Triton » 28 Şub 2013, 19:09
kedileri severim ancak özellikle sokak kedileri kışın baş belası. Motor sıcak olduğu için kaput üstüne çıkmayı severler. Ancak patilerindeki ve üstlerine bulaşmış çamur minik taş parçaçıkları içerdiğinden bunlar da tam bir zımpara görevi görür.
Şehirler arası yollar için çözüm kaput filmi. Ancak bu konuda da aleyhte teoriler mevcut. Hem pahalı, hem mat ve ucuz bir görüntü veriyor, hem düzenli cilalama gerektiriyor, hem de özellikle güneş altında fazla park halinde kalan araçlarda, bu malzemenin yapışkanının boyada hasar oluşturduğu teorisi var.
Bizim yollarımızdaki mıcır problemi akıl almaz boyutta. Ancak bunların verdiği hasarlardan bazısı can sıkıcı çökmelere kadar varıyor. Boya üzerindeki hasarları mutlaka rötuşlamak lazım. Aksi halde buralarda korozyon başlıyor ve aracın değerini etkiliyor ve yine paslanmazlık garantisi bakımından sorun ortaya çıkıyor. Mıcıra hızlı girmek aracın alt kaplaması ve kaporta aksamına da zarar vermektedir.
Ben kullanılmış araba alınacaksa önce altına bakarım. Bunu sıfır km aldığım araçlarda da yapıyorum.
Ancak sevmediğim lafı yine de yazayım. Sakınılan göze çöp batıyor ve benim araçlarım da küçük ama normalde imkansız sayılacak hasarlanmalar da olabiliyor.
Özellikle batı avrupa ülkelerinde birkaç yüz bin km yapmış ama pırıl pırıl durumdaki araçlara imrenmemek elde değil...
Onlarda da en önemli sorun kar ve tuzlama nedeniyle oluşan alt gövde korozyonları...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein