TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatimizin Orijinalliği?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saatimizin Orijinalliği?

Mesaj padcom » 11 Şub 2010, 17:23

Sayın Bond,

Yeni satın almış olduğum saatin orjinalliği ve de doğum tarihi gibi verilere ulaşabileceğimiz ve sorgulama yapabileceğimiz bir yer var mı derken çalıntı saat konusunun altında sizin yönlendirme yaptığınız bir site gördüm http://www.watchsearcher.com/en/ tam olarak benim aradığım bir yer mi burası? Bir de kayıt olmadan sayfanın en üstünde kutulara verileri girdikten sonra mail adresime sertifika geldi??
Kullanıcı avatarı
padcom

Re: saatimizin orjinalliği?

Mesaj Bond » 11 Şub 2010, 17:45

Evet burdan sorgulamada yapabiliyorsunuz kayıt olmadan, Bende denemedim ama siz teyid etmiş oldunuz. Sertfikada gelen bilgiyi paylaşırsanız bizde sistemin işleyişi ile ilgili daha çok bilgi sahibi oluruz. Yada diğer arkadaşlarda kontrol edebilirler.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj darknight » 11 Şub 2010, 18:41

Uygulamayı ben de denedim.
Marka-model ve seri numarasını yazdım.
Mail adresimi verdim.
Yaklaşık 2dk. sonra mail geldi saatiniz çalıntı değildir diye.
Ama herhangi bir geçerliliği olduğunu sanmıyorum.
Orjinalliğini de garanti eder mi bilemedim.
Gelen maili aşağıda gönderdim. Ayrıca ekte de kendi yaptıkları, üzerinde saatiniz çalıntı değildir yazan bir pdf dosyası göndermişler.

Watch search - Your certificate

Hi,

We thank you for using WatchSearcher, the largest independent database of stolen watches.

You will find attached your certificate in PDF format attesting that the searched watch is not declared stolen at WatchSearcher.

We thank you for the trust you place in our service and remain at your entire disposal.

Sincerely Yours,

Your WatchSearcher Team
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Bond » 11 Şub 2010, 19:03

Bende seri nodan sorguluyor sandım, elbette databasede kayıtlı değilse öyle demesi çok normal. Padcom sertifika geldi yazınca saatle ilgili bilgi diye düşündüm. Tüm üreticilerle bağlantılı olması gerekirdi buda oldukça büyük bir proje, zor elbette. Demekki sadece çalıntı veya bulunan saatleri kaydedebiliyoruz. Kimsenin saatinin çalınıp kaybolmaması dileğimiz tabii ki. Yukardaki mesajı değiştireyim.

Orjinallik teyidi en garantili yol olarak alınan saaatin bulunduğunuz ülkedeki distribütoründen yapılabiliyor, yanlız bazı eski saatler için yada çıkış yeri farklı olan modellerde kayıt olmuyor, bu durumda ise ana firmaya başvurmak gerekecektir, herhalde distirbütör firmalarda bu işlemi sizin adınıza gerçekleştiriyor olabilir. Sorar öğreniriz daha detaylı bazı firmalara :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Saatimizin Orjinalliği?

Mesaj padcom » 12 Şub 2010, 08:45

aslında o kadar görünüşte orjinale yakın replica saatler varken bunu internette sorgulama yapabileceğimiz bir yer olmalı? :?
Kullanıcı avatarı
padcom

Re: Saatimizin Orijinalliği?

Mesaj razz » 12 Şub 2010, 17:22

Tüm firmalar ikinci el ürünler için yetkili servislerinde ekspertiz hizmeti verirler.. Bu bazen ücret karşılığı, bazen de ücretsiz olarak yapılabilir..
Ben son aldığım 16613 için Rolex yetkili servisi Rhodium'a gitmiştim.. ( yetkili kişi Tamer Bey'dir.. gayet kibar ve bilgilidir.. )
Saatim için ekspertiz yaptırdığım gibi aynı zamanda yeni bakımdan çıkmış olduğunu ve an itibarıyle herhangi bir bakıma ihtiyaç duymadığını da belge halinde almıştım..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Saatimizin Orijinalliği?

Mesaj alltomatic » 14 Şub 2010, 00:56

bir saat alıp degerini ödedikten sonra o saatin çalıntı olduğunu ögrenmek çok kötü olur.simyacı gibi bir arayışa girmek istemem doğrusu.ama bir saat degerinin çok altında satılıyorsa o saatte kesin birsey vardır...üç ihtimal ya saat ya satan kişi ya da alan kişi bozuktur.(zaten kötü durumda olan birkişinin saatini almak istemeyiz)
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 229 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners