TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Analog Saat Par癟alama Birletirme Hakk覺nda Yard覺m Ricas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Analog Saat Par癟alama Birletirme Hakk覺nda Yard覺m Ricas覺

Mesaj powerwandata » 26 Eki 2013, 01:40

Son g羹nlerde hobi ama癟l覺 olarak iki adet saati par癟alama - birletirme ile urat覺m. Par癟alama ile ilgili doal bir becerim var, hi癟 zorluk 癟ekmiyorum :? ama i birletirmeye gelince baz覺 sorunlar覺m var, daha deneyimli arkadalar覺m覺z ya da ustalar覺m覺z vakit bulup da bilgi verirlerse m羹teekkir olurum.

ncelikle saatlerden biri Hint yap覺m覺 kurmal覺 HMT marka. Aa覺daki linkten mekanizman覺n bir fotoraf覺n覺 g繹rebilirsiniz.

Resim

Dier saat ise in mal覺 basit ve otomatik bir saat.

Onun da fotosu u ekilde
http://www.dropbox.com/s/ctl0skd8ur9st5w/mekanizma.jpg

Her iki saatte de yaad覺覺m sorun u; saatleri da覺t覺p tekrar birletirdikten sonra mekanizmalar kuruluyor ancak 癟al覺m覺yor. Aa覺daki imaj 羹zerinden gidecek olursam Fourth Wheel olarak g繹sterilen 癟ark覺n Escape Wheel'e g羹癟 aktaramad覺覺n覺 san覺yorum, 癟羹nk羹 Escapement Wheel sanki tam oturmam覺 gibi duruyor, dililer birbirine denk gelmiyor gibi; ancak oturtmak i癟in de ayr覺ca bir ey yapam覺yorum zira olmas覺 gereken yerde duruyor.

Resim

Saatler kurulduklar覺nda iki ey oluyor; ya kurma kolunu b覺rakt覺覺m anda b羹t羹n g羹癟 h覺zla harcan覺yor ya da kurulmu halde 繹ylece kal覺yor. Her iki saatte de ayn覺 sorun olutuundan bir eyi atlad覺覺m覺, ka癟覺rd覺覺m覺 ya da ilemler s覺ras覺nda bir ekilde bir par癟ay覺 y覺pratt覺覺m覺 san覺yorum. Par癟alar覺n T羹rk癟e isimlerini bilmediimden 襤ngilizcelerini kullanmak zorunda kald覺m, mazur g繹rmenizi rica ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
powerwandata

Kay覺t: 11 Haz 2013, 09:37

Re: Analog Saat Par癟alama Birletirme Hakk覺nda Yard覺m Ricas覺

Mesaj asymptote » 26 Eki 2013, 13:51

ncelikle b繹yle g羹zel bir ura edindiiniz i癟in sizi kutlar覺m. Sorunuza gelecek olursak:

Muhtemelen iki yerde hata yap覺yorsunuz. Wheel train dediimiz 癟arklar覺 yerine yerletirdikten ve bask覺lar覺 (bridge) vidalad覺ktan sonra balans覺 ve maay覺 yerine yerletirmeden 繹nce tornavida ile ya da bir odun par癟as覺yla ratchet wheel'i hafif癟e kurma y繹n羹nde d繹nd羹r羹n. Bunu yap覺nca escapement wheel boa f覺r f覺r d繹necektir, eer d繹nm羹yorsa 癟ark-pinyon temas(lar)覺nda ve/veya direklerin yataklar覺na oturmas覺nda bir sorun var demektir. B繹yle bir durumda s繹k羹p yeniden tak覺n. Saati toplad覺ktan sonra 癟arklar覺n boa d繹n羹p zemberei boaltmas覺 da balans覺 yerine doru takamad覺覺n覺z覺 g繹steriyor. Balans覺 takarken arak (impulse jewel) maan覺n ucundaki yuvaya tam oturacak ekilde tak覺n..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Analog Saat Par癟alama Birletirme Hakk覺nda Yard覺m Ricas覺

Mesaj powerwandata » 26 Eki 2013, 21:52

Cevab覺n覺z i癟in 癟ok teekk羹r ederim, 繹nerilerinizi dikkate al覺p hemen tekrar kontrol ediyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
powerwandata

Kay覺t: 11 Haz 2013, 09:37

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 114 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners