ulgen alınganlık yapmana lüzum yok. Amacım münakaşa etmek değil. En nihayetinde ben bir şeyler yazmışım, hani 'peh, ne alaka sen nereye gittin burası öyle bir yer değil' tarzında bir cevap vermişsin. Afedersin ama çok snob bir tavırdı bu. Ben de aksini ispat etmek için yanıt verdim. Eğer çok istiyorsan sana istatistiklerle de yanıt veririm. Mesela son 10 yılda bozulan Japonya ekonomisi şu anda nerede?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)gibi.
Ayrıca şunu da söyleyim, eşim 5 yıl orada yaşadı ve şu an da Japonya'da yaşayan bir sürü dostumuz var.
Ben bunu şuna bağlıyorum, yanlış anlama sakın. Ali Ağaoğlu'nun oğlu ayarında bir zengini

Japonya'ya yaşamaya gönderelim, maddi durumu ortanın üstü birisi kendi tercihi doğrultusunda Japonya'ya yaşamaya gitsin, bir tane üniversite öğrencisi lisans okumak için gitsin, bir de oraya tamamen çok çalışıp para kazanıp daha iyi imkanlar elde etmeyi kafasına koymuş biri gitsin. Emin ol bu dördü de bambaşka tecrübeler, bambaşka hayatlar ve bambaşka şeyler görüp geri dönerler. En azından ABD açısından düşünürsek bu olay gerçektir.
Abartmıyorum, Japonya'da yaşayıp Ginza'ya gidip bir fincan kahve içmemiş kişiler var. Yadırgamıyorum bu tercih meselesi. Orada gezip takılıp Starbucks'tan bir kahve içilebilir. Hele ben orada yaşasam Ginza'dan çıkmam çünkü inanılmaz saatler var. Buradaki butiklere ayda yılda bir tane düşünce vay be dediğimiz saatler gelip gelip gidiyor. Dediğim gibi, bu hayata bakış açınızla alakalı.