TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kadran Kişiselleştirme Projesi / Custom Watch Dial Project

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Kadran Kişiselleştirme Projesi / Custom Watch Dial Project

Mesaj rj2k » 20 Mar 2013, 01:35

Saat dünyasına ilgimi artıran en önemli etkenin saat tasarımları olduğundan daha önce sizlere bahsetmiştim.

Kendi kordonumu tasarlayıp uyguladıktan sonra sıradaki proje kadran tasarımı olarak belirledim.

Bu ikinci projede teknik problemlerin üstesinden gelmek öncelikli olacak cunku görsel beklentiyi yuksek tutarsanız teknik sorunlara yeteri kadar onem veremiyorsunuz diye düşünüyorum.

Projeye başlamadan önce hayatında saat sökmemiş kurcalamamış biri olarak tabii ki bazı detayları bilmem gerekiyor.
Bazılarını muhtelif forumlardan ve buradan okuyarak öğrendim, bazilarini da burada sizlere danışmayı düşündüm.
Aslinda bi tane blueprint bulsam hepsi çözülecek ama sanırım kolay değil hiç rastlamadım.

İlk denememi kolay bulunabilirliği ve yaygınlığı açısından seiko 5 7s26 mekanizmalı 37 mm kasa üzerinde düşündüm.
Biraz küçük bir kadran ama en azından parça olarak sıkıntısı yok. Ufakta sonuç almak büyükten daha zor bu da artı tecrübe olarak yansır diye umuyorum.

Saat hakkında teknik sorularım:

1- Kadran çapı 28.5 mm iç deliğin çapı 2 mm olarak birkaç kaynakta belirtilmiş, iç delikten emin değilim henüz,

2- Kadran kalınlığı yine çoğu kaynakta 0.4 mm olarak geçiyor. 0.3 en garanti kalınlık denmiş, ondan da emin değilim.

(Bu bilgiler bana denemeler yapmak için alüminyum veya çelik levha kestirirsem lazım olacak.)

3- Ayağı olmayan kadranlara dial dots ile yapıştırarak oturtma yapılıyor, bizim ustalar bunu kullanıyorlar mı.
Örneğin şuradaki gibi http://www.youtube.com/watch?v=rwifPxxijq0
Montaja gidince "o ne yav ?" gibi diyaloglar yaşamayalim :D

4- Profilden bakıldığında kadran ve akrep yelkovan saniye cubukları arasında kac mm yükseklik toleransi vardır,
bu bilgi de kadrana rölyef tarzı yükselti bir öğe eklenirse yüksekliği en fazla kaç mm olabilir? sorusuna cevap bulmak için.

5- Kadranlarin sağında genellikle ufak bir çentik var işlevi nedir, elzem midir ?

Bütün bunların yanında denemeler yapmak için elbette boş kadranlara ihtiyacım var. Yaptırabilir veya netten sipariş verebilirim ama ondan önce elinde atıl, kullanılmayan veya fazlalık 28.5 mm kadran olanlar varsa geri dönüşüm ve bazı şeyleri öz kaynakla çözümleme açısından iletişime geçelim diyorum.

Teşekkürler.
rj2k

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kirpi ve 106 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners