Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

Mesaj deccoali » 19 Ara 2011, 15:28

ezcomeezgo yazdı:Selam Deccoali,

Sorma,tam virüs hemde .. şimdiden Panerai leri araştırmaya başladım. Bu arada Rolexi çok sık takıyorum. IWC ye sıra gelmiyor. Sanki onu aldatıyormuşum gibi oluyor. Rolex karım gibi. IWC metres gibi. artık nasıl bir benzetme ise bu :)

Teşekkür ederim. Umarım herkes 2012 de arzu ettiği saaate kavuşur.

Selamlar


:D Panerailer, JLCler, Blancpainler, başa dönüp yoksa almışken yine bir Rolex mi alsamlar, hatta hızını alamayıp Patekler, APler.... ben son 1 yıldır bu moddayım gayet iyi anlıyorum hocam :D
tekrar saatlerini güle güle kullanman dileğiyle :)
Kullanıcı avatarı
deccoali
 
Mesajlar: 200
Yaş: 46
Kayıt: 01 Mar 2011, 11:39

Re: Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

Mesaj ezcomeezgo » 19 Ara 2011, 19:24

Abi sorma,

Dün yemekteytim çok eski liseden bir arkadaşım. Benim bu kadar kastırdığım aylarca araştırdığım Rolex'e "Peh" dedi, Ulyse Narin mi ne vardı onda. Böyle aşağıladı gibi oldu sanki. Kızdım içten içe. Her vidasında alın teri var yahuu. Zannediyorum o model 27,000 usd falandı. Bilmiyorum ama dipsiz kuyu ya bu dünyaa. off.

Sonu yok walla bu hobinin... :?
Kullanıcı avatarı
ezcomeezgo
 
Mesajlar: 23
Kayıt: 06 Eyl 2011, 00:53

Re: Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

Mesaj Clk » 19 Ara 2011, 23:04

ezcomeezgo, Rolex'i asagilayan adamin alnini karislamak hakkindir. UN denen saat markasi bugüne kadar ne yapmis ki kici kirik saatcigine 27.000 USD para soruyor? Piyasaya sunduklari saat bile Rolex'in takipcisi.

Benim sana tavsiyem su olur. Sana dallama dallama ROLEX saat mi ki? v.s. seklinde konusan, aldiklari saate verdikleri ücret ile saat ve teknik bilgilerini ispat etmeye calisan egzantiriklere tek bir cümle sarfetmen.... X markasi (Bu UN'de olur baska bir marka da) ates olsa cürnü kadar yer yakar. Hadi kocum benim daha önemli islerim var :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk
 
Mesajlar: 9669
Kayıt: 17 Kas 2009, 02:03

Re: Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

Mesaj ezcomeezgo » 19 Ara 2011, 23:35

:) Eywallah Clk,

Sonuna kadar haklısın çok bilgiye sahip değilim ama daha cool olduğuma eminim :)

Çok sağol
Kullanıcı avatarı
ezcomeezgo
 
Mesajlar: 23
Kayıt: 06 Eyl 2011, 00:53

Re: Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

Mesaj razz » 19 Ara 2011, 23:37

TR temsilciliğini yaptığım Avustralya'lı şirketin iki yetkilisi geçtiğimiz günlerde İstanbul'a geldi.. Hatırlarsınız belki "akşam yemeği tavsiyesi" konulu mesajımdan.. Belçika ofisimizin genel müdürü ve merkez ofisimizden gelen yönetim kurulu üyemizle birlikte Akmerkez, Nişantaşı ve Bağdat Cad.sinde bir "saat turu" yaptık bu ziyaret esnasında.. Hemen hemen tüm major markalara ait pekçok yeni ve şık modeli deneme imkanımız oldu.. Bu tur sırasında ben TT Daytona'yı takıyordum.. Misafirlerimde ise siyah ve turuncu bezelli Omega PO SS vardı.. Akmerkez'de Rhodium'a girdik.. Amaç yönetim kurulu üyemize günlük olarak takabileceği, deri kayışlı olmayan, suya dayanıklılığı yüksek ve executive bir saat almaktı.. Çelik malzeme tercih sebebi.. Ayrıca ebat olarak da 40mm.'in aşağısını düşünmüyordu kendisi ki kalıbı itibarıyla gayet yerinde bir tercih ;) Güzel.. :thumbup: Rhodium'a girdiğimizde kendisine iki saat çıkarmalarını söyledim.. Rolex Sea Dweller Deep Sea ve Panerai Pam 000024.. Her iki saat de kanımca yukarıdaki spektleri karşılıyordu.. Uzun incelemelerden/denemelerden sonra herhangi bir saat almadan çıktık.. Belçika ofisimizin genel müdürü arkadaşım SDDS'e oldukça ısınan yönetim kurulu üyemizi şu argümanla vazgeçirdi;
- Rolex senede 800000ad. saat üretiyor.. Bu derece yüksek üretim sayısına sahip bir marka nasıl olur da exclusive kabul edilebilir..? Bence Rolex tercih yapmaktan çekinen veya yaptığı tercihin kabul görememesinden endişe eden, garantici(!) kişilerin tercihi olabilir.. Razz'ın Rolex Daytona tercihine saygı duyuyorum ve saati de çok beğeniyorum ancak kanımca bakmamız gereken marka IWC olmalı..

Geçtiğimiz hafta sonu yönetim kurulu üyemiz beni aradı.. Milano'dan saatini almış.. IWC Portuguese Yacht Club.. Siyah kadranlı olan model.. Fiyatı da 7000 EUR'un üzerindeydi yanlış hatırlamıyorsam..

Sonuçta bu alışverişte yoğun yönlendirme ( ve benim yokluğum ;) ) bariz belli ancak bu durumda hepimiz birbirimizin saat konusundaki tercihlerine saygı duyup, yolumuza mutlu bir şekilde devam ediyoruz.. Arkadaş samimiyetinde geçen sohbetlerimizde pek çok farklı noktayı zevkle tartışıyoruz.. Sadece saatle de sınırlı kalmıyor bu sohbetler, bazen Home Theatre konusunda benden yorum isteniyor, veya ben Avustralya'daki şirket aracımız Toyota Land Cruiser'ın arazi performansı hakkında fikir soruyorum.. " Peh.. " :!: Böyle bir yorum hiç gelmedi, gelmiyor, gelmeyecek.. Muassır Medeniyetler Mertebesi beyler :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz
 
Mesajlar: 5616
Yaş: 47
Kayıt: 18 Ara 2009, 16:05
Konum: Istanbul - Turkey

Re: Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

Mesaj Bond » 19 Ara 2011, 23:49

Başkan ne yaptın Ulysse Nardin 1846'dan beri aynı merkezde saat üretimine devam eden bir firma. Bazı model detaylarını sevmesende senin UN markasına saygın var diye hatırladım eski mesajlardan. Burada durum başka sanırım pahalı saati ile Rolex'e laf etmeye çalışanlara mı kızdın :lol:

Razz bu hikayeyi biliyorum :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator
 
Mesajlar: 14099
Yaş: 49
Kayıt: 14 Eki 2009, 21:36

Re: Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

Mesaj 2fast4u » 20 Ara 2011, 10:32

ıyıden ıyıye bu seftalı muhabbetinden mı nedır IWC gözümü celmeye basladı nedır bu rolexcılerı delırten nedır mutlaka bır yerlerde onları rahatsız eden ıwc nın daha ustun tarafı nedır bırı cıksın soylesın.razz senınkıler bence kalıtelı bır saat edınmıs .sen klasık Turk saatsever gıbı davranıp akmerkez rhodıum a goturup SDDS yaslamıssın elemanlara.Götur soyle kanyona yemek katında rom esliğinde bır puro tellendır gevsesınler sonra ın pırlant a bır kahve daha pelte olsunlar sonrası artık parmigianı mı Iwc mı olur psıkolojı ye baglı. :lol:bak milano da kesın bu sıralama ıle saat almıslardır :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u
 
Mesajlar: 5579
Kayıt: 11 Ara 2009, 11:50
Konum: florida,FL

Re: Rolex Datejust II ve IWC Pilot Chronograph Kutu Açılış

Mesaj herofb » 20 Ara 2011, 12:14

2fast4u yazdı:ıyıden ıyıye bu seftalı muhabbetinden mı nedır IWC gözümü celmeye basladı nedır bu rolexcılerı delırten nedır mutlaka bır yerlerde onları rahatsız eden ıwc nın daha ustun tarafı nedır


bencede böyle birşeyler var ve iwc bana da çok çekici geliyor :)
Kullanıcı avatarı
herofb
 
Mesajlar: 9376
Yaş: 43
Kayıt: 11 Nis 2010, 16:12

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

cron
   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners