Magrette Moana Pasific Diver: Forumda Yeni Zellanda Esintisi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Magrette Moana Pasific Diver: Forumda Yeni Zellanda Esintisi

Mesaj burak1978 » 14 Tem 2011, 14:40

Herkese Merhaba,

Öncelikle taslağı kaydetmemem nedeniyle yazdıklarımın silinmesi sonucu aynı şeyleri ikinci kez yazmaya çalışmak eziyet oluyormuş. Ama pes etmek yok ;)

Forumu birkaç gündür takip edenler zaten geçen gün elime geçen Magrette Moana Pasific Diver modelini farketmiştir. Yaklaşık 1 haftadır kolumda olan bu saati bilgisayardan uzak kalmam sebebiyle ancak bugün sizlerle paylaşabiliyorum.
Konuyu en başından alacak olursam, yazın gelmesiyle ve avuçlarımın yeni bir saat diye kaşınmasıyla birlikte kendime bir diver modeli almak için araştırmalara başladım. Son dönemlerde uzun uzun yaptığım araştırmalar sonucunda bütçesi şimdilik beni çok yormayacak 1000 TL seviyesinde kalabilecek ve aynı zamanda parasının karşılığını fazlasıyla verebilecek marka/model araştırmasına başladım. En nihayetinde elimde oluşan liste ise şu şekildeydi. Marka olarak Almanya'dan Stowa, Schaumburg, Sinn, Amerika'dan Benarus ve Yeni Zellanda'dan Magrette.
Kişisel görüşüm, bu markaların hepsi çok güzel ve fiyat-kalite oranı gayet başarılı ve oldukça şık saatler üretiyorlar. Zaten forumları takip edenler için bu markalar tanıdık geliyordur. Yönümü Magrette'den yana çevirmemdeki en önemli neden aslında fiyat-kalite oranlarının çok iyi olduğu sonucuna varmam ve dizayn olarak Moana Pasific'i beğenmem geliyor diyebilirim. Ayrıca benim için oldukça egzotik görünen Yeni Zellanda'da üretiliyor olması da ayrı bir husus...
Bir miktar İsviçre ve Alman saatleri tarafından domine edilmiş foruma değişik bir tat getirecektir diye düşünüyorum bu inceleme :D

Karar verme aşamasından sonra siparişimi verip ödememi yaptığımda birkaç saat içinde Magrette'nin sahibi olan Dion'dan mail aldım. Bu noktada öncelikle küçük ölçekli şirketlerle alışveriş yapma fırsatınız olduğunda ve eğer şirket müşteri memnuniyetine önem veriyorsa, alışveriş yapmanın ne kadar keyifli olduğunu belirtmek istiyorum. Oldukça samimi ve ilgili olan Dion, tüm soru ve isteklerime zamanında ve
elinden geldiğince de yapıcı olduğunu söylemeliyim. Siparişimi verdikten tam 12 işgünü sonra saat ofisimde masamın üstünde beni bekliyordu ;) . Bu noktada aklınıza gümrük işlemi noldu? diye gelebilir. O kısmını kutuyu açıp irsaliyeye bakana kadar bende bilmiyordum çünkü bende gümrük ödemeye hazırlamış ve masrafları kenara ayırmış olarak bekliyordum. Anlaşılan kendisinden böyle bir talepde bulunmama rağmen Dion, bizim gümrük limitlerimizin altında kalacak bir bedel deklare ederek saatin bana gümrüksüz ulaşmasını sağlamış yani bi nevi kıyak yapmış. (Bende bunun üzerine kendisine bu kıyağına karşılık kendisi için boğazda rakı-balık yapacağımı söyledim :))

Geyik fazla uzamasın bundan sonrasında da fotoğraflar üzerinden birebir ilk izlenimlerimizi yazalım artık....

Resim

Gayet iyi paketlenmiş bir şekilde elime ulaşan kutuyu açtığımda içinden Yeni Zellanda'ya özgü bir ağaç türünden yapılma olduğunu düşündüğüm ahşap bir kutu çıktı karşıma(bu konuda emin değil sanki bi yerde okumuştum), kutunun içinde saatin ve yedek silikon kayışının da bulunduğu bez bir çanta mevcut. Ayrıca garanti belgesi ve limited edition olan modelin seri numarası yazıyor.

Resim
Resim

Saati kutusundan çıkardığımda üzerinde kırmızı dikişleri olan ve üst tarafı siyah alt tarafı kırmızı deri bir kayış vardı. Oldukça yumuşak olan bu deri kayışı ilk taktığımda bile diğer saatlerimin kayışlarında yaşadığım sertlik sorununu yaşamadım. Bileği tamamen kavrayan ve oldukça yumuşak dokusu olan bu kayış, kırmızı çizgileri ile de saat ile gayet uyumlu duruyor. Farklı açılardan bu kayış ile çekilmiş fotoğrafları da yorumsuz aşağıda koyuyorum.

Resim
Resim
Resim

Az önce hassas terazide yaptığım ölçüme göre silikon kayış ile saat 100 gr, deri kayış ile 110 gr geliyor. Bu fazla bir ağırlık gibi gelmedi bana zaten koldada saati çok fazla hissettiğimi söyleyemem. Saatin görsel durumundan ve özelliklerinden bahsetmek gerekirse 44mm çapa sahip saat yuvarlak-karemsi görüntüsüyle panerai modellerini andırıyor. Ancak ufak dokunuşlar ve farklılıklar Magrette’yi biraz daha kendine özel bir dizayn olarak tutuyor gibi. Okunması oldukça yüksek bir saat, en dar açıdan bile bakıyor olsanız dahi, safir kristal camı sayesinde görüntü gayet net ve hiçbir renklenme mevcut değil. Kasanın üst kısmı, yani saatinize baktığınız anda gördüğünüz bezel, kasanın üst kısmı ve lugların üst kısımları cilalanmış iken, kasanın geri kalanı mat olarak bırakılmış. Bu parlak kısımlar özellikle kadranı daha bir ön plana taşıyor. Kısa lug’lar sayesinde kasa kolda çok rahat ve uyumlu duruyor.

Resim
Resim

Kadrana daha da yaklaştığımızda 03/06/09/12 şeklinde indekslendiğini ve saatin sportif havasını tamamladığını görüyorsunuz. Ayrıca bu indekslerin olmadığı noktalarda kırmızı ile küçük 24 saatlik dilimler yer alıyor. İndeksler ve kollar üzerindeki lume’lar oldukça temiz çalışılmış ve hiçbir taşma çıplak göze çarpmıyor. Bezel üzerindeki indekslerin sadece parlak sarıya sahip bir rengi olduğunu ancak sıfır noktası dışında lume’a sahip olmadıklarını söyleyebilirim. Kadranda tam 6’nın üzerinde model ve su geçirmezlik seviyesi belirtilmiş. Kadran benim gözüme tüm bunlara rağmen hiç karmaşık ve yorucu görünmedi. 120 turluk tek yönlü dönebilen bezel ise ne çok sert ne de çok yumuşak, tam olması gerektiği gibi.

Kadran üzerindeki ana indeksler ile birlikte, akrep yelkovan ve tek yön dönebilen bezelin sıfır noktası da karanlıkta kendini gösterecek şekilde lume’a sahip

Resim

Otomatik mekanizmaya sahip saatin kurma kolu ve kayış tokası üzerinde Magrette’nin amblemi işlenmiş. Tam kapalı halinde kurma kolunun üzerindeki amlemin düzgün bir görüntü vermesi, markanın detaylara verdiği önemi gösteriyor....

Resim
Resim

Tam anlamıyla fotoğraf çekimi yapamadım ama şu ana kadar sahip olduğum Laco ve Steinhart’tan daha iyi bir aydınlatma kapasitesi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Hafif titrek de olsa fikir verebilmesi açısından aşağıdaki fotoğrafı koyuyorum.

Resim

Saatin teknik özelliklerine değinecek olursam, içerisinde Miyota 8215 otomatik (non-hacking) mekanizma bulunduran saatin kasası 500 mt su geçirmezliğe sahip. Bu mekanizmanın teknik özelliklerini ayrıntılarıyla bilmiyorum ancak giriş sınııfı otomatik makinalar içerisinde kullanım açısından ETA 2824-2 dışında sanırım en çok talep gören japon makinalarının başında geliyor. Şu ana kadar sapmalarıyla ilgili gözlem yapmadım ancak tahminim 1 hafta içerisinde 1-1.5 dakika kadar bir ileri gitme söz konusu ve saati kullandıkça da bu süre daha azalacaktır.

Son olarak söyleyebileceğim de saat Magrette tarafından 500 adet limitli olarak üretilmiş durumda ve firma bütün modellerini limited edition olarak üretiyor. Bana 330 no’lu modeli geldi. Magrette’nin internet sitesinden verdiğim sipariş sonucunda ise 485 USD + 30 USD (shipping) ile birlikte bu saat bana 515 USD’ye maloldu.
Herkesin hayalindeki saate birgün sahip alması dileğiyle....


Burak
Kullanıcı avatarı
burak1978
 
Mesajlar: 50
Kayıt: 14 Nis 2010, 12:55

Re: Forumda Yeni Zellanda Esintisi - MAGRETTE

Mesaj asymptote » 14 Tem 2011, 14:52

Harika bir inceleme! Doyurucu bilgiler ve güzel fotoğralar için teşekkürler. Saatini iyi günlerde kullan. :champ:
Not: Saatin saklama/taşıma kutusu çok hoşuma gitti, güvercin tuzağını andırsa da gayet ekenomik ve işlevsel. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote
 
Mesajlar: 12140
Kayıt: 11 Ara 2010, 14:28

Re: Forumda Yeni Zellanda Esintisi - MAGRETTE

Mesaj msturan » 14 Tem 2011, 15:02

Çok şık bir saate çok hoş ve ayrıntılı bir inceleme, hayırlı olsun burak1978, iyi günlerde kullanın :champ:

Bu arada, başta verdiğiniz Alman, Amerikan ve Yeni Zelanda markalarının hiç birini(Magrette dahil) daha önce duymamıştım; ufkum açıldı teşekkürler :thumbup:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan
 
Mesajlar: 2598
Yaş: 31
Kayıt: 12 Mar 2011, 02:03

Re: Forumda Yeni Zellanda Esintisi - MAGRETTE

Mesaj cenk » 14 Tem 2011, 15:40

güzel seçim iyi günlerde kazasız belasız kullanırsınız inşallah :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk
 
Mesajlar: 2514
Kayıt: 27 Şub 2010, 21:14

Re: Forumda Yeni Zellanda Esintisi - MAGRETTE

Mesaj drk » 14 Tem 2011, 16:06

Tekrardan güle güle kullanın :champ: Marka ayrımı yapmaksızın bu tip kasaları çok beğeniyorum, inceleme için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: Forumda Yeni Zellanda Esintisi - MAGRETTE

Mesaj Archezia » 14 Tem 2011, 16:11

Güle güle kullanın gerçekten güzel bir saat. :champ: Kutusunu da ayrıca beğendim :)
drk yazdı:...Marka ayrımı yapmaksızın bu tip kasaları çok beğeniyorum...

Peki ya Parnis? :lol:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia
 
Mesajlar: 1607
Kayıt: 20 Haz 2010, 22:41

Re: Forumda Yeni Zellanda Esintisi - MAGRETTE

Mesaj drk » 14 Tem 2011, 16:19

O tamamen aklımdan gitmiş, bahsettiğim panerai, magrette, jean richard, vc quai de l'ile ve biraz oris bc4'tü :D (muhtemelen unuttuğum birkaç tane daha vardır)
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: Forumda Yeni Zellanda Esintisi - MAGRETTE

Mesaj sadice83 » 14 Tem 2011, 16:34

çok şık ve güzel bi saat magrette benim de steinhart triton 1000 atm den sonra almak istediğim modelleri var.hayırlı günlerde kullanın ve 1 ay onra kullandıkça ne gibi değişimler ve rahatlıkla ilgili bilgilerinizi bekliyoruz
Kullanıcı avatarı
sadice83
 
Mesajlar: 345
Yaş: 41
Kayıt: 14 Kas 2010, 03:26

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 107 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners