TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dünyaca Ünlü ??? Vermonth Saatleri..

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dünyaca Ünlü ??? Vermonth Saatleri..

Mesaj asymptote » 25 Eyl 2013, 22:05

Frenk hayranlığı var ya hocam, Philip Rainer ismini duyunca illaki alacak birileri çıkar diye düşünmüş olmalılar. Haksız da sayılmazlar. Philip Rainerrr, isme bak be. Patek Philippe'le yarışır.. :lol:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj happyprince » 25 Eyl 2013, 23:15

Evet,ve kesinlikle etik olmayan çok -amiyane tabirle- çakalca bir tanıtım.Amaçları zaten "saat kullanıcıları" değil.Aksesuar amacıyla kullanan yeni yetmeler... Ama dünyaca ünlü demekle bence çok büyük bir etik hata yapılıyor.Dediğiniz gibi,Frenk hayranlığı bu strateji de üzerine oynanan asli unsur... Hacı Hasan koysa adını ve hatta kaliteli bir saat de üretse sanırım hiç alan çıkmaz:)Ama afilli uyduruk bir isimle yine uydurma sözde fiyatların üzerini çizip sözde indirimle saat satmak varken ve haram helal gözetmeden para kazanmak dururken siz , ben boşa kelam eder dururuz efendim...
Saatleri ayarlama enstitüsü...
Kullanıcı avatarı
happyprince

Mesaj Triton » 06 Eki 2013, 13:22

Şaşırmaya gerek yok. Sorun tüketicinin alım gücünün kısıtlı bilgisinin sığ olmasında.

Bu tür şeyler her ürün de geçerli. her şey 1 TL dükkanlarına rağbet boşuna mı?

Belli markaların 200 - 300 TL sınırındaki modellerine pahalı diye yüz çeviren bir tüketici ortalaması olunca böyle zeki??? kimselerin boşluğu doldurması normal.

Sanki Tchibo nun sattığı saatler çok mu farklı?

Tüm uyarılarıma rağmen eşim dahi alıyor. Modeli hoşuma gitti bozulunca atarım diyerek...En ufak zorlamada camları patlıyor. Arka kapakları eğriliyor.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 06 Eki 2013, 13:46

Valla bi milyoncularda f/p oranı çok başarılı ürünler oluyor, ben de zaman zaman alışveriş yapıyorum oralardan. Geçenlerde bir tahta kaşık aldım örneğin, nefis yemekler yapıyorum onunla. :) Çok sağlıklı ve ergonomik. Mutfak eşyaları satan bîr mağazada gördüm aynısından, 5 ₺. Özelliği neymiş? Bambudan üretilmiş. Yemişim bambusunu. Benim aldığım kaşık kesinlikle daha uzun ömürlü.

Ama dediğinde haklısın Triton, genel olarak albenili ama çok kalitesiz ürünler oluyor. Kadınlar da böyle ürünlere rağbet ediyorlar genelde. Dediğin gibi işin bütçeyle alakalı bir tarafı var, ancak bilinçli tüketici bi milyoncuda da kaliteli ve işe yarar ürün pekala bulabilir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 06 Eki 2013, 17:06

Konu saat olunca yazmadan yapamadım. Örneğin, Almanya da supermarketler de bu tarz da saatler çok. Ancak Tchibo ürünleri de dahil bunların hepsi CE sertifikalı.

Yani kalite düşük ancak satılmasına izin veren denetliyor ve ciddi bir tüketici hakkı sistemi var. Bizdeki gibi kapanın elinde kalmıyor.

Ayrıca fiyatlar 7-10 20 € gibi fiyatlar.

Çin mallarının en büyük sorunu malzeme kalitesi. İnsan sağlığına zararlı maddeler. Bunlara ilişkin gazetelerde her gün bir şey bulmak mümkün. Çin de hep kötü ve ucuz üretim yapılmıyor ama ucuza alınanlar böyle.

Türkiye gibi kontrol eksik pazarlarda çok dikkat etmek gerekiyor düşüncesindeyim....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj raven » 06 Eki 2013, 19:28

Triton yazdı:Şaşırmaya gerek yok. Sorun tüketicinin alım gücünün kısıtlı bilgisinin sığ olmasında.

Bu tür şeyler her ürün de geçerli. her şey 1 TL dükkanlarına rağbet boşuna mı?

Belli markaların 200 - 300 TL sınırındaki modellerine pahalı diye yüz çeviren bir tüketici ortalaması olunca böyle zeki??? kimselerin boşluğu doldurması normal.

Sanki Tchibo nun sattığı saatler çok mu farklı?

Tüm uyarılarıma rağmen eşim dahi alıyor. Modeli hoşuma gitti bozulunca atarım diyerek...En ufak zorlamada camları patlıyor. Arka kapakları eğriliyor.

tchibodan tempo d'oro markalı mekanik bir saat almıştım klasik deri kayışlı 3 yıl garantili üstelik ve ne kaplaması attı ne arıza yaptı ne de başka bir şey. şaşırtıcı şekilde iyi çıktı ve tıkır tıkır çalışıyor.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Triton » 06 Eki 2013, 20:08

Burada bir markaya yoğunlaşmayalım ancak bu tür ürünlerin ciddi markalarla kıyaslanması anlamsız.

Örneğin Tchibo Alman kahve zinciri ve böyle bir konsept yaratmış. Büyük de ilgi görüyor. Mesela bizde de bu markada ürünlerden var. Kimisi bir ölçüde işe yarıyor. Olay ne istediğinize bağlı.

Kuşkusuz belli bir kalite politikası da mevcut. Ama bu ürün iyidir demek başka bir şey.

Ben özellikle quartz modellerinin tamamen super market saati olduğunu söyleyebilirim. Biz de bol miktarda mevcut. Kısıtlı kalitesi fiyatına göre değişiyor. Örneğin Çin/Taiwan imalatı moda firmalarının saatleriyle kıyaslanamaz. Hatta bir tanesinin geçmeli arka kapağını özel takımla kapatırken esneme nedeniyle camı kırılarak tamamen dağıldı ve elim kesildi.

Bu bir tercih meselesidir.

Örneğin geçenlerde Diamond markalı Çin işi ve merdiven altı üretimi bir mekanik saati inceledim. Saatler hakkında teknik bir fikri olmayan tüketiciler, rahatlıkla şahane saat diyebilir. Ama değil. Burada kendi saatini toplayanların da temin ettikleri parçalar büyük çoğunlukla Çin üretimi. Hatta Vostok ların da artık Çin de üretildiğini bir Rus arkadaşım söyledi.

Sonuçta tercih kullananların. Bize düşüncemizi belirtmekten başka söyleyecek bir şey kalmıyor....
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj raven » 22 Eki 2013, 20:24

Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 98 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners