinda bir fikrim olsun diye girip sormak istedim. Merak edenler icin GMT Master II - full celik (116710LN)'nin tax dahil fiyati 6,900 Euro. %16 oraninda tax refund uyguluyorlar. Bu durumda yaklasik 5,800 Euro oluyor. Bu da yaklasik 7,800 USD oluyor. Aslinda bu fiyat tam Avrupa standartlarinda. Amerika'da bundan daha ucuz alinabilecegini biliyorum.
Ellerinde yeni Day & Night yoktu. Aslinda varmis ama satmislar, kalmamis. Dubai'de de yoktu 4 ay once ziyaret ettigimde. Bu model hala cok zor temin ediliyor.
Diger baska hicbir modelin fiyatini almadim. GMT'nin fiyatina gore diger modellerin fiyatlari da uc asagi bes yukari tahmin edilebilir. Sonucta tahminimden ucuz bir fiyat cikti. Tabii soylenen %16'lik taxin tumu gercekten geri alinabiliyorsa.
Meshur GASSAN Jewellers'in fotosunu da cektim. Dukkani merak edenler icin fotosunu eklemek istedim;

En sonunda LV'min bilezigini de kisaltma firsatim oldu. Sehirde gezme firsatim olmaz diye ucaktan iner inmez Gassan'in havaalanindaki dukkaninda hallettirdim. 20 dak.'da hallettiler, tertemiz ve kusursuz. 1 euro dahi almadilar. Bu tip isler icin fiyatlari 5 Euro'ymus ama almak istemediler. Hizmetten gayet memnun kaldim. Tezgahtar hanimefendi saatimi eline aldiginda "Yeni almissiniz herhalde" dedi. "Yok" dedim, "1 sene oldu alali ama totalde 15 kere takmamisimdir" dedim, bilezigin uzunlugundan dolayi. Kadin sasira sasira bakti saati evire cevire...

Bu arada Gassan'in havaalani magazalarinin hicbirinde GMT'nin yeni Day & Night modeli yok. Klasik Daytona (116520) de yoktu. Bu iki saat sevdigim saatler oldugu icin ozel olarak sordum ama bulunmasi zor olan modeller oldugundan ellerinde dogal olarak yoktu.
Yakinda Amsterdam'i ziyaret edecekler icin biraz bilgi vermek istedim.