Triton yazdı:Aslında Rolex son on yılda bayağı pahalandı. 2001 de Rolex Submariner 114060 modeli yurt dışında 3000 USD civarında fiyatla satılıyordu. Ki bu kredi kartı ve vergi indirimsiz fiyatı idi. Bu gün aynı model 2 katından fazla pahalanmış durumda. Aslında geliriniz döviz bazında artmışsa ve enflasyona ayak uydurmuş iseniz fark muazzam değil. Ama örneğin TL bazında ayarlanmış ise arada uçurum oluşuyor ve iddia edilen ekonomik refahın da aslında bir kandırmaca olduğu açıkça görülüyor. Hatırladığım kadarıyla benzinin litresi de bu dönemlerde 1,30 TL civarında idi.
Yani eskiden Rolex daha kolay alınabilir bir saatti. Açıkça ifade etmek isterim ki ben bu saati çok seviyorum. Ancak özel bir amacınız yoksa ve maddi gücünüz de buna elvermiyor ise, bu saate bu parayı vermek bence ne derece doğrudur, ayrı bir mesele. Açıkçası artık bu tür ürünler ben varlıklıyım demenin farklı bir yöntemi haline geldi. Çünkü aylık 50.000 Tl kazancı olanla, 3.000 Tl kazancı olanın böyle bir satın alma için farklı durumları var.
Örneğin yalnızca bakımı için bir Steinhart Ocean parası ödediğim düşünülürse, açıkçası Omega, Longines gibi saatler de rahatlıkla tercih edilebilir. Ve hatta bir Steinhart ın bile çok iyi bir seçenek olduğu inancındayım.
Kuşkusuz Rolex takmak ayrı bir zevktir ancak eğer iyi bir saat meraklısı değilseniz ya da gösteriş amacınız yoksa, bu rakamları ödemek ne denli doğrudur bu ayrı bir soru işareti.
Örneğin Rolex sahibi olmama karşın şu anda sürekli taktığım saat Orient Mako. Emin olun saatten anlamayanların ancak Rolex kullandığımı bilenlerin sorusu bu Rolex in hangi modeli oluyor?
Rolex rolex dir. Hiçbir şekilde tartışmam ama eğer kendiniz için takmayacaksanız ve özel bir amacımız yoksa (çünkü bizim toplumumuzda iflah olmaz bir markacılık merakı vardır, özellikle çocukların özel okullardaki halini hayret ve üzüntü ile karşılıyorum, küçücük çocukların eline iphone tutuşturan görgü sahibi??? ebeveynlere yuh diyorum ve sırf hava atmak için Rolex takan onlarca adam tanıyorum ama bu saati saat olarak alanlara da her zaman saygı duyarım) kendinizi boşuna sıkmayın.
Benzerleri hiç de kötü saatler değil. Hangi bütçede olursa olsun....
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: kirpi ve 101 misafir
|