Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

Yeni Omega Seamaster Planet Ocean Serisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yeni Omega Seamaster Planet Ocean Serisi

Mesaj Umutt » 27 Ara 2025, 13:15

Saat genel itibari ile ciddi anlamda upgrade olmuş , kalite algısı yükselmiş. Ki bu anlamda Planet Ocean ile markanın giriş segmenti Seamaster arasındaki fark çok kapanmıştı önceki versiyonlarda.. Dolayısıyla bu upgrade, segmentasyon anlamında bence doğru olmuş. Bunlar olumlu yönler

Buna karşılık Planet Ocean, modern bir yorum olmasına rağmen , bence çok güçlü bir genetiği vardı ve smp gibi timeless bir tasarım olma potansiyeline haizdi. Diğer kült modellerde olageldiği gibi; ufak dokunuşlarla revize edilmek yerine, tasarım değiştimede bu kadar cesur hareket edilmesi , bence bu genetiğin kaybedilmesine yol açmış.

Kalite algısından ari olarak, estetik olarak değerlendirirsek bence bezel fazla geniş, bezel kasa oranı gözü zorluyor. Muhtemelen bu sebeple, kasanın duruşunda rahatsız eden bir şeyler var, yekpare görünüş kaybedilmiş sanki.

Bilezik çok güzel ve ilk gördüğümde çok beğendim, ama parlak orta baklalar yerine mat çalışılsa bence yine daha iyi olurmuş. Çünkü model , bir yönden daha elegan unsurlara haizken ( helyum valf ‘ in gidişi, kasanın incelmesi, entegre görünümü veren çelik bilezik, ve bileziğin de incelmesi) bir yandan da çok daha köşeli bir tasarım ve daha maskulen duruyor. Yapılan tüm minimalist dokunuşlara rağmen; overall da, yelpazenin toolwatch tarafına daha çok yaklaşılmış. Bir de özellikle turuncu bezelli model için, kasa ve kadran bu kadar hareketli iken; gözler, bilezikte biraz rahatlayabilse bence daha iyi olurmuş.

Özetle, planet ocean artık başka bir saat. Bu defa kalite algısı gerçekten çok yüksek, ticari anlamda başarı kazanacağına dair şüphe duymuyorum, ama ben şahsen, mevcut genetik korunarak bir renevasyon yapılmasını şahsen tercih ederdim.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Re: Yeni Omega Seamaster Planet Ocean Serisi

Mesaj kilimanjaro » 23 Şub 2026, 16:18

Saati , ilk tanıtıldığında fotoğraflardan hiç beğenmemiştim.Ancak cumartesi bileğimde test ettiğimde şaşkına uğradım.Denediğim en güzel diver hatta en güzel omega.42 mm çapın büyük olduğunu düşünen arkadaşlar kesinlikle denemeli.Çok iyi tasarlanmış lug yapısıyla saar müthiş compact duruyor.Adete ince bilekler için tasarlanmış .Bileziğinin orta baklarının parlak olduğunu yazmış bazı arkadaşlar.Bileziği boşverin rubber deneyin ! gayet yumuşak . bilekte konforlu ve ben rubber ı bilezikten çok daha başarılı buldum.Alırsam ( ki çok büyük ihtimalle alacağım ) tercihim rubber olacak.Umut un bezeli geniş bulan eleştirisi olmuş.Buna katılmıyorum.Geniş bezel hem bu modele ait bir özellik olmuş hem de saatin kadranını daha küçük daha derli toplu göstermiş.Bence çok başarılı.
İddia ediyorum bu model seamaster a kasa değiştirir.Çünkü bilekte ondan çok daha konforlu.Seamaster ın tekrardan kasayı küçültmesi gerekebilir.
Rolex submariner sıralarında beklemek istemeyen arkadaşlar için çok daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.Mekanizma olarak zaten Omega son yıllarda büyük aşama gösterdi.Hassasiyet ve 60 saatlik güç rezervi ile çok başarılı.Hatta arttiriyorum submariner ı salon diver ı statüsüne indirir bu saat.Gerçek bir diver hatta tool watch.

NOT: Bilek fotolarını foruma yükleyemiyorum bu aralar.UMUT . dün sana gönderdiğim 2 fotoyu buraya yükler misin ?
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Umutt » 23 Şub 2026, 16:47

@kilimanjaro Aşkın Abi selamlar. Yorumunu keyifle okudum. Forumu güzel yapan bu farklılıklar işte.

Ben saati yaşadığım yerden ötürü ( malum bir süredir Marmaris’te yaşıyorum) hiç deneyemedim , o yüzden senin görüşünü çok önemsiyor ve değerli buluyorum.

Fotoları paylaşıyorum [emoji6]

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj Heesh » 23 Şub 2026, 19:20

Gayet güzel başarılı hoş bir model seamasterden beklenen değişiklikler bu modelde kısmen gelmiş incelmesi de hoş seamaster a göre kadran işçiliği daha iyi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj mrtkrks » 23 Şub 2026, 19:26

Saati son Dubai seyahatimde denemiştim ben de. Kauçuk kordon ile çok daha iyi durduğu konusunda hemfikirim ancak kordon direkt kasaya bağlanıyor olsa daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum. İlk baklanın çelik olduğu veya öyle durduğu modeller benim gözüme hitap etmiyor maalesef. Konfor olarak ise kesinlikle SMP’nin birkaç adım önünde [emoji108]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Okanito ve 175 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners