40 Senelik Vialux Bak覺m覺

Saat Tamiri Ustalar覺, Ekipmanlar覺, Servis Ve Bak覺m Merkezlerinden Bilgiler
Forum kurallar覺
Say覺n yelerimiz, Saat Servis Merkezi b繹l羹m羹m羹zde saat tamiri ve servisi konular覺ndaki sorular覺n覺z覺 saat ustalar覺na sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler taraf覺ndan verilecek tavsiye ve yard覺mlar g繹n羹ll羹l羹k prensibi neticesinde yap覺lmaktad覺r. Forumumuza 羹ye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yard覺m zorunluluu bulunmamaktad覺r, sorular覺n覺z覺 sorarken bu durumu dikkate alman覺z覺 rica ederiz.

TSF

40 Senelik Vialux Bak覺m覺

Mesaj Eterna » 04 Nis 2011, 13:56

Deerli Dostlar selam,

Kay覺n pederimin hediyesi olan 癟ok eski bir saat var. Resimlerini aa覺da g繹rebilirsiniz. Bu saat san覺yorum 癟ok uzun zamand覺r bak覺m falan g繹rmedi. Kasan覺n baz覺 yerlerinde ufak lekeler ve oksitlenmeler var.

Kadran gayet iyi durumda. Kurma kolu ne geri 癟ekiliyor nede yuvas覺na oturuyordu? Ama kurma g繹revini yap覺yordu. Bug羹n saat癟iye g繹t羹rd羹m. Bak覺m ve onar覺m istiyorum dedim. Saat癟i kurma koluna bakt覺 geri 癟ekti kurma kolu elinde kald覺. Bu zaten dedi ereti oturtulmu ( yay覺, k覺skac覺 bir eyi dedi)

Bunu yapaca覺z dedi. Arka kapa覺 a癟t覺. Keke resmini 癟ekseydim nokta 癟izik yok parl覺yor makine. Hani olur ya 癟ok eski makinelerin resimlerini g繹r羹r羹z i癟i 癟ok k繹t羹 g繹z羹k羹r. Hi癟 de 繹yle deildi. Sanki s覺f覺r makine. Bu arada kay覺n pederim yanl覺 hat覺rlam覺yor ise 35 - 40 seneden daha eski dedi saat i癟in. Sa olsun benim i癟in inan覺lmaz bir hediye oldu.

Saat癟i kurma kolunun tamiri ve makinan覺n bak覺m覺 i癟in 40 TL istedi. Bende kabul ettim. Anlatt覺 oradaki makineyi g繹sterdi bunun i癟inde benzin ile temizlenecek tertemiz olacak dedi. Daha sonra deri kay覺 veya bulabilirsem g羹zel bir 癟elik kordon takaca覺m. Bu arada 癟ok biliyorum ya kasa polisaj olur mu dedim? Bu kasa 癟elik deil kaplama dedi. elik gibi duruyordu ilgin癟?

Camda 癟izikler var baya覺. u anda i癟ime dert oldu acaba cam覺 da deitir desem onu da orijinal g羹zelce bir cam ile deitirebilir mi? Bu kadar ura覺p da cama dokunmayarak yanl覺 m覺 yapt覺m??

Benzin ile kasan覺n 羹zerinde ki lekeler 癟覺kacak m覺? Nikel kaplama denilen eyi yapt覺rsa m覺yd覺m? Pahal覺 bir ey mi? Saatin orjinallii bozulur muydu?

Manevi deeri benim i癟in y羹ksek olan bir saatti. O y羹zden kafam da bin tane soru iareti oluyor. Bu saati nas覺l yeni gibi yapar覺m? Varsa deerli fikirlerini esirgemeyecek dostlar覺m覺z seve seve okurum tavsiyelerini.

Sayg覺lar覺mla,


" Biraz 繹nce dayanamad覺m. Ustaya telefon a癟t覺m cam baya覺 k繹t羹 deitirsek mi dedim? B繹yle k繹eli cam bulamay覺z dedi. Cam覺 temizleriz, biraz f覺r癟alar覺z dedi? Burada bir s覺k覺nt覺 var m覺 arkadalar? "





Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna
 
Mesajlar: 1494
Ya: 49
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44
Konum: 襤stanbul

Re: 40 Senelik Vialux Bak覺m覺

Mesaj bengisaat » 05 Nis 2011, 21:53

Keke saati b覺rakmadan sorsayd覺n覺z bunlar覺 :(

Saatinizin cam覺 bulunur ,hatta elimde de var ancak cam覺n覺 deitirtmenize gerek yok ,mika tabanl覺 olduu i癟in polisaj ile p覺r覺l p覺r覺l olur ancak herhangi bir saat癟ide bulunan bir ey deil ,derme 癟atma makinalarla ke癟eye tutup cam覺n覺 inceltirler .

40 TL normal ancak ,40 y覺ll覺k bir saati benzinle temizlesenizde pek anlam覺 olmaz.
Makinada y覺kanmas覺 gerekir ve y覺kanmadan 繹nce bir ka癟 g羹n benzinde bekletilebilir ancak dediim gibi y覺kanmas覺 benzinle deil y覺kama ilac覺 ile ve y覺kama makinas覺nda yap覺lmal覺.
Aksi takdirde her sene yapt覺rmak durumunda kal覺rs覺n覺z ve ayar hassasiyeti 1 dakikadan fazla olur ve 18-20 saatte bir kurman覺z gerekebilir

Saat癟iye s繹yleyin zembereini mutlaka s繹kerek temizlesin,yoksa g羹癟 rezervi bu kadar da dayanmaz

Kasas覺 癟elik deil kaplamad覺r.Yeniden kaplama yap覺labilir,ancak bu durumda cam覺n deimesi ihtimali y羹ksek.
Kasas覺n覺n ayr覺ca y覺kanmas覺 nisbeten daha iyi g繹r羹nt羹 verecektir.Ayr覺ca ayn覺 model olmasa da orijinal komple kasalar覺da bulunabilir.
Saatinizde ST 96 serisi makina kullan覺l覺yor olduk癟a salam ve uzun 繹m羹rl羹 bir makinad覺r.

Y覺llar ge癟tik癟e takvim eridinde 癟ekme mandal覺nda ve saniye 癟ark覺nda sorunlar 癟覺karabiliyor .

Umar覺m istediiniz verimi alabilirsiniz.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat
 
Mesajlar: 1106
Ya: 62
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39
Konum: Ayval覺k

Re: 40 Senelik Valiux Bak覺m覺

Mesaj Eterna » 08 Nis 2011, 08:36

Sn. Bengisaat, ben kafam覺 hangi duvarlara vuray覺m imdi... K覺smet bazen hatalardan ders almak laz覺m. Keke cevab覺 bekleyip 繹yle hareket etseydim.


Efendim size nas覺l ula覺r覺m? B繹yle yard覺m isteyeceim durumlarda g繹n羹l rahatl覺覺 ile size geleyim. Kafamda bir s羹r羹 soru iareti olmas覺 beni huzursuz ediyor. G羹venilir birine saatimi b覺rak覺p huzurla eve d繹nebilmeliyim. Sizinle nas覺l iletiime ge癟ebilirim acaba?


Cevab覺n覺z i癟in m羹teekkirim.


Sayg覺lar覺mla,
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna
 
Mesajlar: 1494
Ya: 49
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44
Konum: 襤stanbul

Re: 40 Senelik Vialux Bak覺m覺

Mesaj Modern60 » 17 Nis 2011, 22:29

Saatiniz Vialux, isterseniz bal覺覺 d羹zeltin yoksa Valjoux anla覺lmakta. Vialux, bir aralar 癟ok 羹nl羹 bir markayd覺. Bengisaat dedii gibi isterseniz ona bir ula覺n. Kolay gelsin saatinizi iyi saklay覺n. Mekaniklere kolay bir ey olmaz.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor
 
Mesajlar: 1457
Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Re: 40 Senelik Vialux Bak覺m覺

Mesaj bengisaat » 18 Nis 2011, 00:33

Tamiri kolay bir saattir eski saat癟ilerde par癟alar覺 bolca bulunabilen bir makinad覺r. ancak en k繹t羹 ihtimalle saatiniz hurdaya 癟覺kar覺lsa bile 40- 50 tl civar覺 bir maliyetle t覺k覺r t覺k覺r 癟al覺acak hale gelir merak etmeyin :)

Modern60 羹stad覺m覺n dedii gibi markas覺 Vialux t羹r ,Benim g繹z羹mden ka癟m覺 .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat
 
Mesajlar: 1106
Ya: 62
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39
Konum: Ayval覺k


  • Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 36 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners